Jump to content

lgmonit

Korisnik
  • Broj objava

    29
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dao sam zadužnicu svoje firme jednoj firmi na iznos 100 000kn kao osiguranje plaćanja. Sada sam prodao svoju firmu. Dali trebam povlačiti tu zadužnicu ili novi vlasnik može normalno nastaviti poslovati preko te zadužnice. Bojim se da se da se novi vlasnik ne zaduži preko nje pa da mene neko ganja zbog toga.
  2. http://www.slavonski-brod.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=2773&Itemid=2118
  3. http://www.slavonski-brod.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=2773&Itemid=2118
  4. Sve što nije zabranjeno dozvoljeno je! Samo me zanima, kad je njemu napišem račun i pošaljem, te nakon tog pošaljem sve to skupa na ovrhu. Dali je to to! Vjerovatno on poslije mene može tužiti i dokazivati da nisam u pravu, ali do tada je novac kod mene. Pa tako rade svi!
  5. Ako mi vjerovnik duguje 100 kuna za uslugu i ne plača ju već 6 mjeseci, što me spriječava da mu pošaljem račun za opomenu u iznosu 500 kn. I tako svakih mjesec dana. Što me u tome sprečava? Dali je negdije regulirano da to ne mogu napraviti. Sa njim imam ugovor ali ne spominjem što u slučaju kašnjenja bude.
  6. Pečem rakiju 200 litara i jasno mi je da trebam platiti trošarinu na proizvedenu količinu. Ali u carinarnici mi guraju i uplatnicu da platim nekakav porez na kotao. Ali ja nemam korao nego ga dovučem od komšije da ispečem rakiju. A on je već platio taj porez. Dakle moje pitanje je zašto ja moram platiti porez na kotao, kada nisam vlasnik kotla?
  7. Može direktor pružati usluge kakve hoće, ako za to izdaje račun. Naravno vodi računa da isti posao ne redi u tvrtci u kojoj je zaposlen, je taj poslodavac može tužiti zbog toga. Drugo pitanje je malo nejasno a odgovor je ovaj: Osoba koja nije zaposlena u tvojoj firmi nego u nekoj drugoj može obavljati poslove kakve god hoće, ako mu to dopusti firma u kojoj je zaposlena.
  8. Ako je tvoj prijatelj robu prodao, onda mu ona mora biti u cjelosti plačena. A onda neka tvoj prijatelj da pozajmicu toj novoj firmi u vrijednosti 100 000 kuna. Tako kad partnerstvo pukne, sve je jasno, on ima pravo na povrat pozajmice. Sve ostalo su čudne kombinacije. I nije mi jeasno kako to msiliš da tvoj prijatelj nema ništa napismeno? Pa ako je izdao fakturu koja mu nije u cjelosti plačena kod ćeš bolji pismeni dokaz.
  9. Ne , povjerenik i ovlaštenik moraju biti izabrani između radnika tvrtke, s tim da povjerenika biraju radnici, a ovlaštenika direktor tvrtke!
  10. Radnik radi u firmi 35 godina, no zadnja 4 mjeseca ne prima plaču. Dali može dati izvanredni otkaz i dali tada ima pravo zahtijevati otpremninu koju je zaslužio za tih 35 godina. I koji je najbolji izlaz iz situacije jer će firma najverovatnije za nekoliko mjeseci krenuti prema stečaju.
  11. Imam uključenu opciju. Dugo sam razgovarao s VIP brojem 091 koji počinje sa 091 i dobio veliki račun. Zvao sam vip i obrazložili su da iako počinje sa 091 nije u VIP mreži, a oni nemaju obavezu obavjestiti me o tome prilikom uspostave poziva. Tako da nikada ne znam koju mrežu zovem. Dali je to po zakonu?
  12. Čim oni izruče Ognjena Šimića Hrvatskoj, i Hrvaska će izručiti tebe njima da im ideš odguliti zatvorku kaznu, pošto nećeš platiti.
  13. Bivši poslodavac mi ne da potvrdu o radnom iskustvu već godinu dana. Zadržao je certifikate za koje me je obučavao a koje mu otplačujem u ratama uredno. Kopiju certifikata nemogu dobiti od ustanove koja ih je izdala bez potvrde o radnom iskustvu. Slao sam mu zahtijeve da mi da potvrde ali ništa.Planiram prekinuti plaćanje preostaloga iznosa ( pola ugovorenoga) jer me je onemogućio da nastavim raditi posao za koji mi trebaju ti papiri. E da, ako se ne bavim tim poslom godinu dana, automatski mi certifikati ne vrijede, i neću ih moći više administrativno produžiti ( takav je posao) Dali smijem jednostavno prestati plaćati, jer imam s njim ugovor da ću mu vratiti troškove koje je imao.
  14. Jučer je ustavni sud doneo odluku da su kazne za parkiranje protuustavne, vjerovatno su dobili informaciju prije sam odluke pa su pokušali požuriti da ljudi plate dok još nisu saznali za ovo! Pronađi na googlu.
  15. Dao sam otkaz nakon 3 godine, i prihvatio da platim se troškove u iznosu 50-tak tisuća kuna koje je poslodvac imao za moje certificiranje (imam sporazum o naćinu otplate). Plaćam u 20-tak rata. Počeo sam sa otplatom. Ali nakon plaćanja 3 rate ne dobivam papire. Na moj zahtjev da se dostave, poslodavac kaže da će biti dostavljeni kada uplatim zadnju ratu. To nije spominjano u sporazumu. Certifikati imaju rok trajanja 5 godina, i trebaju mi na novom poslu. Kada otplatim zadnju ratu neki više neće ni vrijediti. Dali ih smije zadržati, ili su certifikati moji pošto ih već otplaćujem. Što da radim, ovako svaki mjesec trpim štetu jer ne mogu raditi psoao za koji sam osposobljen. Iz ustanove koja je izdala certifikate ne mogu dobiti duplikate jer moram imati potvrdu da sam radio na tim poslovima. Tu potvrdu mi također ne dostavlja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija