Jump to content

Victor+/-y

Korisnik
  • Broj objava

    119
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Victor+/-y objavio

  1. Evo, samo da vidite kako to ide kod nas .... Vozim se jedan dan po ulici, i, mada je padala samo kiša, skližu se automobili ko' po ledu. U jednom zavoju zamalo da se vozilo iz suprotnog smjera nije zabilo u mene, a pri brzini od cca 30 Km/h. Stanem, izađem van i umalo bubnem na zemlju. Pogledam malo bolje, a ono, valjda je nekom curilo lož ulje iz cisterne. Nazovem 112, da netko ne nastrada. I stvarno, došlo navalno vatrogasno vozilo za cca 15 minuta (u međuvremenu već sudar). I, ajmo pogađanje : a) vatrogasci su zatvorili cestu, isprali kolnik, i nakon sanacije ponovno otvorili cestu b) vatrogasci su maznuli znak ograničenja 30 Km/ s obližnjeg gradilišta, i postavili ga na početak ulice. Ajmo, anketa!
  2. Rubens, nisu bitni oni koji se pokušavaju izvući a krivi su "do neba". Bitno je da je sustav bude takav da krive kažnjava, a nevine oslobađa. Ali, Rubens, kako je moguće da je većina presuda na prekršajnom sudu na štetu okrivljenika (a u korist državnog proračuna)? A, da stvar bude još gora, koliko je policajca osuđeno za prometni prekršaj? U nekim "groznim demokracijama" i sama pritužba na policajca skreće pozornost kontrolnih službi, kojih u Hrvatsko jednostavno nema. Tko kontrolira policiju? Tko kontrolira sudstvo? Tko kontrolira političare? Pa i u nedemokratdkoj Jugoslaviji su postojali kontroni mehanizmi, koji su koliko toliko dobro funkcionirali, osim, naravno "ako niste Titu j' mater" u krivom drštvu. Tuđman je početkom 90' napravio čistku u sudstvu (valjda da isčisti kadrove koji su njega upržunirali), a stvarno je napravio poslušan sudski aparat koji je prvotno služio politici, a danas služi političkoj i inoj mafiji. Kada je DSV kaznio nekog suca? Pa po njima su suci sveci, gdje koji ukorčić i možda koji postotak od plaće. Samo je par sudaca stvarno nastradalo, i to zbog teških kaznenih djela. Mislim da niti jedan nije još pravomoćno osuđen (ili oslobođen). Ljutko, nažalost, ima pravo, koliko god se to nama sviđalo ili ne. Drumski razbojnici i mafija. A oni pošteni i časni (deržavni službenici) moraju pognute glave paziti da ne izgube posao i plaću. Mada su čak vjerojatno i većina. Sretno!
  3. Ljutko, :amen: :amen: Ak' neko pokrene inicijativu za građansku udrugu, tu sam. Nažalost, nisam neki lider, al' mogu biti u timu!
  4. Da li je na prekršajnom nalogu pisalo tko je upravljao vozilom? Ako je policajac napisao da ste vi upravljali vozilom, onda je gotovo sigurno da će "ljubazna" sutkinja proglasiti vas krivim (poklonjena vjera iskazu sl.osobe). Ako, to nije pisalo, onda će vjerojatno OPN biti odbačen. Sretno.
  5. Ljutko, to što ti imaš zdarvu pamet i logika ti nije strana, to ne vrijedi i za naš "represivni organ". Logično je da su odmah utvrdili tko je vozio vozilom, pa to onda pricu*uknu uz fotku. Ali, nelogično je da, kad samo fotkaju, da traže od vlasnika da prokaže vozača, pa i samog sebe. Uz to još zakonom pokušavaju nametnuti. E, jesmo mi neka demokracija, gdje sam sebe moraš inkriminirati. Još bi bilo dobro da propišu kako lopov, za kojeg postoji sumnja na kazneno djelo provale, mora platiti dodatnu kaznu jer nije rekao tko je upravljao obijačkim alatom u vrijeme izvršenja provale. Aj, nek je sretno svima!
  6. Rubens, Ma valjda ne misliš ozbiljno? Policajci bežiju za nekim mopedom po polju, hvataju srašne pijance za volanom, a gle, sr*nja svakodnevno na cesti. Koliko god bih želio da si u pravu, statistika pokazuje devijaciju u našem represivnom aparatu. I to je to. A kompenzacija ne može biti u tome da je svaka prijava policajaca gototvo 100% ispravna. Barem 20% bi moralo biti odbačeno, pa i oni su ljudi, zar ne? Sretno!
  7. Ej, Petpetica, stvarno si me nasmijao. Po prirodi sam veseljak, pa nemam s time porblema.... Al' me malo brinu ono koji traže pijesak da glavu sklone.... mada bi i to mogli okrenuti na šalu. Ak' poznaješ malo povijest, glavna sr*nja su nastla iz valjda ne bu i valjda ne bu mene, a ponajviše iz onoga - valjda su to i zaslužili.... Mir i dobro svima!
  8. Slažem se sa svima koji kažu da značka nije bitna. Ali, da su ti isti malo bolje čitali moje postove, vidjeli bi da je dotični odbio pokazati svoju službenu iskaznicu, što je po zakonu dužan napraviti i bez moje zamolbe i to uvijek kada primjeni policijske ovlasti. A ne bi li policajac trebao poštovati zakon, pogotovo onaj kojemu se poklanja vjera? Da sam ja neovisan sudac, zapitao bi se zašto se netko buni za tako bizarnu kaznu? Možda zato što je nevin??? Ali, da zatvorimo ovo, oni koji su zadovoljni državom neka u njoj uživaju (vjerojatno uživaju na tuđoj grbači kao nečiji kumovi). Mi, velika većina, koja nije, morat ćemo nešto poduzeti, jer jao si je naši djeci ako ovo nastavi ovako dalje. Samo mala crtica za ove "zadovoljne". Kako je moguće da uz ovaj strogi ZOSPC i tu policiju koja "može sve" imamo toliko nereća na cestama sa strašnim posljedicama. Niste li se zapitali, da možda, samo možda, s tim policijskim kadrom nešto nevalja??? Da kumovi i velike zvjerke rade šo hoće, a da se proračun puni od ostalih gusaka u magli??? Sretno svima i nedajbog, da tražite gospona policajca da vam se predstavi, da ga ne iznervirate.... A poslije kod stričeka suca samo pokorno Pogotovo kad niste krivi, jer bu onda najveća diskrepancija između ne-krivnje i kazne koja obavezno slijedi. I opet, poziv na osnivanje udruge koja bi zajedničkom akcijom stvarno pokušala nešto napraviti za pravni sustav i demokraciju, kad već ove naše stranke nisu sposobne za niš osim kupiti dobru pilu za naše novce!
  9. Kako je prošla godina dana od kada sam krenuo postati na Legalisu, evo jedan post, koji je možda odgovor na 80% problema koji se ovdje pojavljuju. Da bi pravna bitka imala smisla, pravila (zakoni) moraju vrijediti za sve, a oni koji presuđuju moraju biti koliko toliko neutralni. Kako je očito da naša država više ne osigurava ta dva osnovna principa, postavlja se pitanje koliko ima smisla uopće boriti se i tražiti pravne savjete, kada vam sudac (u ovom slučaju za prekršaje) u većini slučajeva "poklanja vjeru službenoj osobi", odnosno više vjeruje službenoj osobi. Ne ulazeći u razloge (mada ih svi znamo), dolazi se do katastrofalne statističke raspodjele (grafa) koji se može kao model naći u svim diktaturama, a što je najtužnije, i u bivšoj državi nije bilo tako loše (statistički je ta krivulja, barem za prekršaje, bila bliska onoj u demokratskim zemljama). Dakle, po statistici, velika većina prekršajnih naloga završava na štetu okrivljenika, a protutežu je do sada održavala jedino zastara. To su javno dostupni statistički podaci prekršajnih sudova. To upućuje da naš državni aparat savršen, a policija skoro savršeno detektira prekršitelje (kada bi to barem tako bilo i sa kriminalcima). Nadalje, u našoj državi zbog magične farze "neprilagođena brzina uvijetima na cesti" ispada da su u 95% slučajeva krivci za nesreće vozači, odnosno ljudski faktor. Dakle, kod nas su opet ceste savršene, a svjetski proizvođači automobila vrhunskom selekcijom šalju najbolje primjerke svojih vozila u - Hrvatsku. Mada bi, da je stvarno demokratska i pluralna, naša država trebala imati statistike bliske onim Europskim (npr. u Europi su u 33% krivci za nesreću vozači, 33% su ceste, a 33% su automobili). Postavlja se pitanje čemu ovaj forum, kada je u praksi ishod jedan - plati ili plati više (ako pišeš progovor, žališ se). Predstoji nam, u stvari, borba za pravni sustav, a ne borba u postojećem pravnom sustavu, jer, u postojećem ionako šanse nemate, osim ako niste nečiju "kum" ili dijete. Onda je "pravda" i "pravo" ionako na vašoj strani, pa vam savjeti ovog foruma i opet nisu potrebni. Sretno svima!
  10. Kao što sami obećao, evo epilog čitavog slučaja. Moji dokazi da sam nevin: - snimka nadzorne kamere tunela Javorova Kosa, izvor automatski nadzor ARZ - izjava svjedoka, suvozača Dokazi druge strane: - izjava službene osobe, policajca PU Delnice Pravorijek: Napola kriv. Odnosno Kriv, ali samo opomena. Sutkinja je presudila da je poklonila vjeru iskazu službene osobe, koja je, onako usput, što se vidi iz snimki, notorno lagala. Ta službena osoba je slagala da sam preticao vozilo u raskršću, neposredno pored njega. A na kamerama ja sam ko duh, minutu ispred mene nikog, 20 sekundi iza minute iza mene nikog. Štoviše, nitko tu nije preticao čitav sat u tom periodu, koliko snimka pokriva. I što napraviti. Mogu policajca kazneno prijaviti, sutkinja ga je de jure servirala na pladnju. Članak 303. KZ-a. Presudu je temeljila isključivo na njegovom iskazu, koji je po sili fizikalnih zakona lažan. Ajmo, ljudi, mala anketa, što napraviti? Jedni savjetuju da tražim policajca da mi pošalje 100 Kn za sudske troškove, a drugi da to gonim do kraja....
  11. To davanje "vjerodostojnog" podatka nakon mesec i više dana, pogotovo bez slike, je čisto maltretiranje i skupljanje novca za državni proračun. Pogledati malo post na: http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503321845&forum=29 Sretno!
  12. Sloboda naše policije je pregolema. Probatze tražiti od policajca da se predstavi značkom i službenim iskaznicom (Čl. 20. Zakona o pliciji), a isti bi to trebao sam napraviti, bez obzira da li je u civilu ili uniformi! Što se tiče novinara, oni uvijek malo stvar ""dorade, tako da izgleda interesantna za čitanje. Bilo je prije par dana na jednom portalu vijest "Zaletio se u policijski auto pod rotitkom". U članku se dalje vidjelo da je policajac prošao kroz crveno, pod rotirkom, a da se drugi automobil u njega zabio prolazeći na zeleno. Svatko bi pomislio da je ovaj trebao propustiti policajca "pod rotirkom", ali ZSPC je tu određen. Pod rotirkom se ne smije proći kroz crveno. Dakle, naslov "sugerira" krivicu ovog drugog, a po zakonu taj nije ni mrvicu kriv. Tako je vjerojatno ovaj članak, kojeg vi navodite trebao utjerati strah u kosti ponavljačima. Sretno!
  13. Za "nedavanje podataka". Ako policija želi podatke o tome tko jevozio nekog dana obiteljski automobil,pogotovo ako to pita mjesec dana poslije, oportuno bi bilo dati fotografiju, jer se malo tko sjeća gdje se i kako vozio prije mjesec dana. čl. 229 (7) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vlasnik vozila, osoba kojoj je vozilo povjereno ili odgovorna osoba u pravnoj osobi ako ne da vjerodostojan dokaz o osobi koja je upravljala vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja. Dakle, prekršaj mora biti počinjen, što pravno znači, pravomoćno presuđen ili priznat. Dati vjerodostojan podatak nakon mjesec dana (i bez slike) gotovo je nemoguće, pogotovo kod privatnih vozila. Dakle, čak i da kažete da je to bio taj i taj, a taj i taj to porekne, prijeti vam kazna. Bilo bi najbolja da se zakonski propiše da je svaki vozač, kada počini prekršaj, dužan napisati prijavu protiv seba. A ako prekršaj napravi vaša žena i ili muž, onda napraviti prijavu protiv nje/njega. O djeci ne treba niti govoriti! Sretno!
  14. Nisam sudac, te ne sudim nikome. Ovdje se radi o pravnom sustavu, a ne o nečijoj krivici ili kazni. Što se tiče plina, i sam sam ga nekad koristio (mada legalno), i znam da nitko još nije odletio u zrak zbog ilegalnog korištenja, već zbog gluposti (npr. držanje takvog automobila u zatvorenom prostoru i sl.). Zakon kažnjava ilegalnu instlaciju zbog dodatne cestarine, a ne zbog neispravnosti. Državi treba para, a ne sigurnosti. U svakom slučaju, i legalan se isplati, pa zaista, nema razlog voziti "ilegalca". Sretno i hvala na primjedbi!
  15. Godinama sam se vozio Ličkom magistralom, i to po principu - gdje su kuće polako (do 60 Km/h), gdje nisu između 80 i 100. A o tablama s nazivima naselja usred polja nemam što reći. Npr Kruševo, Ondić.... Mada zakon striktno određuje što se smatra naseljenim mjestom, naši policajci se drže tabli. Vaš slučaj samo potvrđuje da naša policija skuplja novac, a ne djeluje preventivno. To i pokazuje vaš slučaj, jer se godinama toleriralo nešto brža vožnja po Ličkoj magistrali, to svi znaju koji su se njome godinama vozili. Mada se ništa nije promijenilo (tehnički), sada se osjednom iza svakog zavoja policija s radarom. Pogotovo se broj radara povećao nakon pooštravanja kazni. Broj radara je veći, ali nažalost, broj nesreća nije manji. Jednostavno, našoj državi treba dodatni prihod, i to im je jedini cilj. Ove je godine Lička magistrala bila skoro prazna - čaki i stranci imaju podatke čega se treba čuvati u Hrvatskoj. Sretno!
  16. Sada malo smijeha za kraj.. Mene jednom "pergledao" inspektor (još u studentskim danima), pa izvukao balavu maramicu iz mog džepa Ja sam bio već "nafiksan" prehladom, a i on je zasigurno dobio malo .... Problem je što naša policija pokušava nasumičnim pregledima doći do počinitelja, pa tako u 100 puta 99 puta ne nađu ništa, a jednom im se posreći.. Ako se malo prisjetimo, negdje 2001 je bilo uvedeno interno pravilo da prometna policija ne zaustavlja vozila ako ista nisu zatečena u prekršaju, odnosno da je "rutinska kontrola prometa" praktički bila suspendirana. Taj potez je više nego logičan, jer metodom nasumičnog nabadanja moramo postići, da bi bili efikasni, odnos broja spermija i jajnih stanica. Dakle, policija bi trebala zaustavljai samo prekršitelje (iznimka su blokade radi potjere i sl.), a ne "nabadati". Jedan kolega je bio na stipendiji u Americi, u Albany-u, 8 mjeseci. Nakn nekog vremena, policajac koji je tamo patrolirao ga uljudno pozdravi, kolega je odzdravio, a policajac je krenuo dalje. Kolega je bio iznenađen uljudnošću nepoznatog policajca, pa se pohvailo kolegama - amerikancima. Na to je dobio ovakav odgovor: Policajcu si bio sumnjiv, te je zato pozdravio, da vidi kakva će biti tvoja reakcija. Naime, policajac ga nije smio bez razloga zaustavljati i legitimirati, već je pozdravljanjem htio utvrditi da li će reakcija biti sumnjiva, pa da onda može primjeniti policijske ovlasti. Ajme, stvarno čudni ti amerikanci ... Sretno!
  17. E, po Prekršajnom zakonu neposredni očevid službene osobe (u ovom slučaju i ovlaštenog tužitelja, pa vi recite do ovo nije kadija te tuži, kadija et sudi...) se smatra dokazom. Ali, da apsurd još bude veći, naši policajci u prekršajnim prijavama samo napišu po kojem članku npr ZSPCa ste "krvi". Moj otac je imao jeda mali sudar (stvarno zanemariv), kojom prilikom je krivac "odmaglio" (poslije se ispostvilo da je vozio službeni automobil dok je bio na bolovanju). Otac je pozvao policiju, koja je obavila očevid (čak i izuzimanje boje drugog vozila), a kako je otac zapamtio tablicu, brzo smo došli do dotičnog, koji se ispričao i platio štetu. Za oca je to bil gotovo, kad nakon nekoliko mjeseci dolazi poziv prekršajom sudu zbog počinjenog prekršaja po ZSPCu, članak taj i taj, a bez ijednog dokaza!! Hvala bogu, otac je vičan pravu, a i sutkinja je bila razumna, pa je to odbačeno. Samo malo razmišljanje za Mariju: Kafka je bio do uvođenja novog Prekršajnog zakona, sada je skoro "prijeki sud", barem za "male prekršaje"..... Sretno!
  18. Čemu debata, kada se praktički ništa nije promijenilo? I po prethodnom ZSPCu si "mogao" nekažnjeno voziti sa 0.5 "v riti" ako te nisu zaustavili. Po novom, ak te zaustave i daju ti "puhati", lako dodaju još neki prekršajčić (neki kažu na ovom forumu da ti uvijek nešto mogu naći ), pa ispada da je opet 0.5 kažnjivo. Zato, moj savijet, ak' voziš i ne želiš platiti, onda 0.0. A za one krajnje oprezne, najbolje je uvijek 0.0! Sretno!
  19. Upućen sam u rad sudova i više nogo vi to mislite. Što se tiče "moralne vertikale", to je vaše pravo da prosuđujete... možda jesam, možda nisam, ali da malo čitate te "bljezgarije" u tim istim novinama, znali biste da je naš ministar javno rekao da novi prekršajni zakon ima za zadatak pospješiti naplatu. No, umoran sam od vas i drugih koji stalno opravdavaju propuste institucija, za koje, barem ja, uredno plaćam nemali porez, a izvlače se na ove i one objektivne razloge. Da su naši sudovi radili kako treba, te da je policija tim istim sudovima pružala dokaze sa težinom, i onaj najstariji ZSPC bi bio dovoljno dobar. Kolika je diskrepancija između realnosti i najnovijg ZSPCa i Prekršajnog zakona govore i nove crne statistike na cestama. Moje je mišljenje, a mislim i većine razumnih građana, da su naša policija i prekršajno pravosuđe pretežno u službi prikupljanja novca. Statistike govore tome u prilog, a o njima sam već govorio. Za tog gospodina, mada ne znam na što točno ciljate, ako je iskoristio Interent da maksimizira svoju obranu, opet ću ponoviti, svaka mu čast - ako je to bilo prema zakonu. To i jest jedna osnovna tekovina demokacije i vladavina prava ' ista pravila za sve i ne "spaljivanju vještica" Osobno, ja sam jedna od onih budala, koji kad nešto skrivi, plati. A zbog tog stava očekujem i suprotno - kad ne skrivim, ne platim. E, jesam baš j' budala! A u mom slučaju, s kojim sam i pokrenuo ovaj "politikantski" post, imam svjedoka da prekršaja nije bilo, imam snimak nadzorne kamere ARZ-a da prekršaja nije bilo, znam da prekršaja nije bilo, pa zašto me onda policajac zaustavio i napisao mi o.p. nalog? Pa zato što je on poštovao izjavu ministra - samo je skupljao novce. Epilog očekujem uskoro, pa ću obavijestiti javnost kako su ti "neutralni suci" presudili. Što vi prognozirate? Sretno i svako dobro!
  20. Ima, ali za to morate biti vični pravu. Knjižicu vam moraju vratiti, ne mogu vas s time ucjenjivati. Ako ne vrate, prijavite ih inspekciji. Ugovor o radu na određeno vrijeme istječe zadnjim danom njegova važenja, pa to u stvar i nije otkaz. Što se tiče vašeg bolovanja i statusa, to morate provejriti na HZZOu. Nažalost, mada dijelim vaše mišljenje i suosjećam s vama, pravi krivac nije niti ta šefica niti ta firma, već doktor Ivo (odnosno politika) koja nije u stanju osigurati uvijete za razvoj privrede, te tako niti dovoljan broj radnih mjesta. Samo mogućnost odabira radnog mjesta pruža kakvu takvu pravdu za radnika. Ako posla nema dovoljno, poslodavci postaju tražena roba, a radnici mogu samo plesati kako oni sviraju. Jedino čega imamo dovoljno su krediti i minusi, te kreditne kartice. Stvarno smo postali roblje, bezvrijedni bijednici, podstanari u vlastitom domu. Mada mislim da "prije" dosta toga nije valjalo, ali je barem jedno valjajo - kakva takva socijalna sigurnost. A odavno je već poznato da ljudi veiše cijene jednakost od slobode. Što će ti pravo (sloboda) na govor, ako ti u želucu krulji? Ako nisi sit, ne možeš misliti o bitku. Sretno!
  21. I kaj je još uzaludno? Do kada bu nas u zdrav mozak? Kod nas je sasvim normalno da policija pazi na "uvažene" građane. Pa čiji ono terenac stoji skoro svaki dan u Varšavskoj? Od onog jadnog poduzetnika koji je skoro morao odustati od svog velebnog projekta, protiv kojeg su gotovo svi građani, ali ne i gradonačelnik??? Ili nekog drugog, uvaženog građanina??? Ma, kad svima dođe do grla, bit će muzike, možda uzaludne.... Sretno!
  22. Jackal, Ma imaš pravo! Ajmo očitati s čela svima koji su krivi (ili će biti), pa im odrezati po kratkom postupku da nešto plate, nek se Ivi nađe za penzionerski dug (a i božićnice). Još bolje, da bude bolja raspodjela, ajmo svima paušalno raspaliti da plate iznos za sve prekršaje koje su napravili (a sigurno jesu jer im na čelu piše), a nisu bili uhvaćeni, recimo, 500 Kn mjesečno. I ta iznos najbolje rasporedimo odmah u odnosu 50% za državu, 50% za "dogovore" s policajcima, da ne griješe dušu. Uh - zaboravio sam, još 100 kn za prekršajni sud, da ne budu kruha gladni. A najbitnije je da nam se ne piše u evidenciju, ako platimo svaki mjesec. I 10% popusta ako platimo godinu dana unaprijed. Neka me netko demantira, ako može, da naša prometna policija nije ništa drugo doli "sakupljača" novca. Vjerujem, da bi i većina njih to priznala, jer "norma" se mora ispuniti! Ako nikog ne kazniš, manja plaća. A sudstvo? Gledao sam statistiku prekršajnog suda u Vukovaru. Matematičari bi se slatko nasmijali. Koga naša polcija prijavi, taj je skoro uvijek kriv, osim ako ne padne u zastaru. Dakle, naši plavci bezgrešni... (ili bezgrješni, kako vam volja). Ljudi, stvarno sve ide k vr*gu. Samo možda na našm faksovima ne - tamo se pravila znaju; nemaš love, učiš, imaš love, j* učenje. Plati i muku skrati!! Sretno.....stvarno će nam trebati, ponajviše našoj djeci.
  23. Ako se rado o Ribnjaku u ZGB, onda nije peostalo 1.6 m. Ali, još ste dobro prošli, jer po Banderasu, u ZGB se bilo koji automobil može premjestiti u Strojarsku, ako je parkiran na nogodtupu, pa makar ima i više od 1.6 m. (ZGB propisu). Dakle, bolje 300 Kn nego 500 ili 300+500 Veselite se, jer ste dobro prošli, prijatelja mi diglo ispred NSBa, bio je valjda još 3 metra slobodnog pločnika i ode 500Kn. A u ZGB komunalni redari mogu pisati prijave za pogrešno parkiranje. Tko voli život u ZGB, mora to i platiti. Uostalom, što je 300 Kn prema 2000 E za m2 u ZGB????? Ja sam rođeni zagrebčanin, ali nakon 17 godina "razvoja" grada po lijevim i desnim gadonačelnicima, jedva čekam da iz njega odem. Vama savjetujem isto. Prodajte stan za dobre novce nekom, i otiđite na neko normalnije i mirnije mjesto, ako možete. Sretno!
  24. Gepek mu niste trebali otvoriti, za to mu treba sudski nalog ili odobrenje vlasnika vozila. Za crveno, bili krivi ili ne, platit ćete, jer naš Prekršajni zakon kaže da ono štopolicajac kaže da je vidio jest dokaz, po Zakonu. Možete probati u sučeljavanju s dotičnim dokazati da on to nije mogao vidjeti. Ovakve nebuloze možemo riješiti samo na izborima. Do tada, mi smo sanske koze, a gospoda iz "demikratke zajednice" nas deru. Sretno!
  25. Dakle, bedastog li zakona. U tom nesretnom članku piše da će kažnjen biti onaj koji ne kaže tko je upravljao vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja. A prekršaj je počinjen ako; - počinitelj prizna - pravomoćno je dokazan Moja supruga je imala istu situaciju, tražili su podatke nakon više od mjesec dana, a sliku nisu dali. Mi smo odgovorili da ne znamo niti da li je automobil tog dana nitii bio na cesti, da je to obiteljski automobil, te da ga voze (naveli smo listu s imenima) te da molimo da dostave nekakav dokaz o prekršaju (slika ili nešto slično). Policija, naravno, podnijela prekršajnu prijavu za 2000 Kn. Supruga došla kod suca, a tamo i slika. Dakle, prijava nije više za prebrzu vožnju, nego za nedavanju podataka. Sutkinja malo kritizirala policiju i donijela odokativnu odluku da supruga plati 600 Kn + 100 kn sudskih troškova. Dakle, ne 2000, nego 600 Kn, a toga u Zakonu uopće nema. A još, da stvar bude smješnija, sutkinja navela da je slika dokaz prekršaja brzine. Bez podatka kolika je bila brzina i koliko je bilo ograničenje..... Ono što je policija morala napraviti prema zkonu je sljedeće: - utvrditi tko je vozio, na bilo koji način - napraviti prekršajnu prijavu - ako sud presudi na šteteu okrivljenika )pravomoćno, podnijeti novu prijavu za "nedavenje" podataka Dakle, to je sada na VPS, vidjet ćemo (to ide po starom ZSPCu i prekršajnom zakonu) Sretno!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija