Jump to content

lako_cemo

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. samohrana sam majka 19-godišnjeg redovnog studenta u rijeci. djetetov otac je zaposlen i boravi u njemačkoj. do nedavno je plaćao alimentaciju, a sada je prestao jer tvrdi da ne postoji obveza jer je naš sin punoljetan. napominjem da je redoviti uspješan student. molim pravni savjet kojim putem osigurati prisilnu naplatu (ovrhu) na njegova primanja u njemačkoj. postoji pravomoćna presuda o visini alimentacije izdana od suda u hrvatskoj.
  2. Prije tri godine dobio sam nezakonit otkaz u poduzeću u kome sam bio zaposlen na neodređeno vrijeme (nepravomoćna presuda u cjelosti je u moju korist i nalaže poslodavcu isplatu svih zaostalih plaća i moj povratak na radno mjesto).Pošto sam financijski iscijeđen čekajući pravomoćnu presudu prisiljen sam prihvatiti sezonski posliću drugoj struci na crnjaka.Kakav bi mogući razvoj događaja bio ukoliko poslodavac sa kojim se sporim sazna za moj rad na crno?
  3. lako_cemo

    zastara

    kolika je zastara za pokretanje ovrhe radi uzdržavanja na temelju pravomoćne sudske presude?
  4. Od ljeta 2004. godine vodim parnicu za skrbništvo nad maloljetnom djecom.Nepravomoćna presuda je donesena u srpnju prošle godine, a pravomoćna prije 10-tak dana.Zanima me da li sada mogu podnijeti ustavnu tužbu za naknadu štete zbog sporosti suda i ako mogu u kojem roku? Također me zanima šta će se dogoditi sa mojim radnim sporom zbog nezakonitog otkaza ukoliko već sada podnesem ustavnu tužbu zbog sporog suđenja.Naime, otkaz sam dobio sredinom kolovoza prošle godine i u roku sam zatražio zaštitu prava, a ZPP u čl. 434 kaže da se radni spor vezan uz utkaz mora riješiti u roku od 6 mjeseci.Ja se sporim već 7 mjeseci i ne vidim kraja.Konkretno me zanima da li ću ustavnom tužbom možda još produžiti rok rješavanja svog predmeta.Ukoliko mi ustavna tužba neće produžiti rok rješavanja predmeta, šta je potrebno priložiti od dokumentacije u originalu, šta u preslici i u koliko primjeraka? zahvaljujem na odgovoru
  5. molim, ako netko zna odvjetnika koji bi me kvalitetno zastupao iz područja u naslovu da mi se javi na lako_cemo@net.hr .naime, u maloj sredini u kojoj živim nitko ne želi protiv velike firme.unaprijed zahvaljujem.
  6. Uslijed profesionalnog oboljenja (verificirano od HZZO-a) dobio sam invalidsku zbog profesinalne nesposobnosti.Trenutno sam na prisilnom godišnjem odmoru, a poslodavac mi je usmeno najavio otkaz nakon godišnjeg.Mirovina će mi biti cca 3 puta manja od prihoda koje sam ostvarivao u radnom odnosu. Koja su moja prava, i da li ću ih morati ostvarivati putem suda ili postoje uhodani mehanizmi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija