Jump to content

Lutjena

Korisnik
  • Broj objava

    189
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Lutjena objavio

  1. Ja bih još dodala da zakonski možete raditi dok ne navršite 65 godina. Ako želite nastaviti raditi i nakon 65., to ide samo uz pristanak poslodavca.
  2. Sa radnikom je sklopljen ugovor o radu na neodređeno vrijeme, uz uvjet probnog rada od 3 mjeseca. Ako radnik zadovolji na probnom roku, da li se sa njim mora sklopiti novi ugovor u kojem više neće biti odredbe o probnom radu ili se to može riješiti aneksom u kojem će se odrediti brisanje te točke ugovora? Hvala unaprijed! :hvala:
  3. Rubens je u pravu, ali ja bih odgovorila i na onaj dio vašeg pitanja koji glasi: da li me moraju primiti nazad na posao ako se odlučim vratiti 30.12.? Naravno da su vas dužni primiti natrag, ali samo do 31.12. jer vam tada istječe ugovor o radu na određeno vrijeme. Da li će vam ga poslodavac produžiti, to je njegova slobodna volja. Nadam se da hoće!
  4. Hvala na odgovoru. Međutim, postoji jedan veliki problem: za tog čovjeka ne postoji drugo radno mjesto u ustanovi. Radi se o specifičnom radnom mjestu, i to jednom jedinom takvom radnom mjestu unutar ustanove. Za ostala radna mjesta taj čovjek nema odgovarajuću spremu i ne može ga se nigdje drugdje ˝staviti˝. Ako sud naredi vraćanje radnika na posao, to je jedino mjesto na koje ga se može vratiti.
  5. Imam jedan problem. Radnik je dobio otkaz, uputio je poslodavcu zahtjev za zaštitu zakonitosti no zahtjev je odbijen. Radnik tuži poslodavca sudu i sada se čeka na prvo ročište. Napominjem da je radniku istekao otkazni rok i zaključena mu je radna knjižica. Pitanje glasi: da li osoba koja će sada raditi na njegovom radnom mjestu treba dobiti ugovor na određeno vrijeme do okončanja sudskog postupka ili može dobiti ugovor na neodređeno vrijeme? Naime, recimo da dobije ugovor na neodređeno vrijeme, a ovaj prvi radnik odlukom suda bude vraćen na radno mjesto, u kakvoj je poziciji radnik koji je došao na njegovo radno mjesto? Unaprijed hvala na pomoći!
  6. Taj jedan dan razmaka poslodavcu ne donosi nikakvu korist u pravnom smislu. Međutim, ako je vaša supruga radila 1.12., a prijavljena je od 2.12., poslodavac čini prekršaj.
  7. Sorry, Sizife, na vas se nije odnosilo ono o vojnoj mirovini. Ali, odnosilo se ono: ˝prodike o moralu˝. Ne možete čovjeka, o kojem nemate dovoljno informacija, pitati da li je pravedno da prima i mirovinu i plaću, kada svi znamo kolike su danas prosječne mirovine.
  8. Sizife i buda1965, ovo je pravni forum, dakle, mjesto na kojem se daju pravni savjeti, a ne prodike o moralu. Vi ste odmah ˝zaključili˝ da bi čovjek mogao biti vojni invalid i to sa PTSP-om! Mislim, stvarno! Niste pomislili da se možda radi o osobi koja ima malu mirovinu, nedovoljnu za golo preživljavanje, pa želi na pošten način popuniti kućni budžet?!
  9. Newbie vam dobro govori. Ja bih dodala još nešto: već u srpnju je Gradski ured odredio koliko će koja škola imati razrednih odjela, s obzirom na broj upisane djece, tako da je vaš ravnatelj već onda znao da će imati tehnološki višak i o tome je morao obavijestiti Gradski ured (da li je to učinjeno možete provjeriti u tajništvu škole). Drugo, istina je da se ravnatelji prilikom takvog otkazivanja rukovode brojem godina staža i socijalnim statusom svakog pojedinog profesora, ali isto tako ne mogu uručiti takav otkaz profesoru koji je već jednom bio tehnološki višak pa je kasnije opet zaposlen. Dakle, neke od tih vaših kolega koji se ne trude kao vi i koji su dobivali opomene zbog svoga rada, ako su jednom već bili tehnološki višak, sada to ne mogu biti, bez obzira na sve. Na žalost, vi sada imate peh da ste najmlađi i bez djece, a time i "najpogodniji" kandidat za otkaz. No, nalazite se na listi tehnoloških viškova u Gradskom uredu, pa ćete imati prednost pri zapošljavanju čim se otvori radno mjesto koje zahtijeva vaše kvalifikacije, a toga će sada, početkom školske godine, biti dosta. Zato, samo hrabro i nedajte se!
  10. Bilo bi dobro da nam doslovno prepišeš što je pisalo u natječaju. Naime, vježbenici se mogu primati i na određeno i na neodređeno vrijeme.
  11. Slažem se s Flokijem i nadodajem: radnik vam mora dostaviti potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad najkasnije u roku od 3 dana od početka bolovanja, a ako to iz opravdanih razloga nije mogao učiniti u tom roku, onda najkasnije u roku od 3 dana od prestanka djelovanja tog opravdanog razloga.
  12. Malimali, izbjegavanje preuzimanja preporučene pošiljke samo odgađa neminovno, tako da vam savjetujem da je preuzmete i suočite se s posljedicama, jer će one biti manje što to prije počnete rješavati. Ako se radi o pozivu na sud, onda otiđite na sud i pokušajte se izvući, a ako ne uspijete, platite kaznu i gotova priča. Što to dulje traje, to je i kazna veća zbog troškova. Drugo, nemojte se više švercati po tramvajima i busevima jer očito u tome nemate sreće i ulovit će vas opet i opet. I ne samo to, pogledajte koliko ste se do sada naživcirali! Zar je to vrijedno toga? Ako niste zaposleni, besplatni pokaz možete dobiti prijavom na Zavod za zapošljavanje.
  13. Imate pravo na nadoknadu za smjenski rad. Obratite se inspekciji rada, a možete i tužiti poslodavca.
  14. Remećenje kućnog reda i mira spada u prekršaje. Vi pozovete policiju, oni utvrde stanje i ako ustanove da je došlo do remećenja, sami će podnijeti prekršajnu prijavu nadležnom sudu.
  15. Upravo tako! Porodni dopust i bolovanje zbog komplikacija ne smatraju se prekidom rada, tako da ne morate odrađivati 6 mjeseci kako biste stekli pravo na puni godišnji.
  16. Imate pravo na puni godišnji odmor za 2009. godinu, koji možete koristiti u skladu sa planom godišnjih odmora i organizacijskim potrebama firme u kojoj ste zaposleni.
  17. Draga Koko, kućni red i mir ne remeti tvoja beba već živčani susjed. Bebe plaču, to im je "posao",nikakav zakon to ne zabranjuje! Obrati se predstavniku stanara zgrade i zamoli ga da upozori susjeda na ponašanje, jer ćeš u protivnom ti pozvati policiju i dignuti veliku frku. Upozori susjeda da uznemiravanje djeteta i majke na taj način, predstavlja zlostavljanje i da ćeš ga prijaviti.
  18. Majka vam je živa, a kuća je njezino vlasništvo. Može dati pola kuće kome god želi. Znam da Vam se to ne sviđa, jer njezin nevjenčani partner očito nije Vaš otac, ali tako stvari stoje.
  19. Ako čujem za kakvu dobru ponudu u Zagrebu, javim ti!
  20. Gle, anchy22, tebe šefica nije mogla odjaviti ni sa zdravstvenog ni sa mirovinskog prije isteka otkaznog roka, jer tebi radni odnos prestaje tek istekom otkaznog roka. Za ta 2 tjedna otkaznog roka imaš pravo na naknadu plaće, bez obzira radila ti ta dva tjedna ili ne, jer ako ti šefica kaže da za vrijeme otkaznog roka ne trebaš dolaziti na posao, ti i ne moraš dolaziti, ali ti ona mora te dane platiti kao da si radila. Ona nešto muti, to je sigurno. Otkaz vrijedi tek od trenutka kada ti je URUČEN, bilo poštom, bilo osobno, i tek od tada počinju teći 2 tjedna otkaznog roka i 15 dana za podnošenje zahtjeva za zaštitu prava. I mislim da te uopće ne bi trebalo biti briga što je ona dobra sa tvojom rodbinom, jer prema tebi ne postupa kako treba. Zašto si tako obzirna prema njoj kada ona prema tebi nije?
  21. Omekšat će joj tvrda glava kad joj inspktor počne kopati po papirima. Drži se, Ira22!
  22. Ira22, šefica Vam mora isplatiti plaću za godišnji odmor jer na to imate pravo po zakonu. Za izvanredni otkaz mora imati debelo opravdan razlog, tj. izvanredni otkaz se može dati samo ako je došlo do osobito teške povrede radnih obveza. Na vašem mjestu, ja bih u ponedjeljak otišla s njom na razgovor, a prisutnog odvjetnika bih totalno ignorirala. On je pozvan samo zato da vas zastraši i zbuni. Na razgovoru joj recite da po zakonu imate pravo na to da vam se plati godišnji odmor, recite joj da ne može u svome primjerku ugovora upisivati iznos plaće jer je to suprotno zakonu, recite joj da za izvanredni otkaz mora imati opravdanje koje ona nema i da ćete to lako srušiti na sudu (nemojte govoriti da vam se ne povlači po sudu). Ako vam se odvjetnik obrati na bilo koji način, recite mu u lice da vas ni ne pokuša zastrašivati jer ćete ga prijaviti. Kada sve to kažete, onda je lijepo pitajte hoćete li se moći dogovoriti na miran način ili vi idete inspekciji rada. Ako odbije odgovor, zaista otiđite na inspekciju rada i ispričajte im sve što ste ispričali i nama.
  23. Pegula, ako nastaviš aktivno raditi nakon 5.7. (to ne podrazumijeva godišnji odmor, već aktivni rad, dakle, prisutnost na radnom mjestu), po zakonu ugovor na određeno prelazi u ugovor na neodređeno. No, većina radnika to ne zna pa poslodavci rade kako im padne napamet.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija