Jump to content

frikky

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prijedlog prema sudu je napisan prije mjesec i po dana te je rasprava zakazana za ponedjeljak. Ovakvu žurnost suda nisam mogao niti sanjati.
  2. Molim ako netko ima primjer kako se piše prijedlog sudu za izmjenu kontakata djeteta s bakom jer je došlo do okolnosti da je za djete opasno da se na dogovorenom mjestu vrši viđenja djeteta i bake.
  3. frikky

    CZSS

    @ DidicaZG Ne trebate se meni opravdavati za svoje radnje ja vam samo skrećem pozornost na pitanje koje će vas sigurno dočekati kako na centru tako i na sudu.
  4. Spremi ili kopiraj otpusno pismo jer će ti biti kao dokaz na sudu. Pripremi se za odlazak od kuće ako se stvari nastave odvijati tako. Nemoj razmišljati o tome što ostavljaš u kući i gledaj samo najbolji interes dijeteta. Možda ti se čini čudnim pitanje Centra što si učinila sve ove godine da se popravi situacija. To ti je dvosmisleno pitanje, a zapravo glasi ovako: štio si učinila sve ove godine da bi zaštitila dijete?. Nemoj se ljutiti, ali ispada da ništa. Tako barem to tumače na Centru. Svi centrirade po istoj šablo i prozirni su kao voda. Prouči čl.108, čl.109 i čl.110 Obiteljskog zakona i shatit ćeš zašto te je to pitao Centar. Prema tome znaš što ti je činiti. Idi u policiju i traži ih zapisnik kad god je policija trebala intervenirati i čuvaj to kao dokaz na sudu. Samo hrabro.
  5. frikky

    CZSS

    Budi sigurna da će te pitati na sudu zašto si otišla ostavljajući dijete,a sada želiš da bude s tobom. Trebati ćeš dokazati da će dijete biti na sigurnome dok ti radiš.
  6. Vrlo lako. Neka otiđu zajedno u CZSS i daju izjavu da se želite sporazumno rasvesti zbog neslaganja interesa, da razdvojeno žive već 4 godine te da su suglasni da dijeca nastave dalje živjeti sa majkom. Centar će ih navlačiti da daju iskaze kako je došlo do narušavanja bračne idile no neka ne izvlače svoje prljavo rublje i samim time blate jedno drugog. Trebaju se prije toga sami dogovoriti o načinju viđanja djece s drugim roditeljem te to izjaviti pri centru. Neka ne pristanu samo na nagovor centra da idu na "postupak mirenja" jer to traje po nekoliko mjeseci. Trebaju tražiti od centra da im odmah daju mišljenje o razvodu. Kad završe sa centrom nek nađu zajedničkog odvjetnika koji će ih formalno zastupati na sudu radi sporazumnog razvoda.
  7. Očekuje vas velika borba za dokazivanje istine. Nažalost ovisnici imaju dobru sposobnost prikrivanja činjeničnog stanja na CZSS. Splaču se kod njih, za svoje stanje izravno optuže drugog roditelja kao jedinog krivca za njihovo trenutačno stanje. Probajte sakupiti kakvu dokumentaciju od doktora sa hitne u kakvom se stanju nalazi dijete te koje bi pretrage trebao što prije obaviti. Pošaljite dopis CZSS i Pravobraniteljici za djecu gdje navedite sve svoje postupke koje ste do sada napravili pri tom centru,a nisu urodili plodom. Navedite pretrage koje bi djete trebalo što prije obaviti te da ste iste voljni vi otići sa dijetetom obaviti, ali vam "majka" kategorički odbija dati dijete radnim danom u tjednu kao i njegovu zdravstvenu iskaznicu. Zamolite ih na kraju da vam pruže pomoć u riješavanju tog problema jer je u najboljem interesu za dijete kako ne bih bili primorani protražiti pomoć putem javnih medija.
  8. @ felixx Djete jest u tretmanu i oni su protiv kontakata kada iziće. Samo mi se centar nekako čini "šaren" što se toga tiče.
  9. Nadzor će se produžiti obzirom da majka izlazi ove godine iz kaznionice, a čini mi se da ima namjeru tražiti kontakte sa djetetom
  10. @bartleby Nema još kontakata. Susreti majke i djeteta za mene ne dolaze u obzir i boriti ću se svim sretstvima da ih osporim kada se bude raspravljalo o njima. CZSS kažu da se ona interesira o djetetu na način da se telefonom raspituje o djetetu tako da mi se čini da od njih neću imati pomoći. Alimentacija je donešena prošlo ljeto na čiju visinu sam uložio žalbu no odbijena je na Županijskom. Nije mi u interesu alimentacija nego dobrobit djeteta i njegov normalan život.
  11. Znam da sud donosi odluku. Mislio sam da li je CZSS bio dužan po pravomoćnosti presude,a kada je majka otišla na izdržavanje kazne podnesti tužbu sudu za oduzimanje roditeljske skrbi? Ja sam bio podnio tužbu za alimentaciju koja je određena na 100 kuna koji nikada nema. Sramotno,ali istinito.
  12. Treba li CZSS automatizmom oduzeti majci roditeljsku skrb nad djetetom pošto je prije 3 godine nad istim pokušala izvršiti ubojstvo? Rezna rana na vratu. Ovo ljeto izlazi iz kaznionice te prema mojim saznanjima ima namjeru tražiti viđanje sa djetetom, a možda podnese i tužbu za promjenu skrbništva. Napominjem da za vrijeme izdržavanja kazne zatvora ne pridonosi ni u kojem pogledu u odgoju djeteta.
  13. Evo prošla je godina dana i istek riješenja o nadzoru. Žalio sam se na rješenje o nadzoru na MZSS,a ministar Milinović mi je odgovorio na žalbu nakon punih 9 mjeseci. Hvala za ljude u ministarstvu na žurnom odgovoru.
  14. Nisi samohrana majka jer primaš alimentaciju.
  15. Zadovoljan sam ja radom poliklinike no njihov prijedlog je bio u 7 mj. prošle godine dok je još dijete bilo u domu. Centar je uputio dijete u polikliniku po traženju doma jer se dijete počelo buditi po noći iz sna i plakati. Te je jako emotivno reagiralo kad sam ga vraćao sa izlaska u dom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija