Jump to content

nina1

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. policijski sluzbenici sigurno nisu dobro obavili posao jer u samom prekrsajnom nalogu pise da sam: "zbog voznje na nedovoljnoj udaljenosti od vozila suokrivljenika u cilju izbjegavanja naleta na njega sletio van kolnika sa desne strane ..." Tu je jasno da sam izbjegavajuci da ne udarim u covjeka sam nastradao tj. nisam ja uzrokovao nezgodu.Po toj logici onda ako izbjegavas pjesaka koji ide sredinom ceste sam nastradas moras opet platiti kaznu. Sta se tice alkohola tu sam kriv ali idem na dokazivanje da sam u trenutku nesrece imao manju koncentraciju alkohola nego kada mi je mjereno tj. negdje oko 1-1.5 sto je samim time i manja kazna.Izmjereno mi je 1.6 iz krvi. U policijskom zapisniku stoji moja izjava da sam nesvjesno konzumirao alkohol i nakon nezgode zbog stanja soka. Jos uvijek mi nije jasno da mi se oduzima B kategorija a ne ona sa kojom sam vozio pod utjecajem alkohola. Pa zar to znaci da necu smjeti voziti auto ali skuter cu moci i dalje? Neznam ali tu nema bas previse logike?!?! Moped je jedna kategorija a osobno vozilo druga koje se i odvojeno mogu polagati. Sta ima veze ako sam to dobio u paketu ili sam najprije polagao za skuter a onda sa 18 godina za auto?Dali mi moze neko reci gdje mogu naci to u zakonu?
  2. Skuter na kojem se vozila osoba ispred mene je prakticki neostecen - par ogrebotina. Vozac je izjavio da je jednostavno proklizio uslljed sljunka koji se stvarno nalazio na cesti. Njega se tereti za voznju neprilagodjenu uvjetima ceste i alkohol
  3. Gorane zelim ti srecu u rjesdavanju spora ali nazalost ima takvih kao Ljutko koji zele suprotno. Jadno i zalosno.
  4. Napokon netko {Goranx) koji na moj slucaj gleda malo drugacijim ocima a ne da pljuva po meni. Alkohol nije uzrok moga pada sa skutera vec nezgoda koja se dogodila u zavoju ispred mene!!! Stovani pet petica rekao sam da je nastala manja materijalna steta na mom skuteru kao i lakse ozljede koje sam dobio. Sa nezgodom koja se dogodila ispred mene tj. na koju sam naisao normalno vozeci po cesti nemam apsolutno nikakve veze i nema nikakvog terecenja u vezi stete ili bilo cega - barem ne u prekrsajnom nalogu. U biti da nemam alkohola mogao bi traziti odstetu od gospodina koji je pocinio nezgodu ispred a usput da kazem i njemu je nadjen alkohol. Gledajuci to laickim ocima moj pad sa skutera je u biti posljedica nezgode koja se dogodila ispred mene. Svidjalo se to Ljutku ili ne ali to je tako. Opet govorim da ne opovrgavam koncentraciju alkohola u sebi i ne odobravam voznju pod utjecajem alkohola ali desilo se i sta sada treba lincovat covjeka ili proglasavati ga notornim alkoholicarom kako to govori stovani Ljutko. Ovo mi je prva nezgoda i najvjerojatnije prva kazna nakon 30 godina vozackog iskustva i preko pola miliona predjenih kilometara. Koliko ih imas ti Ljutko? Iskreno govoreci Ljutko htio bi te upoznati pa da vidim na sta licis i sta o tebi misle prijatelji ako ih uopste i imas u sta sumnjam.Moj odgoj mi ne dozvoljava da nekome zelim lose u zivotu kao sto je slucaj kod tebe kada kazes: "niste pokazali nimalo kajanja kao sto i dalje ne shvacate da ste notorni alkoholicar, a takvima nije mjesto za volanom i iskreno se nadam da ce vam sudac odrapiti maksimalnu kaznu jer vi je doista zasluzujete" Moj odgoj mi govori da ti pozelim cestit Bozic, sretnu Novu Godinu i neka Bog cuva sve one koji su oko tebe ili trebaju tvoju pomoc. O ishodu ovog slucaja cu te obavijestiti na ovom forumu a dotle nadji neku drugu zrtvu da svrsavas pljuvajuci na nju. By the way ima puno boljih nacina za svrsavanje!!
  5. Ljudi moji izgleda da vi ne kuzite ili jednostavno necete da kuzite. Nisam ja sjeo na skuter sa 1/2 boce whiskya u sebi jer sam pice konzumirao(2-3 case) 15-20 minuta prije nezgode kao i 15-20 minuta nakon nezgode (nekoliko gutljaja).Sa pola boce u sebi sigurno nebi uspio napraviti prethodnih 4-5km prije nego sam naletio na nezgodu gdje sam izbjegao covjeka koji je lezao na cesti te zbog toga sam nastradao.Znam da to sve skupa pomalo zvuci kao mazanje ociju ali to je istina. Ne bjezim od krivice da sam imao alkohola ali ne priznajem da je bilo u takvoj kolicini u trenutku nezgode. Mislio sam da je svrha ovog sajta da pomogne ljudima u nesreci (naravno ako je to moguce) ali citajuci ove i nege druge komentare / odgovore a narocito od Ljutica vidim da to i nije bas tako. Nekima je svrha da samo seru po nekome a ne da im pomogne ako zna kako. Pa nitko se na ovom sajtu ne javlja ako nije optuzen za nesto ili ima neki drugi problem koji bi zelio rjesiti. Zalosne su reakcije takvih iskompleksiranih individua. Neka bog cuva one koji trebaju pomoc od takvih spodoba!
  6. Chilli kaze: 1.500ml nije 1/2 nego 2/3 boce od 750ml (u kakvima je obicno whisky) - Ja kazem - nisam rekao pola litre vec pola boce sto je 375ml a to je ipak bitna razlika Chilli opet kaze: 3.whisky se ne pije u par gutljaja za redom vec srk po srk - Ja kazem - kada si u soku ne srces vec bacas u sebe. Srces kada ti je lijepo i uzivas a to sigurno nije nakon nesrece. Chilli Ljutkic kaze: 4. tko pije whisky u gutljajima taj je notorni alkoholicar - Ja kazem - tko pije whisky u gutljajima ima love! Alkoholicari u pravilu nemaju love i ne piju whisky Chilli: 5.nadasve je glupo kazati sucu da pola litre whiskya za vas nije nista jer da ste vi otporni na alkohol - Ja kazem - nisam nadprosjecno pametan ali ipak jesam toliko da se najprije savjetujem sa odvjetnikom, strucnjacima sta da kazem. Ako si vec stavio attachment gdje se moze naci formula za izracunavanje % alkohola u krvi onda znas da to ovisi o mnogocemu a i o gradji samog covjeka. Nije isto ako pijem ja sa 100kg ili covjek sa 50kg. Primjer: 355ml x 40 x 0,79 / 100 = 110,6 110,6 : (100kg x 0,68) = 1,62% Tu se naravno uzima i faktor vremena kada je pice konzumirano i kada je analizirana krv sto je moja mala sansa ako se uzme vrijeme kada se nesreca dogodila da ne ponavljam sve gore navedeno. Mozda neznas ali alkohol u krvi doseze najvecu razinu otprilike 1-1.5 sati nakon zadnjeg konzumiranja a onda pada. To nisam ja izmislio (nisam toliko pametan) vec mi je to rekla jedna strucna osoba. - Najveci Ljutkov biser: zelim vam trezvenog suca koji ce prepoznati vasu ovisnost o alkoholu - Ja kazem - ti si cudo prirode kada iz naseg chata mozes vidjeti da sam ovisnik. Mora da imas dobro iskustvo a mozda si cak i lijeceni alkoholicar pa sada imas averziju prema alkoholu. Ali to je tvoj a ne moj problem Hvala potpetici na tome sto je uvidjela nelogicnosti na koje se i bazira moj prigovor napravljen u suradnji sa odvjetnikom. Hvala i Ljuticu na ugodnom cavrljanju sa malim savjetom. Nije zivot tako crn kako ga ti vidis svojim ocima i nezdravo je biti negativac - djeluje na zivce i jos na neku stvar. Pa ja sam ne gledam na ovo sta mi se desilo tako crno kao i ti. Zato glavu gore i vise smijeha pa da promijenis ime u Smijesko!
  7. Praksa je da postupak alkoholiziranosti vozača alkoholmetrima se može izvršiti 15 minuta nakon popijenog zadnjeg pića. Policajac te je duzan pitati kada si zadnji put konzumirao alkohol. Zbog nekog razloga je to praksa i to nisam ja izmislio. Sta se tice osiguranja i ostaloga nije ni spomenuto jer izgleda vi ne kuzite sasvim sta i kako se dogodilo. Nisam ja udario nikoga vec sam u cilju izbjegavanja covjeka koji je imao udes ispred mene sam izletio i ostetio samo svoj skuter. Ljutko nisam neki expert zato i trazim pomoc na ovom mjestu. Od tebe ga izgleda necu dobiti jer se sa odgovorima ponasas gore nego sudija. Ako sudjelujes u ovakvim ili slicnim raspravama onda probaj pomoci sa odgovorima a ne omalozavati i pljuvati po onome tko trazi pomoc. Ili jednostavno reci stari nema sanse da nista dobijes sa prigovorom. Sta se tice pola boce Whiskya to ti je moj Ljutko par gutljaja koje sam i naveo u prigovoru ali sam rekao da sam ih popio neposredno prije i nazalost nakon nesrece. Kolicina alkohola raznoliko djeluje na ljude. Mozda sam ja sa 1.6 promila bio prisebniji nego ti sa 0.5 promila. To je vec stvar organizma. U prekrsajnom nalogu i pise da sam ja u cilju izbjegavanja covjeka koji je lezao na cesti ispred mene skrenuo i udario u suhozid znaci da to nisam ja izmislio i znaci da sam ipak bio priseban. I ponavljam nikoga nisam ostetio i ja sam prosao sa ozljedakma okarakterizirane kao lakse. Ako ima netko neki pametan prijedlog sta da kazem na sudu onda bi molio da mi kaze ili da mi se otvoreno kaze pokri se usima i budi manji od makovog zrna na sudu.
  8. Cini mi sew da nisi dobro razumio. 01. Alkohol koji se popije 15-20 minuta prije nezgode nije jos ni uspio "uci" u krv vec se naknadno pokazuje. Obrnuto je sa dregerom koji odmah pokazuje alkoholne pare a potom se smanjuje. Posto je krv vadjena nakon 4 sata moze se pokusati traziti da je u trenutku nesrece postotak bio manji uzeci u obzir vrijeme konzumiranja alkohola 02. Nisam nikog udario vec sam izbjegavsi covjeka koji je lezao na cesti sam sletio. Ovo mozda isto tako moze posluziti kao dokaz za gore navedeno jer ako sam imao 1.6 - 1.8 promila to sigurno nebi uspio 03. Nema logike da mi se oduzima B kategorija kada sam upravljao sa M koja se moze steci prije B i sasvim je odvojena kategorija. Isto tako sa C kategorijom ti stjeces pravo upravljanja nekim drugim kategorijama pa nece se valjda sve u paketu oduzimati. Nema logike
  9. U kolovozu 2008 mi se desila nezgoda sa skuterom i to na slijedeci nacin. Ulazeci u jedan dugi lijevi zavoj naletio sam na nezgodu - pad covjeka sa motora - i u cilju izbjegavanja da ne pregazim covjeka koji je lezao na cesti skrenuo sam desno te udario u manji suhozid i pao sa skutera.Covjeku sam htio pomoci ali je bio u besvjestnom stanju te je pozvana hitna i policija. Moram naglasiti da sam konzumirao alkoholol 15-20 minuta prije same nesrece ali uslijed soka i nakon (dok se cekala hitna) ne racunajuci da cu i ja biti okrivljen kao sudionik u nezgodi. Hitna nas je oba pokupila i odvela u mjesni hitni trakt. Nakon pregleda na inzistiranje doktora prosljedjuju nas do regionalne bolnice. Tu mi je prvi put napravljen alko test tj. vadjenje krvi i to otprilike 4 sata nakon same nesrece. Nakon 3 dana pretraga otpusten sam sa kvalifikacijom laksih ozljeda (natucenost). Dobio sam prekrsajni nalog gdje me se kaznjava zbog uzrokovanja nezgode zbog nepridrzavanja rastojanja,voznja pod utjesajem alkohola (1.6 u krvi)te me se novcano kaznjava sa 6500 kuna kao i 6 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Namjeravam prigovoriti na kolicinu alkohola koja je sigurno bila manja u trenutku nesrece (konzumirao sam alkohol 15-20 minuta prije nezgode kao i poslije uslijed stresa). Dobre vozacke sposobnosti dokazuje i cinjenica da sam dobro reagirao izbjegavsi da pregazim covjeka na cesti.Drugi prigovor je na to sto mi se oduzima B kategorija iako sam upravljao sa skuterom H kategorija.Koliko znam sa kojom kategorijom napravis prekrsaj ta ti se oduzima. H kategoriju mogu polagati i bez posjedovanja B kategorije pa tu stvarno ne vidim logiku. Neznam koliko stoji i kazna za nepridrzavanje razmaka kada se to sve dogodilo u dugom zavoju. Molio bi za misljenje u vezi gore navedenog i u kojem smjeru da se zalim.
  10. Dok je brat bio ziv otac je komad zemlje darovao meni a stan njemu. Ostalih nasljednika nema osim moje djece i supruga ali mislim da oni bas i nemaju tu neka prava. Dali jos uvijek mogu traziti neka prava u vezi tog stana?
  11. Moj otac je darovao svoj stan mojem bratu. Nakon smrti moga brata, stan nasljedjuje moja necakinja i sogorica koje zive u svom stanu. Otac vec par godina zivi sam u svom stanu i uglavnom o njemu brinem ja sa suprugom. Posto nije samostalan i pomalo bolestan unajmili smo jednu osobu da mu pomaze u kuci. Isto tako svi popravci / odrzavanje stana idu na moj teret jer sogorica tvrdi kako nema novaca za to. Drugim rjecima, cekaju da moj otac umre pa da prodaju stan. Zanima me dali imam ikakvo pravo u vezi tog stana i dali se darovnica moze mjenjati / ponistiti?
  12. Moj otac je darovao svoj stan mojem bratu. Nakon smrti moga brata, stan nasljedjuje moja necakinja i sogorica koje zive u svom stanu. Otac vec par godina zivi sam u svom stanu i uglavnom o njemu brinem ja sa suprugom. Posto nije samostalan i pomalo bolestan unajmili smo jednu osobu da mu pomaze u kuci. Isto tako svi popravci / odrzavanje stana idu na moj teret jer sogorica tvrdi kako nema novaca za to. Drugim rjecima, cekaju da moj otac umre pa da prodaju stan. Zanima me dali imam ikakvo pravo u vezi tog stana i dali se darovnica moze mjenjati / ponistiti?
  13. Imam ponudu da radim za stranu kompaniju ali u Hrvatskoj kao suradnik sa jednom Hrvatskom kompanijom. Drugim rijecima, radio bi u Hrvatskoj, placu bi dobivao od strane kompanije na racun koji ja kazem, osiguranje i ostalo bi imao od strane kompanije kao i sve ostale troskove. Zanima me dali postoji kakva zakonska prepreka za to posto imam stalno mjesto boravka u Hrvatskoj kao i kako bi se to tretiralo sa porezne strane?[/b]
  14. Hvala na odgovoru to sam i ja mislila ali me sada zanima sta napraviti. Dali sa rjesenjem isi na prekrsajnio sud i tamo reci da je nastupila zastara ili uloziti zalbu sa obrazlozenjem da je slucaj zastario ili jednostavno ne platiti bez ikakve zalbe?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija