Jump to content

buda2

Korisnik
 • Broj objava

  1712
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

buda2 je zadnji put osvojio dan ožujak 14 2017

buda2 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O buda2

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

3932 pregleda profila
 1. Mirovina HRVI s PTSP

  Bez ljutnje, većina koji su dobili male vojne omjere ( 20/30 %) po njihovom trebali bi dobiti barem 50% vojnog dijela, ali vještaci su ti koji određuju omjer.dok čekaš kako će " završiti" žalba probaj odraditi bolničko i na komisiju zbog pogoršanja.imaš veće šamde nego žalba.sumnjam da će ići " preko" odluke svoga kolege vještaka.
 2. Stambeno (ne)zbrinjavanje

  Nema stanova ni kredita ni za sve one na listama a kamoli za posebnu listu dragovoljaca.lista je pro forme radi. "bitno je da smo obećali ".
 3. Stambeno (ne)zbrinjavanje

  Ako imaju od 50 -80 % onda se isplati.a ivo je nešto " sitno".naravno sve zavisi od visine kredita.
 4. Stambeno (ne)zbrinjavanje

  Da , ali su kredit morali i vratiti.nisu dobili bespovratno.jedino im kamata nije bila kao u banci lihvarska nego možda 2%, a dobili su gotovinu koju su kasnije mogli uložiti u nešto i ostvariti dobit.
 5. Stambeno (ne)zbrinjavanje

  Za 21 000 € možeš kupiti montažnu kuću Krivaja 75 m2.
 6. Prevare pri stambenom zbrinjavanju

  Malo si pogriješio.roditelji mu mogu prepisati nekretninu tek kada dobije stan od ministarstva a ne kada ga uvrste na listu ( kako tvrdiš), jer će u slućaju da dobije stan morati izhodovati potvrdu ( novu) o vlasništvu nekretnina pa bi se odmah uvidjelo da je ( dotični branitelj) već stambeno zbrinut i ništa od stana.
 7. Priznavanje HRVI

  Bit ćeš na bolovanju koliko Ti doktor odredi .tri puta moraš izlaziti na komisiju.uvjete za mirovinu već imaš, ali vjerovatno čekaš rvi za stalno.
 8. Priznavanje HRVI

  Ako si imao ptsp utvrđen još za vrijeme DR zašto nikad prije nisi probao ostvariti status rvi ? ( DVO,Policija ili profesionalni vozač ?).samo je njima "smetao" status rvi po ptsp.za ostala zanimanja moglo se bez problema imati status rvi i raditi i dalje u firmi.
 9. Priznavanje HRVI

  Samo jednom ? Kada ? A ptsp imaš od rata ( kako navodiš).
 10. Priznavanje HRVI

  Koliko puta si " izlazio" na PLP ?
 11. REVIZIJA NAJNIŽE MIROVINE (ZOMO)

  Nemože biti izračun od područnog do područnog različit.kako to ? Zakon je isti u cijeloj RH.pa tako treba biti i izračun.ako ga bude.ali dobro bi bilo da oni koji dobiju novi izračun da "obavijeste" i druge da bi se mogli postaviti u svom zahtjevu ( član zakona po kojemu je obračun napravljen).
 12. REVIZIJA NAJNIŽE MIROVINE (ZOMO)

  Vjerovatno imaš 20/80. Trebao bi povećati vojni omjer.
 13. REVIZIJA NAJNIŽE MIROVINE (ZOMO)

  Tvoja mirovina sa statusim RVI je manja od braniteljske mirovine ?
 14. REVIZIJA NAJNIŽE MIROVINE (ZOMO)

  Ako imaš 20% rvi zašto tražiš braniteljsku ( jedino ako nemaš trajni status)? Dva puta su Te odbijali jer nisi imao uvjete za braniteljsku.susjed mi je prije dvije godine otišao u civilnu invalidsku ( 47 godina starosti,24 godine staža)izračunata mu je mirovina minuli radni staž i u istom rješenju "preimenovana" u braniteljsku ( branitelj, dragovoljac) 2356 kuna.otišao po ZOHBDR.rođak otišao u mirovinu po ZOMO.
 15. REVIZIJA NAJNIŽE MIROVINE (ZOMO)

  Štovani profesor je u pravu.rođak je prvo bio u pravnoj službi HZMO -a i rečeno mu je da se ne može " prebaciti " u braniteljsku mirovinu niti dobiti 50 lipa po danu u DR ( 75 kuna).predstoji mu samo rad na 8 sati godinu dana ili na 4 sata uz mirovinu.
×