Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

buda2

Korisnik
 • Broj objava

  1728
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

buda2 je zadnji put osvojio dan ožujak 14 2017

buda2 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O buda2

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

4068 pregleda profila
 1. Mirovina HRVI s PTSP

  Neka Te ne zabrinjava zakonski rok.kad Te pozovu onda ideš.primanja imaš ( mirovinu ), pa samo uživaj u ljetnim danima.🍺🍺
 2. Koja su ti "prava priznata" u novom rješenju ?
 3. Trajno-Privremeno hrvi

  Gdje si to pročitao ? Zakon ???
 4. planirano povečanje 0,9 % a oni velikodušno ponude 1 %. 😂😂😂 Kladionica otvorena ! 1,5% povećanje.
 5. Ono što Ti budu odgovorili u mirovinskom.
 6. Spiro što misliš o ovom prijedlogu : uzmeš svoje rješenje o umirovljenju i rješenje o priznavanju statusa dragovoljca ( predpostavljam temeljem NZ) pa " skokneš" do prvog mirovinskog ureda , izneseš im svoj problem i odgovor " podijeliš" sa nama.
 7. Hrvi-dragovoljac polazni faktor

  Štovani profesor je odgovorio umjesto mene.hvala mu lijepo ( i neka uživa u suncu i plavom moru 😉😉 ).
 8. Hrvi-dragovoljac polazni faktor

  Da li si u profesionalnoj ili općoj mirovini ?? Kako si naveo imaš obadvije vrste mirovine.to je nešto novo ?? 😉😉😉
 9. Ranjavani a bez hrvi-a

  Bez ljutnje prika.ona podiže tlak.😉
 10. Ranjavani a bez hrvi-a

  Malo ste " skrenuli " sa teme.početak posta je bilo i pitanje ranjavanje ročnog vojnika / redovno služenje HV, a Vi došli do ranjavanja u oružanom sukobu za vrijeme DR.
 11. Ranjavani a bez hrvi-a

  Suprug Vam nije bio u aktivnoj vojsci u gardijskoj brigadi i kao takav nije aktivni učesnik DR.može dobiti samo civilnu invalidnost ( ako vještaci tako procijene), kao i civili ranjeni u DR.i kao ročnik ne može dobiti status branitelja.
 12. stručna procjena hrvi

  Pa naravno/logično da Ti ( eventualno) mogu povečati invalidnost ili omjer u vezi rata, kod Tebe. PTSP ,samo za/na bolest koju već imaš. Cirozu Ti nisu još priznali kao bolest iz DR .da si npr.imao priznati hepatitis pa se nakon toga on pogoršao u cirozu, što je slijed, onda bi se moglo "govoriti" o pogoršanju stanja bolesti.ovaku Ti na komisiju dolaziš sa već "gotovom" cirozom kao bolesti.ako bi dobio ( ne daj Bože) karcinom jetre onda je to očito pogoršanje stanja. Meni nisu priznali hepatitis B chr. jer je po njihovom " tumačenju" od skidanja iz HV do pronalaska da imam hepatitis B prošlo puno vremena ( tek 4 godine).nisam se htio žaliti i eventualno pisati tužbe.
 13. stručna procjena hrvi

  Ako sam dobro razumio post : na/za PTSP ne možeš predavati jer bolest nema tendenciju pogoršanja za cirozu bolest u stabilnom stanju / nema pogoršanja stanja. Na koju " foru" bi Ti išao na povećanje vojnog dijela omjera ako su Ti obje bolesti u stanju " mirovanja" tj.nema pogoršanja stanja istih bolesti. a za promjenu omjera treba biti da su bolesti uznapredovale. Samo zato što bi ti DLP priznao cirozu kao bolest iz DR i time Ti povećao invalidnost RVI sa 20% na 80% ?
 14. stručna procjena hrvi

  Vojni dio možeš povećati i bez toga da čekaš rješenje iz Zagreba.naravno ako u dokumentaciji piše pogoršanje stanja.
 15. stručna procjena hrvi

  Kompa, gmail se nije dobro " odrazio" u svom postu pa ga nisi skužio.ima 30% na ptsp a za cirozu su mu u Osijeku zbog toga povisili invalidnost ( nije htio napisati jolika je) a nije siguran da li će mu i u Zagrebu potvrditi i ne zna da li će i zbog ciroze morati " izlaziti" na plp tri puta ili će možda dobiti odmah za stalno ( što bi on volio ).
×