Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

sivko

Korisnik
 • Broj objava

  9445
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  106

Sve što je sivko objavio

 1. Možda čl.107 https://www.zakon.hr/z/307/Zakon-o-radu
 2. Ne daje ti službenik državljanstvo nego zakon.
 3. Bit će da se od muke zeznuo 😋
 4. Članstvo Hrvatske u Europskoj uniji

  Naravno da je članica.
 5. Status branitelja

  Odeš u PU u sektor za pravne poslove i zatražiš potvrdu.
 6. A bit će da je ta zabrana prošla.
 7. Pao s 2x jointa (oko 1 grama marihuane)

  Normalno da će zvonit na vrata da vide sa li si doma (ako ti donese policija) a i poštar će te tražit na vratima (a ako je lijen onda će udarat po portafonu) i ako te nema ostavit žuti papir da kovertu podigneš u pošti. Ako se bojiš roditelja kontaktiraj policiju koja ti je to uzela pa kod njih uzmeš kad napišu.
 8. BIH vozačka, RH reg. oznake

  Da nisi imao boravišnu iskaznicu i osobnu za stranca? Ako imaš boravišnu tj.odobren boravak u roku 1 godine moraš zamjeniti BiH vozačku za hrvatsku.
 9. Pao s 2x jointa (oko 1 grama marihuane)

  Ili će ti poslat prekršajni nalog ili poziv za sud a onda su ti trebali odmah dat obavijest po čl.109.Oboje ide uz potpis i samo ti primaš.Plava koverta,piše od koga je.Doći će za koji mjesec.
 10. Kleveta određene javne grupe ljudi

  Mogu ga tužit i pri tome moraju dokazat da nisu lopovi. Da su htjeli tužili bi ga.Čim je štampao majice pomogao je hrvatskom gospodarstvu.
 11. Darovni ugovor-automobil

  Tko kaže da se mora odmah registrirat?Napravite ugovor i na tehničkom platite taksu a registrirat će ga kad ga popravi.
 12. Godisnji odmor i prelazak kod novog poslodavca

  Naravno da ne želi jer mora dat otpremninu.Ali može dat otkaz uvjetovan ponašanju radnika (nerad) na što se može žalit i tužit sudu pogotovo ako zbog nerada nije bilo disciplinskih kazni.
 13. BIH vozačka, RH reg. oznake

  Zavisi o statusu.Gdje si zaposlen,čiji je auto,čiji si još državljan,gdje imaš prebivalište itd itd. Ako si samo državljan BiH i tamo radiš i živiš naše ne interesira nego vlasti BiH.
 14. Radni tjedan-broj sati

  A tih 8 sati ti je prekovremeno.
 15. Provala

  Možda će ih teretit za tešku krađu i za neovlašten ulazak.Treba vidjet u policiji jer se za ulazak goni po prijedlogu oštećenog.
 16. Darovni ugovor-automobil

  Naravno da je moguće.U kupoprodajnom se navede da je vozilo neispravno/karambolirano. Link se odnosi na to ako će se vozilo odmah registrirat na novog vlasnika.
 17. NALET NA ŽIVOTINJU

  Onda žalba na rješenje (ili kako se već zove) da se šteta neće isplatit. A oni su se bazirali na zapisnik policije da se ne može točno utvrdit mjesto i vrijeme nezgode.Nemam pojma zašto su tako napisali jer u masi slučajeva životinju se ne pronađe ali je obično udar u životinju pa postoje tragovi od vozila što je znak gdje se nezgoda dogodila.Mogao bi tu bit i potreban odvjetnik.
 18. Provala

  Otuđeno je sve vraćeno a druge štete nema (korišten ključ). https://gov.hr/moja-uprava/pravna-drzava-i-sigurnost/zrtve-zlocina-i-nestale-osobe/prava-zrtava/1671 U ono za strah i duševne boli se ne razumijem.
 19. Prijava MUP-u od strane liječnika

  Ostalo će utvrdit medicina rada a po potrebi će bit uključen specijalist i/ili može bit dostavljen karton.
 20. NALET NA ŽIVOTINJU

  Sad sam vidio da se nema dodatno plaćanje za životinje. Zadnji stavak https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/udarili-ste-autom-zivotinju-evo-tko-je-kriv-20140120
 21. Prijava MUP-u od strane liječnika

  A kako ti ne razumiješ da sama prijava ne znači automatski odlazak na izvanredni pregled. One koji rade pregled ne zanima što će pronaći ili neće,bit će plaćeni za obavljen pregled. Evo i sam Commando spominje vid a koliko je takvih,pa dodaj šećer i ostale sitnice i dobiješ da 80% ima bolest. Obiteljski liječnik,mup i medicina rada su tri odvojene strane a ne samo dvije.
 22. Prijava MUP-u od strane liječnika

  Možda se doktorica malo zaigrala.
 23. Provala

  Policija će podignut kaznenu prijavu.DO može tražit zatvorsku kaznu a u konačnici o kazni odlučuje sud.
 24. Prijava MUP-u od strane liječnika

  Ma možda je to samo trenutna reakcija doktora pa će poslije po starom. Pronađu ti na pregledu da slabije vidiš i da trebaš naočale pa ga mup ne plati.
×