Jump to content

gesaugen

Korisnik
 • Broj objava

  87
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Cijena žalbe

  Dobio sam presudu da sam kriv za prekršaj i da moram platiti 6300kn umanjeno na 5700 jer sma bio u zatvoru dva dana. Ako platim odmah mi se smanjuje na 3800kn... Tražio sam odvjetnika da napiše žalbu i on mi to naplaćuje 1500kn +pdv - da li je to realna cijena žalbe??? što žalbe toliko koštaju???
 2. Lažni iskaz

  Jedan detektiv mi je rekao da u slučaju davanja lažnog iskaza bi drž. odvjetništvo trebalo pokrenuti istražni postupak utvrđivanja istinitosti no da to nikad ne čini već za oporgavanje lažnog iskaza osoba treba pokrenuti privatnu tužbu. Da li je to isitna, da drž. odvjetništvo ne želi porektati utvrđivanje istinitosti iskaza čak ako postoji osnovana sumnja da je iskaz lažan?
 3. Supruga i ja smo u procesu razvoda (pokrenut je sudski postupak, čeka se prvo ročište). Imamo curicu od 7 godina. U međuvrmeenu me supruga stalno ucjenjuje s viđanjem djeteta na način da vodi strogu evidenciju viđanja i određuje dane kad joj paše a kad ne da vidim dijete. Obzirom da ne želim priuštavati malenoj stres, pristajem na termine te sam bio u plusu s viđanjem malene jer je bivša odselila iz kvarta pa joj nije zgodno voziti malenu u i iz škole. No određene situacije su uzrokovale probleme poput kada sam htio imati malenu za vikend zbog obiteljskog događaja a bivša mi je dala nemoguće uvjete u obliku da ju mogu dobiti u 9h i da ju moram vratiti u 19h i da joj dugujem dan viđnja malene preko vikenda zbog toga a ako ju ne vratim na vrijeme da će mi zvati policiju i prijaviti me za zlostavljanje djeteta. Uz to malu opterećuje s proceom rastave pričajući joj da je moja krivnja jer ona više ne živi u stanu (iako je samovoljno otišla) i govoreći joj da sam digao tužbu za preraspodjelu imovine. Navedeno se smatra zlostavljanjem djeteta i to je potvrdila psihologica na medijaciji... šlag na tortu je incident gdje je supruga odlučila sama skinuti bradavicu malenoj s noge a kako je bradavica krenula krvariti, ona je zagrijala nož za maslac i spalila mjesto bradavice! Na mjestu je sada crveni ožiljak Zbog toga sam prijavio suprugu u CZSS te smo pozvani na razgovor. Bila je prisutna socijalna radnica i psihologica. Složile su se da supruga nije trebala upućivati dijete u probleme s podijelom imovine te da ne smije dijete gledati kao predmet i odlučivati o strogom viđanju već da gleda inters djeteta ako je malena htjela ići na obiteljsko događanje (a htjela je). Na spaljivanje bradavice su rekle da to i nije tako strašno (!!!) a moja "pametna" bivša je na to izjavila "pa da, tako to rade bušmani" (!!!). Osjećao sma se kao da sam u skeču Monty Pythona Na kraju su u CZSS rekli da oni ne mogu nikako narediti roditlejima išta, da ako postoji element zlostavljanja se treba kontaktirati policija koja će o tome napraviti istragu i obavjestiti CZSS te je donesen zaključak da ćemo malenu viđati od sada tjedan-tjedan i pola ljetnih praznika. Još su dale do znanja da je problem u nama roditeljima oboje jer kao mi se moramo dogovoriti oko svega ignorirajući činjeniu da bivša vrši samovolju CZSS su katastrofa... što da radim? malena je inače hrabro no zatvoreno dijete i poslušati će bivšu da joj je i rekla da joj treba na živo rezati glavu
 4. Cijena tužbe za razvod braka

  znači te dvije stavke se plaćaju zasebno? Dakle ovo što prijatelj govori nije točno da se dodatna mjera ne plaća ako se pokreće u sklopu tužbe?
 5. Odradio sam sve pred CZSS i zatražio od odvjetnika da pokrene tužbu za razvod braka te zatraži privremenu mjeru Odvjetnik je složio tužbu i uz nju privremenu mjeru te za uslugu traži 3000kn+PDV, dakle 3750kn. U računu je naveo da se radi o "odvjetnička nagrada za sastav tužbe radi razvoda braka i dr. te prijedlog za donošenjem privremene mjere". Ono što ne vidim je da li to uključuje i izlaske na sud ili ću to plaćati dodatno? Prijatelj koji su rastao mi je rekao da pokretanje razvoda sa uključenim svim trškovima i bez dodatnog plaćanja broja izlazaka na sud košta fiksno 2.600kn (uključen PDV) te da se privremena mjera ne plaća dodatno ako je pokreće u sklopu tužbe te da je to sve prema odvjetničkoj tarifi. Gledao sam to bodovanje ali nisam uspio naći gdje postoji tako definirana jednokratna usluga o kojoj on priča Molio bih za pomoć: da li me odvjetnik vara i da li prijatelj ima pravo?
 6. Manipulacija djetetom

  poslao sam pismeno na CZSS zahtjev za intervencijom u kojem sam opisao što radi. Što je najgore, šalje mi sad emailove da zato jer sam ju na medijaciji proglasio zlostavljačicom će u pon. ići s malom kod dr. opće prakse po uputnicu kako bi ju mogla voditi u Klaićevu po stručnu pomoć. Ja sam naprosto šokiran njenom logikom: sad će dijete navlačiti po bolnici kao da je problem s malom iako joj je i psihologic ana medijaciji rekla da je to što je napravila s govorenjem stvari maloj koje ju se ne tiču u stvari manipulacija i zlostavljanje
 7. Manipulacija djetetom

  100% sam siguran, navedeni slučaj nije jedini. Kasnije te večeri me je malena pitala da zašto sam stavio zabilježbu na stan. Inače sudimo se oko preraspodjele suvlasništva nad stanom jer je meni dio poklonjen a drugi dio smo kupili zajedničkim kreditom, no upisali smo se 50-50. Sad to želim poništiti, pogotovo jer ona nema problem stambenog zbrinjavanja (njezini imaju i stanova i para) a mene želi istjerati van na cestu čisto da mi napakosti i sad u to uključuje malu... kako se pokreće postupak? Baš sam napisao dopis CZSS-u koji sam mislio poslati poštom u kojem opisujem na koji način manipulira djetetom te u kojem ih tražim intervenciju i zaštitu djeteta. Da li je to dovoljno?
 8. Manipulacija djetetom

  Trenutno smo supruga i ja u fazi pred zaključenjem neuspjepšne medijacije. U prijašnjim mjesecima supruga si je dala za prvo uzimati stvari koje ona smatra njezinima iako za to nema nikakvu potvrdu. Počistila je veći dio stana od stvari. Jedna od stvari koja je ostala je stolić koji se nalazi u sobi koju zaključavam d ami ga ne ukrade dok sam na poslu. Danas se desila situacija da smo se sreli u stanu prilikom primopredaje djeteta gdje je ona počela huškati dijete da mi kaže da joj vratim stolić (mala ima 8 god). Jadno dijete je nakon par njezinih inzistiranja promucalo "tata, vrati mami stolić" ali iz čistog straha od nje jer cijeli prbolem s razvodom i je pokrenut zato jer je ona zlostvljačica (psihička) svih pa tako i malene. Ja sma rekao maloj "ljubavi, ne slušaj mamu, zaboravi ovo, to nema veze s tobom" Da li pstoji način da zaštitim malenu od maniuplacija koje izvodi bivša jer ako ovo radi predamnom, tko zna što sve radi kad me nema?
 9. Gomilanje rashoda koji nemaju veze s obrtom

  Da li isto vrijedi i ako je ukupna utaja veća od 20.000,00kn ali moj doprinos je svega par tisuća? Mislim da li sam i tamo pomagatelj kojem se može dosuditi ista kazna? Ja nisam imao aposlutno nikakve materijalne koristi od toga već eto jer smo mogli smo pomagali čisto da oni imaju više novaca (mada u to kako su njima raspolagali je sasvim druga tema)
 10. Punica je liječnica opće prakse, privatnik sa zakupom ambulante (nisam baš 100% siguran kako to funkcionira, ali je privatnik). Kroz godine je tražila da sve što kupujemo uzimamo na R1 račun i to je ona davala svojoj računovotkinji. Njena kćer i ja smo tako godinama uzimali na R1 benzin za auto (cca 400kn/mj), hranu i špeceraj (cca 500-1000kn/mj), robu (cca 300-500kn/mj), bilo kakve potrepštine i kućanske aparate (cca 200kn/mj). Sve u svemu, svaki pa svaki račun osim valjda samo za kruh i mlijeko je išao kao R1 Ono što me zanima je: 1. da li je to kazneno dijelo 2. obzirom da sam ja kupovao sa svojom karticom tekućeg računa i uzimao R1, da li ja mogu biti sudski gonjen ako se cijela stvar prijavi poreznoj? Da li imam kakvu zaštitu/izbjegavanje kazne kao pokajnik? 3. Što je najgori mogući scenario za mene a koji za doktoricu?
 11. Raspodjela imovine nakon razvoda

  Molio bih pomoć: upravo se to desilo, uzela je sušilicu za veš Prijavio sam policiji i policija će napraviti zapisnik no policajac mi je rekao da provjerim sa pravnicima da li smijem promijeniti bravu jer misli da mijenjanje brave ne znači automatski ometanje privatnog posjeda ako ja njoj dopuštam da dolazi u stan u mojoj nazočnosti u globalu ako netko zna za riješenje za spriječavanje ovakvih njenin krađa
 12. Lažna dijagnoza dr. opće prakse

  jesam, postoji već tema jesam već prije. Ovo je novo, otvaram teme kako naletim na "minu" koju mi serviraju http://legalis.hr/topic/93765-posjedovanje-marihuane-za-vlastitu-upotrebu/?tab=comments#comment-476490
 13. Lažna dijagnoza dr. opće prakse

  ne nego je punica doktorica sama postavila svoju dijagnozu kako bi pogodovala kćeri jer kćer ima podebeli karton liječenja od depresije i vezanih poremećaja i to na sudu prilikom skrbništva neće izgledati povoljno po nju pa je ova odlučila probati izravnati tu računicu lažnom dijagnozom. Znam da je moja riječ protiv njene, ali definitivno nisam imao "Panični poremećaj, epizodna paroksizimalna anksioznost" već prehladu uzrokovanu pothlađenjem čekajući u zatvoru suđenje. Uostalom kakva je to amneza "imao je stres, u obitelji, kriza u braku, bio je na sudu i zabrinut zbog iznenadnog događaja u obitelji"??? Kako je to ona mogla znati ako sam ja došao s problemom prehlade? I kakvo je to uopće opravdanje za izbivanje s posla?
 14. Lažna dijagnoza dr. opće prakse

  da,nema
 15. Lažna dijagnoza dr. opće prakse

  hvala na savjetu, je već je promijenjena doktorica. Punica mi je isti dan kad sam joj došao na pregled rekla da nek mijenjam doktoricu. Očito je znala što mi žena sprema i samo čekala da me se riješi...
×