Jump to content

sivko

Korisnik
 • Broj objava

  8066
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  79

Sve što je sivko objavio

 1. istekla osobna

  Na tu kuću prijaviš prebivalište a ako u drugom gradu i živiš tamo prijavi boravak.ako putuješ nemaš frke susjedi sve znaju pa i to da ipak dolaziš doma.
 2. Zabrana ulaska u zemlje eu

  Ne znamo ni mi jer je ovo forum o hrvatskim zakonima i postupanju hrvatskih organa vlasti.
 3. Pa guglaj dalje,znaš šta trebaš tražit.Ionako će ti to odbit.Na žalbu si imao pravo kao i na iskaz na raspravi.Bit će da je sve po zakonu jer u ovom slučaju neće oni gledat tko je kriv i kako se nezgoda dogodila nego samo da li je sve bilo zakonito.
 4. Zabrana ulaska u zemlje eu

  Prvo je dobiješ pa imaš pravo žalbe ali izvana.
 5. Prestanak privremenog boravka stranca

  Može otići u koju želi.Ne piše mu da ide najkraćim putem.
 6. Zabrana ulaska u zemlje eu

  Ako rade po zakonu trebaju dat i zabranu.
 7. neprijavljeni stranac

  Naravno da nije bilo potpuno jer se ne spominje neprijavljeni stranac nego da buči.Ljudi promaše teme pa im se odgovara na ono što su pitali bez obzira na naslov teme. Odgovor je isto policiji.Telefonom,osobno,mailom.Ionako on nije kriv za prijavu nego stanodavac.
 8. Bolovanje nakon prometne

  Na ozljedu na radu nema pravo a za ostalo tko zna (rastezljivo) (1) Osiguranik nema pravo na naknadu plaće ako: 1. je svjesno prouzročio privremenu nesposobnost,
 9. Svjedok u prekrsajnom postupku

  Nije imao.Ima samo optužni prijedlog i zapisnik o očevidu.A i da je imao ono ne vrijedi nego mora ponovo ispitat.
 10. Da pojednostavim,pošto si odbijena samo na Upravnom sudu to možeš riješit sa odvjetnikom koji poznaje zakonsku problematiku upisivanja/neupisivanja.A na netu imaš sudskih odluka o tome (ne mogu ti dat linkove jer su u pdf formatu)
 11. azil (ekonosmki migrant)

  Švabe daju zabranu 5 godina a za belgiju ne znam.Ne može dobit zabranu za EU nego ili za schengen ili za državu koja je zabranu dala. Ne postoji azil za ekonomske migrante a ta šema (jer se dobije zabrana) može samo štetit dugoročno jer će svaka zemlja znat da je imao zabranu što može štetit u budućnosti za dobivanje boravka.
 12. Falsifikacija

  Potvrda iz RH će bit čista pošto je djelo napravljeno u njemačkoj. Izvod iz KE će bit čist ovisno kad nastupi rehabilitacija a to ovisi o kazni.
 13. neprijavljeni stranac

  Možeš ga prijavit policiji a oni će utvrdit da li postoji narušavanje javnog reda i mira po zakonu a ne po kućnom redu.
 14. Prije bi bilo 214 a za zaštitu je https://www.egzemplar.com/pojedini-ugovor/prijedlog-dorh-u-za-podizanje-zahtjeva-za-zastitu-zakonitosti-2837-875
 15. Za utvrđivanje identiteta imaš i st.2 čl.31 što je uopće nebitno za prometnu nezgodu. Jesi li bio preko crte?jesi?Jesi mogao u rikverc?jesi ili možda jesi. Odakle ti njegova brzina? Naravno da je bitno da se utvrdi i njegova odgovornost. Za zaštitu čl.213 PZ-a Za razliku od suda nismo vidjeli nikakve slike.Da se prom nezgoda nezgoda može rješavat samo napisanim onda bi se policiji samo javilo riječima (opisom) pa da odluče tko je kriv.Isto je i sa sudom. A ti upravo želiš to ovdje.
 16. Zdravstveno za stranaca

  Platit.Sve je određeno u čl.6 st.3 i čl.7 https://www.zakon.hr/z/634/Zakon-o-obveznom-zdravstvenom-osiguranju-i-zdravstvenoj-zaštiti-stranaca-u-Republici-Hrvatskoj-
 17. Prestanak privremenog boravka stranca

  Mora napustiti EGP jer tako je navedeno u zakonu i pravilniku.Ima zabranu za RH a kad uđemo u schengen drugi par opanaka.A piše mu i u rješenju zabrana za RH.
 18. Bio si 1.5 metara na "tuđem teritoriju" pa si izravni krivac.onaj drugi koji te " nije" vidio može odgovarat za nepažnju što je briše tvoju odgovornost. Odakle brzina cca 45km/h? Nema visokog prekršajnog jer je iskorišteno pravo na žalbu,na OPN. Onaj odlazak, neimanje dokumenata nema veze sa počinjenjem nezgode,a preko veze se može saznat vlasnik ali ne i vozač. Zašto na sudu nije zatražena rekonstrukcija?
 19. Kazna za parkiranje

  Pa sve ti piše u čl.78 st.1 https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama nije potrebno da postoji znak ili crte.
 20. Društvene djelatnosti

  Koju ti školu imaš i što te točno muči kod tog natječaja?oni iz socijalne skrbi imaju prednost.
 21. Kazna za brzinu

  Ne dolaze jer ih pišu različiti službenici. Aktivni prekršaj je taj koji si dobio a za ostale se ne zna jer nisu ni napisani.
 22. Opći uvjeti o odvozu otpada

  Stavi ti taj ugovor ovdje,iz službenih novina grada/općine.
 23. Društvene djelatnosti

  http://www.unizg.hr/studiji-i-studiranje/studiji/diplomski-studiji/podrucje-drustvenih-znanosti/
 24. pao drugi put

  Ne preveliki.možda ni me dođe na red.a lako i pošalje pisanu obranu ako netko doma primi poziv.
×