Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

sivko

Korisnik
 • Broj objava

  9434
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  104

sivko je zadnji put osvojio dan kolovoz 16

sivko objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O sivko

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

11498 pregleda profila
 1. Godisnji odmor i prelazak kod novog poslodavca

  Naravno da ne želi jer mora dat otpremninu.Ali može dat otkaz uvjetovan ponašanju radnika (nerad) na što se može žalit i tužit sudu pogotovo ako zbog nerada nije bilo disciplinskih kazni.
 2. Info

  Zavisi o statusu.Gdje si zaposlen,čiji je auto,čiji si još državljan,gdje imaš prebivalište itd itd. Ako si samo državljan BiH i tamo radiš i živiš naše ne interesira nego vlasti BiH.
 3. Radni tjedan-broj sati

  A tih 8 sati ti je prekovremeno.
 4. Provala

  Možda će ih teretit za tešku krađu i za neovlašten ulazak.Treba vidjet u policiji jer se za ulazak goni po prijedlogu oštećenog.
 5. Darovni ugovor-automobil

  Naravno da je moguće.U kupoprodajnom se navede da je vozilo neispravno/karambolirano. Link se odnosi na to ako će se vozilo odmah registrirat na novog vlasnika.
 6. NALET NA ŽIVOTINJU

  Onda žalba na rješenje (ili kako se već zove) da se šteta neće isplatit. A oni su se bazirali na zapisnik policije da se ne može točno utvrdit mjesto i vrijeme nezgode.Nemam pojma zašto su tako napisali jer u masi slučajeva životinju se ne pronađe ali je obično udar u životinju pa postoje tragovi od vozila što je znak gdje se nezgoda dogodila.Mogao bi tu bit i potreban odvjetnik.
 7. Provala

  Otuđeno je sve vraćeno a druge štete nema (korišten ključ). https://gov.hr/moja-uprava/pravna-drzava-i-sigurnost/zrtve-zlocina-i-nestale-osobe/prava-zrtava/1671 U ono za strah i duševne boli se ne razumijem.
 8. Prijava MUP-u od strane liječnika

  Ostalo će utvrdit medicina rada a po potrebi će bit uključen specijalist i/ili može bit dostavljen karton.
 9. Stjecanje HR državljanstva na osnovu...

  Točno.
 10. NALET NA ŽIVOTINJU

  Sad sam vidio da se nema dodatno plaćanje za životinje. Zadnji stavak https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/udarili-ste-autom-zivotinju-evo-tko-je-kriv-20140120
 11. Prijava MUP-u od strane liječnika

  A kako ti ne razumiješ da sama prijava ne znači automatski odlazak na izvanredni pregled. One koji rade pregled ne zanima što će pronaći ili neće,bit će plaćeni za obavljen pregled. Evo i sam Commando spominje vid a koliko je takvih,pa dodaj šećer i ostale sitnice i dobiješ da 80% ima bolest. Obiteljski liječnik,mup i medicina rada su tri odvojene strane a ne samo dvije.
 12. Prijava MUP-u od strane liječnika

  Možda se doktorica malo zaigrala.
 13. Provala

  Policija će podignut kaznenu prijavu.DO može tražit zatvorsku kaznu a u konačnici o kazni odlučuje sud.
 14. Prijava MUP-u od strane liječnika

  Ma možda je to samo trenutna reakcija doktora pa će poslije po starom. Pronađu ti na pregledu da slabije vidiš i da trebaš naočale pa ga mup ne plati.
 15. Upis promjena u registar udruga

  Ne mogu govorit napamet kad ne znam što piše u statutu (obično je manje više svagdje jednako).Saziva se skupština jer oni odlučuju o tijelima.Piše u statutu koliko članova je dovoljno. Naravno da se može kršit i statut i zakon.
×