Jump to content

Famke

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ništa posebno, ali moraš imati potpis oba principala, i bivšeg i budućeg. Znači, neka ti stari potpiše npr. potvrdu da si u tom uredu obavljala vježbu od tada i tada, i onda novi da od tog i tog datuma obavljaš kod kod njega. To je logičnije, nego da sa zahtjevom trčiš kod starog principala da ti ga potpiše, i onda te potvrde priložiš uz zahtjev i to je to Sam(a) napišeš zahtjev za promjenom principala u kojem moliš Naslov da ti odobri promjenu vježbe . I da , promjena se mora zatražiti biti u roku od mjesec dana od prestanka obavljanja vježbe kod starog principala.
  2. Kako se dovovoriš s poslodavcem, zato i je sporazumni, možeš odmah ići ili odradit nekoliko dana, ovisno o dogovoru.
  3. Gle, kao prvo koliko dugo ste u osnovnoj bili zaposleni? Godinu, manje više, deset...ovisi o trajanju radnog odnosa, pogledajte u Narodnim novinama br.117/03n Zakon o radu čl.120 -najmanje trajanje otkaznog roka Također, šta vam piše u ugovoru o radu.. U svakom slučaju po čl.12 ZOR-a ako je neko pravo iz radnog odnosa različito uređeno ugovorom o radu, pravilnikom, kolek.ug. ili zakonoma, PRIMJENJUJE SE ZA RADNIKA NAJPOVOLJNIJE PRAVO
  4. Slažem se... Ne mora djetetu uvijek biti bolje s majkom..bitno je kakva je majka osoba...ne treba generalizirati da je djetetu UVIJEK bolje s majkom Općenito mi je vrlo čudno, da ne kažem drugu riječ kada žena koja je u braku sa mužem, rodi dijete drugog muškarca...To mi je stvarno... Razvedi se pa onda radi šta hoćeš.. A dotična odvjetnica je poznata isključivo po toj grani prava, a posebno po oštrini kojom brani svoje "uzorne majke" klijentice
  5. Kratko-Naravno da može...članovima , predsjedniku kluba, ovisno kako se uredi statutom udruge.
  6. Da, Lucana..a je li majka isto osoba koja mjenja muškarce ko čarape i povlači jadno dijete sa sobom, pa živi sa tim muškarcima kratko vrijeme..To po meni nije dobro za dijete..Svaka majka voli svoje dijete, to je nesporno, ali njezino ponašanje ne mora uvijek biti najbolje za dijete I ja sam primjetila da stalno naglašavaš svoju super odvjetnicu D.V. ali samo zato što se inače bavi obitelj. pr.ne mora značiti da će dobiti svaki slučaj
  7. Kako vam je uspjelo na kraju?
  8. Da, to bi vjerojatno spadalo pod izmjenu statuta, za što je isključivo nadlažna glavna skupština. za tu odluku potrebno je da se daju glasovi koji predstavljaju najmanje 3/4 temeljnog kapitala zastupljenoj na glavnoj skupštini
  9. Šta ima novo Lucijana? jeste bili kod odvjetnika)kako se razvija situacija?
  10. Vi ste jako hrabri a u poprilično ste nezgodnoj situaciji.. što se tiče muža, imam osjećaj da vas još uvijek voli dok ste vi njega skroz prebolili, mada imam osjećaj kako hladno pričate o njemu da ga niste nikada ni voljeli? Čemu je onda bio potreban brak od samo par mjeseci, i njemu i vama?
  11. Sad ne razumijem..Vi imate drugo dijete sa drugim muškarcem? A koliko sam shvatila još ste u braku???? Ne znam, na sudu bi se to moglo malo dručije postaviti i protumačiti glede toga kome će se na kraju dijete povjeriti na skrb i odgoj. To u svakom slučaju baš nije povoljna okolnost po vas. (Prijateljica je u sličnoj situaciji) Sve je to naravno najgore za dijete...toga ste valjda svjesni i vi i vaš "muž"..i pustiti ta natezanja oko djeteta ( za koje bi najbolje bilo da se ne razvedete) Budite objektivni, nije lako ni vašem "mužu" pustiti da dijete živi sa nepoznatim čovjekom s kojim imate dijete? Vi jeste majka, ali vaš partner nema veze s djetetom.. Ne bi ni vama sigurno bilo drago da vaše dijete sad gore živi sa nekom nepoznatom ženom...za koju me znate kakva je prema djetetu..
  12. Razumijem, a da li mislite da je vaš bivši muž loš otac?Da djete nema potrebnu njegu i skrb? Zašto ne odete po dijete?
  13. Hvala, mislila sam da je tako nekako. Logičniije mi je da muž podigne tužbu radi osporavanja očinstva, aako je druga strana podigla tužbu radi rastave braka.
  14. Kako mislite uzeo? To je vaše zajedničko dijete, tako da je o tome teško govoriti..A isto tako vaš muž ili bivši muž može tražiti kod suda ili CZSS u inozemstvu gdje živi ili ima prebivalište, dozvolu ili mjeru za privremeni boravak djeteta kod njega ukoiliko traje brakorazvodna parnica.. Obično se dijete dodjeljuje majci, tako da se ne trebate brinuti...osim ako ima nekih okolnosti na strani majke (nebriga i zapostavljanje djeteta, način života, alkohol, promiskuitetnost, uvjeti života za zajed.dijete, nezaposlenost)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija