Jump to content

pitanjce.imam

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovane kolege, može li mi netko, ukratko, objasniti o čemu je ovdje riječ ili me bar uputiti na nekakvo štivo dostupno na netu? MoŽe li mi netko poslati građansku tužbu vezano za ovu temu? Donekle mi je jasna kaznenopravna odgovornost članova uprave, ali građanska- nikako. Tako je malo materijala vezano za ovu temu, ili ih ja ne mogu naći na internetu. MOLIM za pomoć.
  2. Čovjek navodi da su mu u MUPu rekli: " da je auto pod ovrhom,da ja natjeram prodavača da plati neki dug za koji oni ne znaju ni koliki je, te da u knjižici nigdje ne piše ništa". Očigledno je da su u MUPu znali za ovrhu, a obzirom da su znali bili su dužni u svojoj evidenciji unijeti taj podatak, odnosno ima li na vozilu tereta. Od tuda ova uzročno-posljedična veza s OZ. Poanta odgovora je bila da se čovjek mogao obratiti MUPu prije kupovine radi provjere podataka, samo što kod nas to još uvijek nije uobičajeno (osim kod kupovine nekretnina, tada smo oprezni, pa provjeravamo sve). Mislim da je jasno što je čovjeku za činiti.
  3. Izmjenama Ovršnog zakona, omogućeno je potencijalnom ovrhovoditelju zatražiti od MUPa podatke iz evidencije o motornim vozilima o tome je li dolje navedena osoba upisana kao vlasnik motornog vozila, te o vrsti, marki, tipu, modelu, godini proizvodnje, registarskom broju motornog vozila i postojanju tereta na tom vozilu. Dakle, čini se da je MUP (nadležnog u vašem slučaju)učinio propust. Pozdrav,
  4. http://www.hnb.hr/propisi/platni-promet/zakonski-propisi/novi-zakonski-propisi/h-odluka-o-izvrsenju-naloga-za-placanje.htm Mislim da bi ovdje mogli naći odgovor na pitanje.
  5. Kolege, molim pomoć. Ukratko: ovrhovoditelj je tvrtka, ovršenik je tvrtka, predmet ovrhe- nekretnina. Kome poslati prijedlog za ovrhu (ovršna isprava). opć. sudu ili trg. sudu? Bila sam kratka....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija