Jump to content

sivko

Korisnik
 • Broj objava

  8351
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  83

Sve što je sivko objavio

 1. Carinski prekršaj

  Kazne su novčane a nebitno za prekršaj je što je vrijednost paketa mala.Možeš zataškavat ali ne znaš koliko oni znaju.
 2. 0.4 marihuane i 'omogućavanje trošenja droga'

  Bitno je što si ti rekla kod snimanja.potvrda će ti bit čista ako je budeš tražila nakon pravomoćne presude.ma bit će uvjetna kazna.za neke poslove je bitno i da nisi kažnjavana po tom određenom članku.
 3. Bagerist

  Nije pravno pitanje ali ipak ima svakakvog naroda pa molim pomoć.Nigdje ne mogu pronaći dnevnik prakse za bagerista (obrazovanje odraslih).Prije nije trebalo,sad treba a bez njega nema ni papira ni plaće.
 4. Prometna - biciklist i auto

  Dobit će prekršajni nalog ako nije odmah dobio obavijest po čl.109.i platit će mu štetu na autu.
 5. vožnja auta sa stranom vozačkom

  Ako je vozilo RH tablica kod nas ga mogu oboje vozit bez ikakvih drugih dokumenata,a u italiji ona može određeni kratak rok a on ako je talijanski državljan ne može nikako.
 6. 0.4 marihuane i 'omogućavanje trošenja droga'

  Pošto je bilo kod tebe ti si posjednik.ako ne uvaljuješ frenda onda ti odgovaraš.U zatvor nećeš.Moraju i optužnicu podignut a ionako ćeš sve to i sucu ponovit.
 7. da li imam pravo na državljanstvo

  Ne ako nisi pripadnik hrvatskog naroda.
 8. klima uređaj

  Ovlašten si tj.stručan za demontažu klime?
 9. Jel se smatra prekršajem

  Nisi prošao pa nema ni prekršaja. A da počneš malo pazit na te semafore?
 10. Drugi prekršaj (pomoć hitno)

  Moraš poslat preporučeno.sa prigovorom ćeš malo i razvući stvari.
 11. Drugi prekršaj (pomoć hitno)

  Imaš pravo na 2/3 na ono što smanje. Ne zna nitko koliko poslije ove zabrane će ti poslat drugu. A ionako još visi zabrana za vožnju pod zabranom.
 12. Zabrana ulaska u zemlje eu

  Možeš tražit od BH policije podatke ali sumnjam da će ti ih dat. Pošto imaš F kod sljedećih kontrola bolje i češće će te provjeravat. Trebao si njega pitat kad opet možeš doći jer ne znam od kad je po svim pečatima u putovnici počeo računat rokove boravka.To ti mogu pogledat i na BH granici ako im pokažeš putovnicu (zakoni su jednaki). Možeš im pisat a kako će na kraju ispast i kad ne znam.
 13. Neplaćeni dopust i rad

  Nema prepreka.
 14. Izračun godišnje odmora

  KU iz 2018- te po pitanju dana godišnjeg isti je onome iz 2014-te.isti broj dana kao i prošle godine.nakon 10 godina ide 1 dan više.ne ide po spremi nego po radnom mjestu.
 15. Drugi prekršaj (pomoć hitno)

  1.poštar ti je donio obavijest o zabrani u petak?ako je nije im još dostavljena povratnica da si primio onavijest 2.žalit ćeš se sudu a sud ima uvid u prvu presudu 3.50:50 4.ako žalba ne prođe,2/3+alkotest+sudski troškovi 100-200 kn+ možda i 100 kn za izdavanje OPN-a (zavisi od suca).može ti se smanjit samo na osnovi malih prihoda.
 16. Zabrana ulaska u zemlje eu

  Nemaš zabranu samo ne možeš u EU dok ne istekne rok jer si po njima boravio više od dozvoljenih dana. Da su te takvog našli na izlazu dobio bi zabranu. Te evidencije skeniranja su tajne i neće ti ih dat ni jedni ni drugi ali tražit možeš. Hebe im se za dokumente da posla jer pečati i služe za kontrolu i debelo su mjerodavni. Žalba povjereniku samo nemaš dokaza da od kraja veljače do kraja srpnja nisi putovao (izlazio/ulazio u RH ili druge zemlje EU-a-pečati) osim ako su te skenirali naši pri tome izlazu nakon 3 dana.Da li povjerenik može vidjet sva skeniranja nemam pojma.
 17. Bruto placa

  Nije bitno tko je i kako radi.Mora isplatit plaću po potpisanom ugovoru ili će isplatit nakon pravomoćne presude.
 18. 50g Marihuane (2godine zatvora)

  Sve zavisi kolike su te male količine ukupno u proteklo vrijeme. Najbolje rješenje je sve priznat i probat se dogovorit sa DO o kazni pa da se ide kaznenim nalogom.
 19. Bruto placa

  Pa onda ga pitaj zašto ne isplaćuje plaću po ugovoru.A odmah mu možeš reći da ćeš ga tužit pa će dat zaostatke i platit sudske i ostale troškove.
 20. Zabrana ulaska u zemlje eu

  Ako su ti stavili putovnicu na skener onda imaju podatke a debelo je upitno da li će to i dat pogotovo jer nemaš "posla" sa našima. Boravak u EU nema veze sa neEU državama. Za žalbu imaš povjetenika u Švedskoj. Sad si naučio da kad ti udare ulazni sam traži i izlazni ako ga ne udare sami.
 21. Boravište

  Mora se promjenit samo osobna,a pošto će bit prijavljen boravak u gradu A sve drugo ostaje isto.
 22. Sankcije

  Prijavi unutarnjoj kontroli.
 23. Posjedovanje marihuane

  Sve ti je poštovani Drot objasnio. Ti u svojem slučaju ne spominješ nju a ona u svojem ne spominje tebe.Postoji vjerovatnost da dođe kod istog suca pa da kroz "papire" prokuži da ste bili zajedno.Postoje suci koji idu u širinu a postoje i oni koji ukratko riješe sve. Naravno da ide prekršajna jer su si slučaj riješili sa najmanje muke.
 24. Posjedovanje marihuane

  Pušili ste zajedno? jedan nabavio pa dao i drugome?Ako ideš na sud o tome će te i razgovarat.A sad vidi ovdje čl.191 st.1 https://zakon.hr/z/98/Kazneni-zakon Nije da te plašim ali se sve može zakomplicirat. Nećeš putovat,napišeš pisanu obranu pa kako bude.pošto je prvi put možeš tražit i liječenje a bez novčane kazne.
 25. Ako si išao u mirovinu iz MUP-a imaš pravo na prevođenje u vojna zvanja i dizanje za 3 gore. Pošto je ekipa ne samo u MUP-u divlja moraš im napisat točno što tražiš i na osnovu čega (imaš gore pravilnik i uputu) pa ćeš ostvarit svoje pravo. Tražim to i to po Pravilniku tom i tom broj xxx od tog i tog datuma i odluci/uputi/uredbi (da ne otvaram gornje linkove) toj i toj,br.....
×