Jump to content

gonzo-stari

Korisnik
 • Broj objava

  203
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

gonzo-stari je zadnji put osvojio dan listopad 15 2018

gonzo-stari objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O gonzo-stari

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

4142 pregleda profila
 1. Mirovina HRVI s PTSP

  Probaj, ali po mojim saznanjima ništa nećeš postići. Imaš jednu otegotnu okolnost, a to je da imaš dijagnozu PTSP-a i s njom si radio do sada. Vjerojatno si pucao da ćeš dobiti 100% rat, a dobio si omjer 20-80. Prošla je baba s kolačima i tko je jamio, jamio je. Budi zadovoljan s onim što si dobio jer ako se žališ na rješenje o mirovini, postupak se vraća na početak, a do kraja tog postupka možda od sekiracije odeš na Boot Hill. I još nešto, što ćeš napisati u žalbi, da se ti ne slažeš s njihovom procjenom jer smatraš da si zaslužio više. Jedino ih možeš tužiti, a sama žalba na omjer uzroka invalidnosti ti ništa neće postići, samo ćeš si zakomplicirati život.
 2. HZMO i brzina izdavanja mirovinskih rješenja

  Prijatelju, sve to štima, ali kad uvrstiš novu vrijednost godišnje bruto plaće, dođe se opet na isto jer je ta razlika uvijek ista ili približna. Vjerojatno si previdio.
 3. Odlazak u mirovinu

  Pokaži ti toj teti ovo jer google zna sve samo ga treba znati pitati. -HRVI sa 20% i više oštećenja organizma jer s manje od 20% nema statusa HRVI - branitelj bez HRVI sa 30% i više oštećenja - ako je samac onda plaćanje ovisi o dohodovnom cenzusu https://gov.hr/moja-uprava/hrvatski-branitelji/prava-iz-zdravstvenog-osiguranja/lijecenje-i-lijekovi-bez-placanja-participacije/245
 4. Drugostupanjsko liječničko povjerenstvo

  Htio sam nešto napisati, ali sam u zadnji tren obrisao i odustao jer će stvarno sve otići u krivom smjeru, a i imam paranoju od velikog brata.
 5. Drugostupanjsko liječničko povjerenstvo

  Ovaj je trenutno važeći: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2011_10_116_2264.html https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2005_03_37_718.html
 6. Kako do drugostupanjske komisije uživo??

  Ne znam zašto se osjećaš prozvanim. Samo sam ti ukazao na kontradiktornosti u tvojim savjetima na forumu. Vidiš da ne čitaš onako kako piše, napisao sam, citiram "sve će strpati u isti koš" a, ne "sve će nas strpati u isti koš". I vjeruj mi, nemoj si željeti da smo u istoj koži jer ne znaš kako je meni u mojoj koži i sa sigurnošću mogu reći da je tebi puuno bolje u tvojoj. I nisam ostvario nikakva prava 95 nego me je viša sila sredila.
 7. Kako do drugostupanjske komisije uživo??

  Ovako si pisao prije par mjeseci, malo si smetnuo s uma da ovaj forum može čitati cijeli svijet pa tako i oni koji odlučuju o tuđim sudbinama. I onda je sasvim normalno da se iz toga svega može zaključiti da je PTSP postao simbol ne za psihičko oboljenje nego za ostvarivanje rente i unovčavanje sudjelovanja u ratu. Rekao sam prije da je to teška sprdačina koja će na kraju strpati sve u isti koš i onda će nadrapati svi zajedno, a najlakše će biti glumcima koji ionako nisu ništa izgubili. A sada ponovo pročitaj što si danas objavio. I što ti misliš da su ti u komisiji mutavi. Pa znaju oni isto ovo što sam gore napisao. Psihijatrijske bolnice su pune pacijenata s PTSP-em koji su naglo oboljeli 2017. Ima tu svega i svačega. Najviše ima zdravih.
 8. Članak 6 ili članak 6a

  U rješenju o mirovini imaš dio koji je vezan uz izračun vojnog dijela tj. po ZOPHB (u tvom slučaju je to 20% i izračunava se prema osnovici za čin i ustrojbeno mjesto. U drugom dijelu rješenja je izračun u kojem pišu tvoji PVB za ukupan radni staž i od toga se izračunava 80%. Na kraju ti piše ukupna svota mirovine. Samo malo treba čitati. Prof te pita ono što mu treba za izračun i to sve piše u rješenju. Treba samo malo čitati ono što piše. Ovaj podforum treba početi zvati "Oružane snage i branitelji te čitanje iz dlana"
 9. Članak 6 ili članak 6a

  Malo si ga zakomplicirao, jer mi nije jasno kako možeš birati između članka 6a i 11 pošto su to dvije različite situacije. Za mirovinu po 6a si neperspektivan, a po članku 11. te moraju proglasiti radno nesposobnim od strane zdravstvene komisije MORH-a. U mirovinu ideš onda po posebnom zakonu i po sili zakona, a ne po osobnim željama.
 10. HRVI i rad na pola radnog vremena

  Kužiim ja tebe, kužiš ti i mene. Samo sam malo paranoičan što se tumačenja raznih odredbi tiče. Nikad neću zaboraviti profesoricu hrvatskog jezika kada je rekla da je čovjek zbog zareza otišao Bogu na istinu. Bio osuđen na smrt vješanjem, u zadnjem trenutku su shvatili da je nevin i brzo pošalju poruku u kojoj je trebalo pisati "Ne objesite ga", ali je netko stavio zarez pa je poruka bila "Ne, objesite ga" i ode on na polaganje računa samo zbog zareza. Svatko tumači kako njemu paše.
 11. HRVI i rad na pola radnog vremena

  Ako ćemo baš tjerati mak na konac, ne smije pisati 3,49 sati jer je to 3 sata i 49 minuta. Mora pisati manje od 3,5 sata ili 3, 29 minuta.
 12. Prvostupanjsko povjerenstvo

  https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2017_07_67_1573.html
 13. izračun mirovine

  Izgleda da si upao u "sak" što bi rekli stari ribiči.
 14. HRVI novi zakon

  Tako izračunata mirovina ti je manja od minimalne braniteljske. Probaj pokušati, ako će biti manja ostaje ti minimalna braniteljska mirovina tako da nemaš što izgubiti osim što ćeš dobiti još više sijedih. Ako ostvariš opću nesposobnost (ZOPHB minimalna) ispada da je veća od ZOPHB uz status HRVI. Znači cilj ti je opća nesposobnost ali vjeruj meni danas je to teška misija. Ispravka: krivi faktor pošto imaš status dragovoljca Lijep pozdrav
 15. HRVI novi zakon

  Ne znam što bih ti rekao. Po tvojem pisanju sam shvatio da imaš jako malo civilnog staža i još ako si imao malu plaću, nema šanse da i uz status HRVI dobiješ veću mirovinu samo što ćeš potrošiti puno živaca i novaca. Evo ti primjer koji je napravljen na osnovu tvojih podataka i na temelju PVB od 1.
×