Jump to content

monstrum

Korisnik
  • Broj objava

    164
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Nešto ću već smisliti...ma bune me ti stupnjevi srodstva.. tko mi je na kraju krajeva tazbinski srodnik u drugom stupnju srodstva?
  2. Nisam bila sigurna trebam li ovo pitanje postaviti ovdje ili pod obiteljskim pravom, pa eto ako moderator smatra da sam krivo neka premjesti..sorry E, ovako: zanima me tumačenje ovog članka kolektivnog ugovora za drž.služ.: "Službenik i namještenik ima pravo na dopust uz naknadu plaće (plaćeni dopust) u jednoj kalendarskoj godini u sljedećim slučajevima: -smrti ostalih krvnih srodnika zaključno s četvrtim stupnjem srodstva, odnosno tazbinskih srodnika zaključno s drugim stupnjem srodstva 2 radna dana " Stvar je u tome da je umrla suprugova baka i sad ne znam da li po tome imam pravo na slobodan dan za sahranu ili ne..s obzirom da moram putovati poprilično, ovo je jako bitno..
  3. Radi se o teretu koji je bila upisala Porezna uprava. Besmisleno mi je podnostiti prijedlog za brisanje i plaćati biljeg ako je to trebalo ići po službenoj dužnosti. Ustvari nije mi toliko besmisleno, koliko je stvar principa.
  4. Radi se o nekretnini kupljenoj na javnoj dražbi..pretpostavila sam da će po službenoj dužnosti nakon prodaje i rješenja o dosudi skinuti teret, ali to nije napravljeno ni nakon evo par godina.
  5. Hvala na odgovoru..pretpostavljam da na jednom zahtjevu mogu zatražiti promjenu podataka u više zk.uložaka. Još jedno me zanima..mogu li u istom zahtjevu zatražiti i skidanje tereta s nekretnina, s obzirom da za isto nema više pravnog osnova, ili za to mora ići novi zahtjev i novih 50 kuna biljega?
  6. Koji je postupak? Napišem zahtjev, dokumentiram kopijom osobne i vjenčanim listom i pošaljem? Ili moram osobno u gruntovnicu? Plaćaju li se kakve sudske pristojbe?
  7. Zanima me koja je procedura i da li je zakonom propisana obaveza promjene osobnih podataka koji su upisani u vlasničkim listovima, do koje dođe selidbom (promjenom adrese) i vjenčanjem (promjena prezimena)?
  8. Uzdržavanu osobu možete prijavi na svoju Pk karticu čim postane nezaposlena. Što se tiče drugog pitanja- kod podnošenja porezne prijave poreza na dohodak primici uzdržavanih osoba u pravilu se dokazuju: ip obrascima (tzv.platne liste), potvrdama o drugom dohotku od nes.rada, potvrdom zavoda za zapošljavanje o primanjima za uzdržavanu osobu (bez obzira da li je primala ili ne naknadu zavoda za zap.porezna uprava traži ovo), i u napomeni porezne prijave napomenete da vam se supruga nalazila na rodiljnom/roditeljskom dopustu, i da po potrebi možete dostaviti izvode iz kojih će biti vidljiva visina naknade za to razdoblje.
  9. Dobila sljedeći odgovor: "u neprocijenjivim stvarima 2500 kn+pdv, a u procjenjivim prema tarifi od 2500-5000 kn cijena je 500 kn+pdv,5000-10000 kn cijena 750 kn+pdv,10000-100000 kn je 1000 kn +pdv,od 100000-250000 kn je 2500 kn +pdv, od 250000-500000 kn je 5000 kn+pdv". E sad me zanima sljedeće..može li takvih troškova biti stranka oslobođena ako ishoduje potvrdu Porezne uprave da nema primanja i imovine?
  10. Molim vas ako mi može netko odgovoriti koiko su ( i da li ih ima) troškovi pokretanja upravnog spora? Naime, drugostupanjsko tijelo jednog ministarstva nije uzelo u obzir neke činjenice, a na njihovo rješenje ne postoji mogućnost žalbe, već je jedina mogućnost pokretanje upravnog spora. Hvala.
  11. Još jednostavnije objašnjeno... zastara počinje teći istekom godine u kojoj je obveza utvrđena, što u ovom slučaju znači istekom 2007.godine, odnosno od 01.01.2008.g.
  12. Kao što Vam je marco24 naveo, ako sami ne znate zbog čega bi se žalili, onda nema smisla žaliti se, jer očigledno razlog ni ne postoji. Uknjižba znači da dok ne podmirite dug (iznos zaloga + kamate do dana plaćanja) nemate čistu nekretninu, što Vam predstavlja otegotnu okolnost kod eventualnog prodavanja iste ili dizanja kredita. A pitanje koliko vremena će proći do eventualne ovrhe ovisi od jednog Područnog ureda Porezne uprave do drugog ( o količini predmeta, o sklonosti istom, te nizu drugih varijabli).
  13. Ako ste se informirali kao što navodite u svom ranijem postu, onda ste mogli i ovdje na forumu pročitati da kada postoji založno pravo za dug na nekretnini ono se ne može otpisati. Dakle, iznos glavnice za koji je stavljen teret na nekretninu dužni ste platiti kao i pripadajući dio kamata. Iznimno možete zatražiti otpis dijela b]kamata[/b] koji se nalazi u zastari. Slijedom toga, ako je kao što navodite založno pravo iz 2000.godine, dio kamata će Vam se otpisati, ali ne i sve. Nadam se da će Vam i to bar malo olakšati podmirivanje duga.
  14. Biti će u redu tako, samo izbacite riječ "apsolutna", da ne bi bilo da vam je kojim slučajem nastupila samo relativna zastara (zbog možebitnih prekida), a da vam se oni onda drže za to da vi želute utvrditi apsolutnu zastaru...
  15. Nije mi jasno kako su vam tek 12 godina nakon utvrđivanja obveze zadužili kamate za sve godine unazad? Uglavnom, zastara prava na naplatu poreznog duga počinje teći protekom godine u kojoj je porezno tijelo utvrdilo obvezu, što bi u vašem slučaju značilo da ako vam je obveza utvrđena U 1996.godini, zastara počinje teći 01.01.1997. godine i protekom roka od 6 godina nastupila vam je apsolutna zastara na naplatu istog (naravno kao i u primjeru gore-ukoliko dug nije osiguran založnim pravom na nekretnini). p.s. na novčane kazne porezna uprava ne obračunava kamate, tako da provjerite još jednom o kakvoj obvezi se radi
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija