Jump to content

buda2

Korisnik
 • Broj objava

  1562
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

buda2 je zadnji put osvojio dan ožujak 14 2017

buda2 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O buda2

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

3097 pregleda profila
 1. hrvi novi zakon

  Dobit ćeš na kućnu adresu.samo polako.
 2. stručna procjena hrvi

  Jučer je u Osijeku bila predkomisija, procjena za prvostupanjsku.oni koji su "prošli" čekaju poziv za prvostupanjsku ( ako si na to mislio).
 3. hrvi novi zakon

  Bio sam danas na kontroli ( OS) , i na prvom katu predkomisija za hrvi.bila velika gužva ali po reakcijama onih koji su se spuštali u prizemlje ima ih dosta koji neće na prvostupanjsku komisiju.
 4. hrvi novi zakon

  Da li Ti je hepatitis c otkriven dok si bio u DR ? Jer hepatitisu ( imam ga i sam) je teško vremenski odrediti kada je nastao.meni nisu priznali 2005.( pronađen 1/2000) uz obrazloženje da je prošlo puno vremena od moje demobilizacije ( 12/1995) do pronalaska bolesti.mada se u medicinskoj dokumentaciju spominje DR.
 5. izračun mirovine

  Ništa Te ne košta da probaš.radiš tako da nećeš gubiti živce čekajuči poštara da dostavi poziv ili rješenje.samo opušteno ???
 6. Nasljedstvo ili poklon

  Nasljedstvom nasljeđujete pokretnu i nepokretnu imovinu a i eventualni dug.ako se prepis nekretnine prepiše /daruje Vama onda ne "naslijeđujete" dug ( predpostavimo da nekretnina nije opterečena teretom/ kreditom) Kad se upišete na nekretninu kao supružnici ,kod bilježnika napravite ugovore da u slučaju smrti jednog supružnika drugi nasljeđuje njegovu nekretninu.
 7. izračun mirovine

  Prvi i osnovni korak je da podnesete zahtjev za RVI , i ostavite se priča " znalaca" o tome koliko ste "zaslužili" postotaka invalidnosti.tek , i ako dobijete minimum od 20% treba Vam se odrediti omjer i vrsta mirovine , pa se tek onda može pokrenuti izračun mirovine ( uz druge parametre koji sačinjavaju izračun).a do toga ima dosta vremena.
 8. Izračun je za čin : vojnik ( branitelj bez čina, narodski rečeno obični vojnik).
 9. gonzo-stari zahvaljujem. Spreman ,izračunom je sve rečeno.malo "fali" do Tvojih 8000 kuna.
 10. To "sigurno" znate jer ste vidjeli rješenje dotičnog branitelja dragovoljca ( ili rekla - kazala) ?? Koje datira iz prošle ili ove godine ? Ima li čin ? Kad Vam netko spomene da mu je mirovina recimo 8000 kuna upitajte ga koje godine je otišao u mirovinu i koliko je ona iznosila.razlika između prve primljene mirovine i ove btw. 8000 kuna je dugogodišnje povećanje mirovine. Evo neka netko od znalaca izračuna kolika bi bila mirovina : 1.vojnik,dragovoljac,profesionalna mirovina, 100% vojni dio 2.vojnik,dragovoljac,opća mirovina, 100% vojni dio Zahvaljujem se forumašima na izračunu.
 11. Tko će Ti sada 22 godine poslije završetka DR dati 100% vojnog dijela ? Veliko SF .Ne zamarajte se nemogučime.neka se ovi koji idu ove godine , po prvi put, zadovolje ( u početku ) sa profesionalnom 20/80.a poslije ako ikako bude moguće podignuti omjer ( btw.ja sam zadnji put "promjenio" omjer i vrstu mirovine daleke 2007.kad je ,moramo priznti, bilo bolje ozračje).
 12. Mada će uskoro ponoć, nasmijao sam se slatko na tvoj komentar : "... mene bi "spasilo"...." zar misliš da se mirovina dodjeljuje po potrebama ( nitko ne bi zaželio ispod 1000€ )? Oni koji nemaju kredit mogli bi "proči" sa 4 milje. Uzmi Ti najbolje da forumaši Tebi izračunaju onu "početnu" - profesionalna 20-80%+ čin a za više ćeš lako.
 13. Povećanje invalidnine HRVI-a

  Pametno potroši ??
 14. hrvi novi zakon

  Poštovana, do kad Vam "vrijedi" privremeno rješenje (30.11.2018) , ima još 50 dana.poziv za komisiju je dostatno poslati 7 dana prije, jer ako netko i živi i radi vani, sasvim je dovoljno vremena za prisustvo na komisiji.a više nego dovoljno vremena za one koji su u matičnoj zemlji.smatram da ne trebaju nikakve "izvanredne pripreme" za izlazak na komisiju. U slučaju da se "probije " rok dobit ćete napismeno da Vam sve vrijedi kao prije ( odnosno kao da ste bili na komisiji) dok Vas ne pozovu.
 15. hrvi novi zakon

  Čemu nervoza narode ?? Ako ste čekali do 2018.za predaju dokumentacije ,pa možete valjda pričekati da Vam pošalju poziv.neće netko umriijeti ( ne daj Bože) dok čeka poziv.svi su čekali.netko kraće netko duže .Vi već par mjeseci udarili u " kuknjavu" kad će komisika.kad dobijete invalidnost, morat ćete ići da Vam odrede omjer.i za to se mora malo pričekati.pa onda ponovni izračun mirovine. Čini mi se da bi Vi dok popijete kavicu ? i pročitate novine u bircu, odmah da Vam dostave i rješenje o mirovini i malo ?? ? i na odmor ???.
×