Jump to content

ALLYMCB

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prekršajni postupak pokrenut je 2007. god., dakle prije stupanja na snagu novog zakona o prekršajima. Da li se u ovom slučaju primjenjuje rok zastare prema starom zakonu o prekršajima ( 1 god. za relativnu i 2.god. za apsolutnu zastaru) ili se primjenjuju odredbe novog zakona o prekršajima.
  2. Fizička osoba želi prodati svoju neketninu. Da li fizička osoba može dati punomoć pravnoj osobi (d..) da u njegovo ime potpiše ugovor o kupoprodaji nekretnine i primi kupoprodajnu cijenu? Pravna osoba nije agencija za promet nekretninama-postoje li neka ograničenja zbog toga. Pravna osoba nije ni odvjetničko društvo, nego kao jednu od svojih djelatnosti ima upisano poslovanje nekretninama.
  3. Dva trgovačka društva d.. sklopili su ugovor o zakupu poslovnog prostora. Da li je potrebno potpise ugovornih strana ovjeriti kod javnog bilježnika kao uvjet valjanosti ovog ugovora? Ako je potrebno, u kojem zakonu piše da je to potrebno? Da li je potrebno taj ugovor o zakupu poslovnog prostora prijaviti poreznoj upravi? Ako da, na temelju kojeg zakona i zašto?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija