Jump to content

buda2

Korisnik
 • Broj objava

  1713
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

Sve što je buda2 objavio

 1. Mirovina

  25.10.1991. -15.01.1992. = 6+30+31+15=82 dana.po zakonu o HB za status dragovoljca je potrebno imati 100 dana u ZNG.ali ako se bilo u NZ i bez prekida se otišli u ZNG onda se pribrajaju i dani u NZ.kako ste dobili status dragovoljca bez potrebnih 100 dana ?
 2. Mirovina HRVI s PTSP

  Bez ljutnje, većina koji su dobili male vojne omjere ( 20/30 %) po njihovom trebali bi dobiti barem 50% vojnog dijela, ali vještaci su ti koji određuju omjer.dok čekaš kako će " završiti" žalba probaj odraditi bolničko i na komisiju zbog pogoršanja.imaš veće šamde nego žalba.sumnjam da će ići " preko" odluke svoga kolege vještaka.
 3. Stambeno (ne)zbrinjavanje

  Nema stanova ni kredita ni za sve one na listama a kamoli za posebnu listu dragovoljaca.lista je pro forme radi. "bitno je da smo obećali ".
 4. Stambeno (ne)zbrinjavanje

  Ako imaju od 50 -80 % onda se isplati.a ivo je nešto " sitno".naravno sve zavisi od visine kredita.
 5. Stambeno (ne)zbrinjavanje

  Da , ali su kredit morali i vratiti.nisu dobili bespovratno.jedino im kamata nije bila kao u banci lihvarska nego možda 2%, a dobili su gotovinu koju su kasnije mogli uložiti u nešto i ostvariti dobit.
 6. Stambeno (ne)zbrinjavanje

  Za 21 000 € možeš kupiti montažnu kuću Krivaja 75 m2.
 7. Prevare pri stambenom zbrinjavanju

  Malo si pogriješio.roditelji mu mogu prepisati nekretninu tek kada dobije stan od ministarstva a ne kada ga uvrste na listu ( kako tvrdiš), jer će u slućaju da dobije stan morati izhodovati potvrdu ( novu) o vlasništvu nekretnina pa bi se odmah uvidjelo da je ( dotični branitelj) već stambeno zbrinut i ništa od stana.
 8. Priznavanje HRVI

  Bit ćeš na bolovanju koliko Ti doktor odredi .tri puta moraš izlaziti na komisiju.uvjete za mirovinu već imaš, ali vjerovatno čekaš rvi za stalno.
 9. Priznavanje HRVI

  Ako si imao ptsp utvrđen još za vrijeme DR zašto nikad prije nisi probao ostvariti status rvi ? ( DVO,Policija ili profesionalni vozač ?).samo je njima "smetao" status rvi po ptsp.za ostala zanimanja moglo se bez problema imati status rvi i raditi i dalje u firmi.
 10. Priznavanje HRVI

  Samo jednom ? Kada ? A ptsp imaš od rata ( kako navodiš).
 11. Priznavanje HRVI

  Koliko puta si " izlazio" na PLP ?
 12. REVIZIJA NAJNIŽE MIROVINE (ZOMO)

  Nemože biti izračun od područnog do područnog različit.kako to ? Zakon je isti u cijeloj RH.pa tako treba biti i izračun.ako ga bude.ali dobro bi bilo da oni koji dobiju novi izračun da "obavijeste" i druge da bi se mogli postaviti u svom zahtjevu ( član zakona po kojemu je obračun napravljen).
 13. REVIZIJA NAJNIŽE MIROVINE (ZOMO)

  Vjerovatno imaš 20/80. Trebao bi povećati vojni omjer.
 14. REVIZIJA NAJNIŽE MIROVINE (ZOMO)

  Tvoja mirovina sa statusim RVI je manja od braniteljske mirovine ?
 15. REVIZIJA NAJNIŽE MIROVINE (ZOMO)

  Ako imaš 20% rvi zašto tražiš braniteljsku ( jedino ako nemaš trajni status)? Dva puta su Te odbijali jer nisi imao uvjete za braniteljsku.susjed mi je prije dvije godine otišao u civilnu invalidsku ( 47 godina starosti,24 godine staža)izračunata mu je mirovina minuli radni staž i u istom rješenju "preimenovana" u braniteljsku ( branitelj, dragovoljac) 2356 kuna.otišao po ZOHBDR.rođak otišao u mirovinu po ZOMO.
 16. REVIZIJA NAJNIŽE MIROVINE (ZOMO)

  Štovani profesor je u pravu.rođak je prvo bio u pravnoj službi HZMO -a i rečeno mu je da se ne može " prebaciti " u braniteljsku mirovinu niti dobiti 50 lipa po danu u DR ( 75 kuna).predstoji mu samo rad na 8 sati godinu dana ili na 4 sata uz mirovinu.
 17. REVIZIJA NAJNIŽE MIROVINE (ZOMO)

  Štovani profesore zahvaljujem na iscrpnom odgovoru.pozzzz
 18. REVIZIJA NAJNIŽE MIROVINE (ZOMO)

  Rođaku priznato jer je bio na prvoj crti ( rijeka Drava).poslije pristigli pripadnici ZNG 107.
 19. REVIZIJA NAJNIŽE MIROVINE (ZOMO)

  Pitanje za štovanog profesora. Rođaku je priznato sudjelovanje u NZ od 01.08.1991.-31.12.1991. (153 dana) i time je stekao status hrvatskog branitelja.po istom rješenju, nije mu priznato sudjelovanje u NZ od 01.01.1992 - 15.03.1992.iako je bio u to vrijeme u NZ. Da li on ima pravo na najnižu braniteljsku mirovinu ( zahtjev za ponovni izračun temeljem statusa hrvatskig branitelja)?? Rođen je 14.12.1955.ima 25 godina 10 mjeseci i 18 dana mirovinskog staža.17.07.2008.odlazi u invalidsku mirovinu ( opća) sa izračunom mirovine 1582 kune. Što učiniti sada ? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
 20. HRVI i rad na pola radnog vremena

  Ovdje nije bit koliko se sveukupno zaradi , već legalni rad do 3,5 sati ( zakonom određeno),samo što te nitko neće uzeti za rad " do pauze".ostalih 4 ( ili više sati ) treba platiti na crno.a i treba naći gazdu kojem tako odgovara.
 21. komisija u tvrtkovoj

  Znači nikada.pošto nisi "zadovoljio" za 20% nastavljaš sa liječenjem.a kada ( ako) dobiješ 20% za stalno , naravno da opet moraš pohoditi "ambulantu" jer nećeš odmah ozdraviti.
 22. komisija u tvrtkovoj

  ne miješaj chr. sa " visinom" bolesti.svi imaju chr. a sad da li procjene blaži ili teži oblik ovisi o ...
 23. priznavanje hrvi

  0-19% nemaš status rvi ,a time ni prava koja proizlaze iz zakona o pravima hrvatskih branitelja sa statusim rvi.to su i ostale bolesti (po tablici bolesti priznatih a zadobivenih u obrani suvereniteta RH)osim ptsp.
 24. priznavanje hrvi

  Nije bitno da li je netko napisao žalbu prije jedan sat, prije mjesec dana ili prije dvije godine.bitno je da je žalba napisano kvalitetno, da se u žalbi navedu prava koja su povređena.sve je ionako individualno ( nema dvije iste žalbe ).
 25. stručna procjena hrvi

  Ako imaš kontinuitet lječenja ( ptsp), a poželjno bi bilo i koje bolničko , nemaš se što brinuti.
×