Jump to content

Andja

Korisnik
  • Broj objava

    62
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bog mame! Položila sam prošli četvrtak, s tim da sam do zadnjeg ispitivača dobro odgovarala, a zadnjeg dosta loše, jednostavno me ulovila slabost i nisam više imala snage (a upravo toga sam se i bojala). Ipak, valjda je gdin Mikšić prepoznao da mi treba uzeti u obzir iskazano znanje a zamuckivanje pripisati trudničkom zamoru, i hvala Bogu da je tako. Eto, odmah napominjem, ja sam imala na raspolaganju čuvanje djeteta i to sam i koristila, učila sam najviše kad sam bila sama, ali i navečer kad bih njega uspavala. Moram priznati da mi je sve skupa bilo jako teško, osobito zbog trudnoće. Npr. kad bi me ulovio umor, ne bi se mogla dići s kavom, red bullom nego samo odmoriti, što automatski znači i gubitak vremena. Nije me grizla savjest, znala sam da moram misliti i na bebu, ali zbog svega toga mi je učenje dugo trajalo. Počela sam čituckati još prošle godine, tamo u studenom, pa nešto slabo onda i u veljači počela svaki dan, s tim da ne više od 5 sati dnevno, a tek od travnja svaki dan bez iznimke svaki dan barem 5 sati. Pravo mučno učenje cijeli dan osim pauze za jesti sam si priuštila tri tjedna pred ispit i to mi je bilo najgore. Ali ja sam uvijek bila kampanjac i dobro funkcioniram tek kad sam pod pritiskom, u ovom slučaju kad sam saznala da mi je rok blizu. Eto, cure drage, stojim na raspolaganju svima, čestitam svima koje se uopće love ukoštac s ovako teškim ispitom pored svih obaveza. puno sreće, cure!!
  2. I nije isto, i ovisi što pita. Ja sam bila na slušanju kod Sučevića i pitao je što mora sadržavati tužba, kandidatkinja je rekla sve osim zanimanja stranke, pa joj je rekao da on uvijek u svim svojim podnescima stavlja i zanimanje jer je tako i propisano u ZPP-u, iako većina odvjetnika tako ne radi. To je bilo na roku sredinom travnja ove godine. Mislim da čak ni on neće ići u tolike detalje, ima bitnijih stvari na kojima se prolazi/pada.
  3. To sam slušala kod njega, u zakonu piše da svaki podnesak između ostalih podataka mora imati i zanimanje stranaka (čl.106)! Zato, i on se toga drži kad piše svoje tužbe pa onda pita i kandidate!
  4. Heh, i ja zvala u nadi da će mi reći nešto što želim čuti, ali nisu. Popodne je ispit s obje komisije i svi članovi dolaze u obzir, može nam biti bilo tko od navedenih 10. Sretno svima!
  5. Kao iz onog našeg filma, samo mi se nemoj materi zamirit.
  6. Ma nije mi uopće svejedno, drugi član je Damjanovićka, znači mogu se bacit na detaljno iščitavanje ZTD-a, a za to stvarno nemam vremena... joooooj! Ima li još netko kome je usmeni 18.6.?
  7. Ovaj čas objavljene komisije!! Što im to znači, da mi može biti bilo koji ispitivač od dvoje navedenih ili? ja ću poludit
  8. Ma joj meni, još ovako živčana pred ispit moram se podsjećat da sam fino odgojena i ne reagirat! Ovako trudna, s malim djetetom, dobrim mužem i bakama, bez posla koji će mi nadam se pružiti položeni pravosudni i neka moja vrijednost. Bez veze btw. A ambicija mi je ovolika-raditi normalan posao i zarađivati plaću. Ma... ne dajte se žene, samo naprijed!!!
  9. I ja bih molila skriptu!! anita_051@net.hr, hvala!
  10. Kolege, jel postoji uopće skripta po novom ZTD-u? Ako netko ima suvremeniju skriptu od one prije 2005. pliz neka se javi ili mi pošalje na mail anita_051@net.hr, pliz, pliz, hvala.
  11. Znači samo obnova, to sam i mislila. Ja sam dvaput slušala i stekla dojam da se mora skoro sve znati, pitaju najbitnije i to se mora znati. Ova cura koja nije znala nije ni prošla, logično. A ne znam, vidjet ćemo. Bar će nam presude biti lakše pisati ako nas bude po 15 u sobi... hrpa zakona i svega.
  12. Ma ljudi, ne smijemo se dati ustrašiti . Ovako je to bilo, ispituje Miljević, stvarno duša od čovjeka, a ispitivačica stvarno ništa ništa ne zna. Kad kažem ništa, mislim ništa. Nakon pola sata ničega, pita on nju, recite mi žalbene osnove kako su navedene u zakonu, i ni to nije znala, ono glavno nabrojati, i onda je on rekao: "Vidite kolegice, ove privilegije koje vi sad imate da vam ja pomažem, navodim vas na rješenje kandidati u lipanjskom roku neće imati. Prijavilo se preko 500 ljudi i to je za nas po tome izvanredan rok. Neće se moći čekati da se netko sjeti i pomagati mu jer za to neće biti vremena. Tako da, ja sam vam kolegice jako dobar, pomažem vam ali vi toga niste svjesni. " Dakle, s obzirom da sam to svojim ušima čula interpretiram da će biti brže ispitivanje, s normalnim pitanjima, znači trebamo znati i biti koncentirani, neće se tolerirati šutnja i nesigurnost koja blokira pa eto, zna ali je blokirao/la. Ne bih rekla da je loše... ne dajte se ljudi, i meni je panika totalna, ali bit će što bude, ako padnem, izaći ću ponovno i to je to. (sad kad prošvikam za tjedan dana, podsjetite me na ove moje riječi ) Pridružujem se molbama za izmjene zkp-a!!!
  13. Haha, qwer, evo ti laički , poštar ti osobno uručuje poziv na vratima. sretno!
  14. I meni danas stigao rok, 16,17,18 06.!! U prijavi sam tražila rok do 01. srpnja, znači uvažili su mi. Nadam se da će i komisija brzo osvanuti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija