Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

denny

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Zanima me koliko primjeraka zahtjeva za prijavu poreza na darovanu nekretninu i upisa vlasništva u gruntovnicu bih trebala predati budući da je nekretnina darovana bratu i meni, svakom pola. Dali svatko za sebe predaje za upis vlasništva i oslobođenje od poreza ili je to kao cjelina s našim podacima zajedno? Hvala unaprijed na odgovoru!
  2. Poštovani! Imam nekoliko pitanja u vezi ovog ugovora. Ukoliko predajem ugovor koji sam sama sastavila na ovjeru na sudu, uz njega koja je još potrebna dokumentacija, u koliko primjeraka je potrebno ugovor predati u pisarnicu, koliko se otprilike čeka poziv sa suda za rješavanje ugovora i dali je samo za predavanje ugovora potrebno da dođu sve osobe navedene u ugovoru? Zatim, dali u ugovoru može točno stajati stavka po kojoj se svaka prostorija dodjeljuje jednoj od dvoje pružatelja uzdržavanja, da bi se izbjeglo kasnije etaziranje objekta (naime mi bi odmah podijelili nekretninu koju primamo ugovorom)-radi se o pola kuće, druga polovica je na ime mog supruga koji je to kupio od moje tete već prije i taj dio i ovaj drugi su već etažirani. I još jedno pitanje :posto je primatelj uzdržavanja nas otac a davatelji brat i ja, ako uz to u ugovoru upišemo i ukopna mjesta koja on posjeduje, hoćemo li (jer on onda ne bi imao više nikakvih nekretnina) i dalje naslijediti njegove moguće dugove nakon njegove smrti? I, naravno, da potvrdim, da nema više od ove godine plaćanja poreza na nekretninu stečenu dosmrtnim uzdržavanje?Puno je pitanja, znam, ali situacija je dosta delikatna i nezavidna, otac dosta nepromisljeno živi, pa smo prisiljeni ovako reagirati dok je još vrijeme... Unaprijed vam puno hvala!
×