Jump to content

buda2

Korisnik
 • Broj objava

  1481
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

buda2 je zadnji put osvojio dan ožujak 14 2017

buda2 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O buda2

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

2772 pregleda profila
 1. Hrvi pogorsanje invalidnost

  Nisi prozborio ni riječ liječnicima na komisiji ( ni u HZMO ili komisiji za RVI ) ?ne znam odakle poštovanom hasku to da mi koji izlazimo pred komisiju možemo sugerirati njima kako da odluče.meni je rečeno kada sam prvi put bio na komisiji ( a bio sam ih na dosta ) da ja samo slušam i odgovorim na eventualna pitanja a sve nejasnoće da riješim putem žalbe ili tužbe.i tako i bi (samo sam slao žalbe a poslije par godina opet "papiri" za komisiju).
 2. Hrvi pogorsanje invalidnost

  Molio bih Te da mi objasniš što je to ili kakva mirovina " ...100% opća ....da li misliš na vrstu mirovine ( opća) i 100% vojnog dijela ? Jer ja imam godinama opću ali mi nije u rješenju dan postotak. Postotak 60% imam vojnog dijela.
 3. Hrvi pogorsanje invalidnost

  Pa zašto si onda to sugerirao drugima kad i sam znaš ( bio si na komisijama) da tamo nema "razgovora" tipa : ja mislim da bi to trebalo ovako ili onako ? vještaci odlučuju sami bez "savjetovanja".
 4. Uz PTSP i depresija??

  Uz dužno poštovanje Tebi, da im to kažeš na komisiji kakva bi bila njihova reakcija ?
 5. Hrvi pogorsanje invalidnost

  Što predlažeš povodom Tvoje posljednje rečenice ? Da mi sami "uvjeravamo" komisiju da imamo pogoršanje bolesti i/ili neku drugu bolest vezano uz PTSP da bi dobili veći vojni omjer ili postotak invalidnosti ?
 6. Hrvi pogorsanje invalidnost

  pročitao sam ja to i par puta prije nego li sam odgovorio.to je samo studija u kojem se ne kaže u kojem postotku ( 50 -60-70 %) veterani rata uz PTSP "dobivaju" neujednačen rad srca ili neke druge bolesti. "...mogu biti izloženi većem riziku..." što samo po sebi nije relevantna činjenica da bi komisija uzela u obzir nepravilan rad srca ili neke druge bolesti povezane sa PTSP kao bolest nastala u obrani suvereniteta RH.Vidjet će se kolikima će po novom zakonu priznati PTSP kao bolest a kamoli još koju "usputnu".
 7. Hrvi pogorsanje invalidnost

  Znači odeš na kardiologiju i tamo Ti iznađu poremečaj u radu srca pa će to komisija za invalidnost odmah povezati sa PTSP i dobit ćeš veći postotak invalidnosti i ili veći omjer ? Ma daj prika "slamka spasa" ???
 8. Hrvi pogorsanje invalidnost

  Mislio sam na kontrole svaka 3 mjeseca.kod psihologa ideš samo ako ideš na pogoršanje ( + bolničko).mislim dnevna svake godine nemože štetiti ( ležanje po mome bolje) ali ne treba pretjerivati.bolničko svake 3-4 godine može.
 9. Hrvi pogorsanje invalidnost

  Ne ovisi mu "produljenje" privremenog od nalaza sa dnevne već o nalazima između dva kontrolna dolaska na komisiju.mora imati kontinuitet liječenja ( barem 4 kontrole u jednoj godini).
 10. Hrvi pogorsanje invalidnost

  To je okvirni datum " koji vrijedi".vjerovatno su komisije češće pa to odrađuju nabrzaka.bilo je prije godina( 2005 - 2008) kada se išlo na komisiju umjesto poslije 12 mjeseci i po 15 mjeseci ( velike gužve).bio sam jednom na komisiji gdje je isti dan bilo pozvano 300 ljudi na kontrolni pregled ( komisiju).
 11. Hrvi pogorsanje invalidnost

  Ako su zahtjevali da preda dokumentaciju znači da će prije doći na komisiju nego je naznačeno u privremenom rješenju.onu dokumentaciju koju ima komisija će pregledati a dnevnu će odraditi za kada je zakazana.ima li razloga da se " boji" komisije ???
 12. Liječničko povjerenstvo

  👍. Oni prvo "skupljaju" potencionalne kandidate ( kako sky navodi _pred komisija )a onda će oformiti povjerenstvo za vještačenje i po komisiji 50-60 branitelja onda će se sve pokrenuti.vremena se ima.
 13. Liječničko povjerenstvo

  Što da ja nazovem Zagreb i Sl.Brod ? Zbog čega ( ne razumijem Tvoj post) ? Ja sam u mirovini od 2002.Skaywalker treba predati dokumentaciju za utvrđivanje RVI. Tresem se ,samo po zimi ako van izađem u košulji kratkih rukava 😄
 14. Liječničko povjerenstvo

  Ti želiš ići na komisiju za utvrđivanje statusa RVI ( po novom zakonu ) ? Ako je Tvoj odgovor DA onda ideš u regionalne centre na vještačenje.ti si dao popis bolnica u kojima kao branitelj se možeš liječiti od PTSP. U njima ne ostvaruješ status RVI.
 15. Liječničko povjerenstvo

  ".....nadležnom uredu državne uprave u jedinici područne ( regionalne) samouprave. Osijek -Zagreb-Rijeka-Split .da li ima po novome još koji centar za vještačenje ne bi znao reči.
×