Jump to content

lukrezia

Korisnik
  • Broj objava

    35
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kako pokrenuti brakorazvodnu parnicu i što učiniti prvo? Dvoje maloljetne djece. Prvi pokušaj razgovora o razvodu je završio prijetnjama ubojstvom i uvjetnom osudom u konačnici. Kako to napravit bezbolno? Znači, sada znamo da nije moguć razgovor...niti odlazak naočigled supružnika... već nekakav bijeg očito. Kome se obratiti prvo? Znam o podjeli imovine stečene u braku, a što je s nasljedstvom, mojim i njegovim? Kakva su moja prava ako živimo u kući koju on treba naslijediti? Što je s tim što sam ja uzdržavala njega i djecu više od deset godina...za vrijeme kojih je on bio nezaposlen?
  2. S obzirom da je, već jednom, to isto dijete optuživalu drugu osobu za istu stvar, pa poslije reklo da se to nije dogodilo (taj slučaj nije bio procesuiran, odvijao se samo između te dvije obitelji) opravdano sumnjamo da je dijete instruirano od strane svojih roditelja...jer je svemu prethodila svađa između ove dvije obitelji.., kako dokazati da je dijete instruirano?
  3. Osoba je lažno prijavljena za zlostavljanje 10- godišnjeg djeteta, a od strane psihički bolesne osobe koja se liječi na psihijatriji na Rebru. Ista osoba je već u nekoliko navrata istu osobu a i njegovu suprugu lažno prijavljivala policiji za razna izmišljena kaznena djela i sve prijave su bile neosnovane i kao takve odbačene. Međutim, prijava za zlostavljanje djeteta je nekim čudom završila na sudu, također neosnovano, jer optuženi nikada nije bio na samo s tim djetetom za što ga se tereti , uz "bludne" radnje. Kako se braniti? Optuženi je predao kaznenu prijavu za lažno prijavljivanje, što još učiniti? Kako dokazati nevinost? I koji je postupak za besplatnu pravnu pomoć? Hvala!
  4. Molim pomoć i ispričavam se što sam ovo pitala ovdje al ne znam di bi drugdje.
  5. Pa zbilja, mjesecima mi nitko nije odgovorio??!!
  6. Nešto sam čula o tome da se smije imati auto stariji od 10 g. pa me zanimalo.. ?
  7. Da li može netko tko prima socijalnu pomoć posjedovati automobil? Ima li nekih posebnih uvjeta? O starosti vozila ili sl.?
  8. moj suprug je prošle godine ozlijedio ruku s vanjskim prijelomom,nakon zbrinjavanja u traumi,ruka mu se upalila te je završio na hitnoj drugi dan nakon previjanja a četiri dana prije zakazanog ponovnog previjanja.Do upale je došlo radi lošeg saniranja i čišćenja rane.Danas ne može pomaknuti dio ruke (šaka) koji je bio ozlijeđen.Šta nam je činiti?Voljeli bi ih kazniti za nesavjestan rad.
  9. Ne,draga notarice,ja to za ozbiljno pitam,pa ako može savjet još koji?
  10. molim notaricu za odgovor,savjet,bilo šta.
  11. spominju se čl.11.stavka1.,čl.13. a tamo di piše izračun visine,čl.4. moja sestrična boluje od depresije posljednjih 7.g.inače je bila redovni student,iz studiranja je prešla u depresiju
  12. nikakvu poštu nisam dobila,čak neznam točan datum smrti
  13. navodno sam naslijedila imovinu u C.Gori,kako da to doznam,ne putuje mi se tamo.Postoji li neki drugi način?? To je bilo prije tri godine.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija