Jump to content

gonzo-stari

Korisnik
 • Broj objava

  191
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

gonzo-stari je zadnji put osvojio dan listopad 15 2018

gonzo-stari objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O gonzo-stari

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

3911 pregleda profila
 1. izračun mirovine

  Izgleda da si upao u "sak" što bi rekli stari ribiči.
 2. HRVI novi zakon

  Tako izračunata mirovina ti je manja od minimalne braniteljske. Probaj pokušati, ako će biti manja ostaje ti minimalna braniteljska mirovina tako da nemaš što izgubiti osim što ćeš dobiti još više sijedih. Ako ostvariš opću nesposobnost (ZOPHB minimalna) ispada da je veća od ZOPHB uz status HRVI. Znači cilj ti je opća nesposobnost ali vjeruj meni danas je to teška misija. Ispravka: krivi faktor pošto imaš status dragovoljca Lijep pozdrav
 3. HRVI novi zakon

  Ne znam što bih ti rekao. Po tvojem pisanju sam shvatio da imaš jako malo civilnog staža i još ako si imao malu plaću, nema šanse da i uz status HRVI dobiješ veću mirovinu samo što ćeš potrošiti puno živaca i novaca. Evo ti primjer koji je napravljen na osnovu tvojih podataka i na temelju PVB od 1.
 4. HRVI novi zakon

  E tu sad nastaje jedan problem. Kada dobiješ status HRVI moraš obnoviti postupak i ići na novo vještačenje. Radni staž će ti biti manji za ovih 12 godina i 11 mjeseci pošto puniš u osmom mjesecu 60 godina što znači da pridodani staž više ne postoji. Ako imaš ukupno 27 godina s pridodanim po starom rješenju onda ćeš u tom slučaju imati samo 13 godina i 11 mjeseci, što nikako nije povoljno za tebe.
 5. Znači onda onaj tko ima status dragovoljca i preko 1600 dana borbenog sektora ima povećanje mirovine za 67%. Stanje u državi se onda jako popravilo, turizam cvate, ljudi se vraćaju iz Irske, Njemačke, Dubaia i Etiopije te će nemilice trošiti svoje teško zarađene pare samo da bi se braniteljima osigurale što veće mirovine. E malo morgen, kako bi rekao moj učitelj njemačkog.
 6. dragovoljac-status

  Zakon je pisan za državljane RH i nigdje u zakonu ne piše da status dragovoljca imaju strani državljani kao što je to pisalo u prijašnjem zakonu za status HRVI gdje je bilo navedeno da i status HRVI imaju strani državljani. U ovom novom zakonu je ta odredba ukinuta tj. ne postoj. Volio bih znati koje je obrazloženje u rješenju jer sigurno mora pisati zašto su ga odbili. Oni što provode zakone su neumoljivi i drže se toga ko pijan plota jer tako mora biti, a što se tiče nedorečenosti zakona i gluposti koje su njemu navedene, može se toga puno napisati samo ne vrijedi trošiti vrijeme i tipkovnicu. O statusu dragovoljca bih i ja imao štošta toga za reći kao i o borbenom i neborbenom sektoru, ali kome da to kažem - jedino me moj pas razumije.
 7. dragovoljac-status

  Obzirom da nisi bio državljanin RH u predmetnom periodu smatram da je odluka u skladu sa zakonom.
 8. izračun mirovine

  Pošto si već u mirovini, obračun ti se primjenjuje od dana donošenja rješenja HZMO jer tako si oni čuvaju posao. Kada bi morali raditi obračune sa datumom podnošenja zahtjeva bilo bi to puno posla za vještake i službenike, a samim time bi se smanjila lista čekanja na vještačenje i još k tome se štedi državni proračun. Ovo se odnosi na invalidske mirovine, na starosne mirovine se obračun primjenjuje s danom podnošenja zahtjeva odnosno datumom koji se navede za priznavanje mirovine
 9. Omjer 30% 70%

  Ova država je splet nemogućih mogućnosti i svemogućih nemogućnosti tako da su ova pitanja iznad pomalo filozofska. Zakoni su od početka stvaranja države pogrešno napisani i takve greške je teško popraviti. Uvijek oni zadnji u redu glođu kost jer se na njima ispravlja nepravda iako nisu ništa krivi. Krivo si napisao, bitno je koliko si radio jer se taj dio računa po godinama staža i prosjeku plaće uvećano za određeni postotak ovisno o broju dana. 40 godina se uzima u obzir pri izračunu vojnog dijela jer je to ozljeda na radu.
 10. Omjer 30% 70%

  Takav način vještačenja radne spsobnosti je proveden prema pravilima tj. Uredbi o medicinskom vještačenju i provodi se na isti način već godinama pa i danas se provodi tako.. Jedina razlika je u tome što se nakon 2014. godine vještači funkcionalna sposobnost, a ne kao do tada prema onom što piše na papiru. Znači invalidnost na papiru nema veze s određenim spsobnostima ili nesposobnostima organizma tako da tu nastaje mnogo problema. Ovisi na kakvog se vještaka natrefiš, ako je loše volje tebi će biti još lošije. Komisija od tri člana je kada se vještači pravo na status HRVI.
 11. U HV je postojao čin zastavnika koji je mislim 1999 preveden u čin poručnika tako da taj čin nema veze s JNA.
 12. Invalidnina - pomoc i njega??

  Kako ti misliš dokazati da je paraplegija u uzročno posljedičnoj vezi sa sudjelovanjem u ratu?
 13. Invalidnina - pomoc i njega??

  Ne gubiš status HRVI, ali ne możeš dobivati i pomoć od czss i invalidninu.
 14. Liječničko povjerenstvo

  Da pojasnim malo suštinu problema. Najnoviji ZOPHB nije pisan da bi se olako, šakom i kapom dijelili statusi HRVI i na temelju toga mirovine jer iskreno rečeno, PTSP je postao teška sprdačina. Svatko misli da ima pravo na status HRVI jer kako je onaj tamo to ostvario, a rat je gledao samo na televiziji tako treba i "meni" dati jer sam bio više od "njega". Prošla su vremena kada je država bila darežljiva i tlo je jamio, jamio je. Sada će samo mali postotak zahtjeva ostvariti prava jer je taj postotak već određen pri donošenju zakona.
 15. Priznavanje HRVI

  Pročitaj još jednom što si napisao pa ćeš shvatiti što sam mislio.
×