Jump to content

gesaugen

Korisnik
 • Broj objava

  100
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Maltretiranje porukama i lažne optužbe

  mene bivša u komunikaciji 1:1 optužuje da sam ju psihički i seksualno maltretirao i iskrneo se bojim da će to kad tad ići prijaviti kao i sve nebuloze do sada (npr. kad me je prijavila za ekonomsko nasilje u obitelji jer sma zaključavao kuhinju i vešeraj da ne odnese frižider iz stana u svoj novi stan koji je namješten i to sam optužen i sad čekam rješenje na žalbu). Sve u svemu, svi u sustavu skaču na njene nebuloze i bojim se da bi me mogla prijaviti ako će izgubiti skrbništvo čisto da mi napakosti a ovo užasno sudstvo da me proglasi krivim na temelju "odlučnog iskaza svjedokinje" (na temelju čega sma osuđen kao ekonomski nasilnik iako nije bilo dokaza da sam uistinu i zaključvao prostorije već samo njen iskaz) Htio bih ju preduhitriti o optužiti za maltretiranje pa ako ona odluči tužiti mene bar bih imao veće šanse ukazati da me već maltretira godinama s time i da to nema veze s realnošću pogotovo jer je psihički bolesnik
 2. Već mi godinu dana traje sapunica s rastavom braka i bivša koristi ama baš svaku mogućnost i manjkavost sustava protiv mene. No ono što me posebno ubija je što mi svako toliko krene slati SMS poruke u kojima me optužuje za "psihičko i seksualno zlostavljanje", obično nakon kad joj kažem da nije napravila nešto za našu kćer pa to koristi kao svoju obranu i skretanje teme. Obzirom da ju nikad nisam seksualno zlostvljao, dapače, seks nam je u braku bio rijedak (jednom u dva mjeseca) a s njom ne živim već godinu dana, takve poruke me strašno iritiraju pogotovo jer sve žene u sustavu, bilo u CZSS-u, bilo sutkinje, itekako šute i pozorno slušaju kad ona krene govoriti takve laži. Zanima me da li mi se isplati podizati prijavu protiv nje na temelju SMS poruka u kojima me maltretira i vrijeđa na takav način i da li takvu prijavu podižem u policijskoj postaji i to ide po službenoj dužnosti ili moram podići privatnu tužbu?
 3. Prigovor na kaznu za nepoštivanje suda

  bio sam, nisam to rekao, bila je napikirana na mene i dala mi opomenu samo što sam izdahnuo kroz nos glasnije zbog fasciniranosti lažima koje iznosi bivša... ma katastrofa. I na moj upit zašto se dopušta bivšoj da iznosi stvari koje nemaju veze sa slučajem a meni se ne dopušta da pitam na temelju čega to tvrdi mi je odbrusila "da li ja to dovodim u pitanje rad suda?" moje slijedeće pitanje je: na koji način se pokreće disciplinski postupak radi neprofesionalnog i izrazito pristranog načina rada sudca?
 4. Prigovor na kaznu za nepoštivanje suda

  Nisam još drapnut nego procjenjujem moguću štetu. Imam ročište kod iste sutkinje koja me je u procesu protiv bivše supruge osudila bez dokaza za ono zbog čega ja sada tužim suprugu i obzirom da je naklona supruzi iz meni nekog nepoznatog razloga (pretpostavljam opće prisutna ženska frustracija) sam joj želio reći da sam duboko razočaran u njezinu prisebnost u našem slučaju te odluku da osudu donese na temelju emocija i procjene karaktera umjesto na temelju činjenica, te da sam fasciniran što je unatoč ne postojanju dokaza kao i mojoj čistoj prekršajnoj i kriminalnoj prošlosti te izrazito uzronom vladanju i življenju odlučila me penalizirati s najvišom novčanom kaznom kao da sam nepopravljivi ponavljač prijestupa, da ju može biti sram jer financijsku štetu koju mi je nanjela je uzrokovala da nisam imao novaca djetetu priskrbiti stvari koje sam obećao te d ame je dovela da sam jedan mjesec morao doslovce skupljati kovanice po kući da bih kupio kruh i preživio par dana do plaće. Iako neću vrijeđati već samo iznijeti komentar na njen nikakav rad, vjerujem da kakva je isfrustrirana ko*etina bi mi mogla spičiti kaznu čisto radi ega pa se želim pripremiti.
 5. Da li se može kako osporiti kazna za nepoštivanje suda i ako da - kako?
 6. Ekonomsko nasilje zbog zaključavajna prostorija u stanu

  hvala na savjetu. Htio sam pravobraniteljici opisati sve što mi se događa da vidi cijelu sliku no nisam računao da će reagirati kao i svi do sada u sustavu - secirati stvar što ju se ne tiče a izignorirati dio koji ju se tiče. Kao što rekoh, poslao sam joj dopunu gdje sam skrenuo pozornost na postupanje policije Savjet sam dobio od neutralne muške osobe koji to gleda iz prve ruke. Savjet nije bio ni zlo namjeran ni dobro namjeran već realan, ono što on vidi da dešava. Gadi mi se što u ovoj državi za svaku pa čak i najbanalniju pravdu moraš se boriti do mjere da malte ne ideš rušiti državu kako bi se išta pomaknulo s mrtve točke
 7. Ekonomsko nasilje zbog zaključavajna prostorija u stanu

  Kontaktirao sam pravobraniteljicu. U odgovoru je obrazložila da to ne spada pod njeno djelovanje i to da ne može komentirati sudske odluke i ako se ne slažem s postupanjem sutkinje da se obratim Min. pravosuđa a ako postoji problem psihičkom maltretiranja djeteta da se obratim Pravobraniteljici za djecu. Također je izignorirala postupanje policije koja nije podigla prekršajnu prijavu kada sam ja prijavio suprugu za odnošenje stvari iz stana 21.3. ali je podigla prijavu kad aje supruga prijavila mene 28.3 radi zaključavanja stana. Skrenuo sam pravobraniteljici pozornost na to i zamolio da se očituje po tom pitanju Također sam dobio informacije iz prve ruke od osobe koja radi dugo na sudu, da ovo s čime se borim je bolje da sam se predao i potpisao sve i prihvatio optužbe nego da se borim jer su "sve sutkinje takve" (da će gledati izaći u susret ženama ma koliko god žena bila u krivu u cijelom slučaju) te da toj osobi nije poznato da je i jedan muški uspio u takvom procesu dokazati da je žrtva. Zato sam odlučio probati skinuti sa sebe stigmu donešenih presuda za nasilje koje ne drže vodu ali i ne probavati više izboriti se za skrbništvo jer je to očito unaprijed izgubljena bitka u ovoj nakaradnoj državi. Dijete će mi odrastati uz psihički nestabilnu osobu, nadam se neoštećeno, jer ne mogu ništa učiniti oko toga.
 8. Ekonomsko nasilje zbog zaključavajna prostorija u stanu

  Saga se nastavlja Obzirom da je uskoro bivša supruga uzimala stvari iz stana, zbog čega sam bio prisiljen poduzeti gornje akcije zbog kojih sam i nepravomoćno osuđen, odlučio sam vratiti istom mjerom i tužiti nju jer za razliku od mene, ona jest počinila djelo ekonomskog nasilja odnjevši stvari iz stana na lokaciju kojoj ja nemam pristup što je i izjavila na sudu i što je i ušlo u zapisnik Prijavu je napisao moj odvjetnik, pozvao se na zapisnik gdje je priznala kako je uzela stvari i na moju prijavu policji iz 3. mjeseca u kojoj sam naveo dio stvari koje je uzela (gdje na tu prijavu policija nije postupila podizanjem prekršajne prijave dok na njenu jest) Sve u svemu, prijava sudu je došla istoj sutkinji koja me osudila i koja je, čudna li čuda, odlučila vratiti prijavu na dopunu jer se kao ne vidi točno što je prekršaj i tko ga je i kad učinio. Napominjem, prijavu je pisao moj odvjetnik sa svojim timom, dakle itekako je sve napisano u njoj! Evo sad dopunjuju... Jednostavno sam fasciniran našim sudstvom! Imam sumnju da je sutkinja pristrana iz nekog razloga (možda je na neki način povezana s majkom od bivše koja je doktorica) jer je ovo presmiješno koliko pogoduje bivšoj na temelju isključivo njenog iskaza te ignorira dokaze i izajve sjedoka. Mogu li ju ikako maknuti od mog slučaja i/ili sankcionirati takvo ponašanje?
 9. Ekonomsko nasilje zbog zaključavajna prostorija u stanu

  Da, žalit ću se, odvjetnik piše žalbu...
 10. Želim podjeliti s vama horor Hrv. pravosuđa koji proživljavam: Razvodim se od supruge, razlog je neslaganje. Nije bilo fizičkog nasilja a puklo je zbog njenog psihičkog maltretiranja mene i našeg djeteta. Imamo zajednički stan. Supruga se svojevoljno odselila iz stana kod svojih roditelja. Tokom ožujka kad je sve krenulo, dok bih bio na poslu, supruga je dolazila u stan i odnosila stvari iz stana. Odnjela je praktički sve što je mogla, sve svoje stvari i robu, kao i slike (njene su, ne osporavam) a od zajedničkog tipa tv stolić, laptop, bicikl, sušilicu za veš, posteljinu, čak i WC papir i sredstva za čišćenje. Ogolila je stan. Zbog toga sam krenuo zaključavati spavaću sobu, kuhinju, vešeraj i svoju radnu sobu kako nebi iznijela krevet i madrac, perilicu za veš, perilicu za suđe, frižider i pećnicu. Napominjem, ona je otišla živjeti kod roditelja, dakle tamo ima sve potrebno za život i njeni nisu sirotinja niti pod razno niti im trebaju stvari koje je odnijela. Ostale su otključane djetetova soba, dnevni boravak, kupaona i WC. Obzirom da ja ne želim da ona dobije skrbništvo jer maltretira dijete, prijavila me za ekonomsko nasilje što ide po službenoj dužnosti te navodi da sam zaključavao stan na točne datume 6 i 13.3. a to je prijavila 28.3. Policija nije izašla na teren, već uzima prijavu od nje u stanici. Dakle ne postoji niti jedan dokaz da sam na te datume zaključavao prostorije osim njene tvrdnje. Ja sam ju prijavio policiji 21.3. zbog odnošenja stvari, dakle tjedan dana prije neg je ona prijavila mene no policija nije podignula tužbu protiv nje tada dok tjedan dana kasnije podiže tužbu protiv mene. Kreće suđenje i ja tvrdim da nisam zaključavao na te datume prostorije već da sam počeo zaključavati nakon što je supruga odnijela stvari i to na dan prijave supruge policiji, 23.3. Supruga iznosi sudu da uistinu je iznosila stvari i to kod svojih roditelja no tvrdi da je odnosila samo stvari koje su njene i stvari koje su joj nužne za život te da je ostavila polovicu stvari u stanu (polovica u stilu odnjela je sušilicu a ostavila perilicu (do koje nije mogla doći)). Nije uspjela na ikoji način utvrditi da su prostorije bile zaključavane, čak i kad je iznosila sušilicu navodi da je samo pričala radnicima koji su ju iznosili da je sve zaključano ali im nije pokazala. Dakle niti jednim dokazom ne uspijeva potkrijepiti da su na navedene datume prostorije bile zaključane. I onda sud donese presudu da sam kriv i navodi u obrazloženju da: "svoj zaključak sud zvodi iz jasnog i okolonosnog iskaza oštećenice koja u cjelosti i okolnosno navodi sve bitne detalje vezano za iznošenje stvari i datume" te "da su joj to stvari koje su joj potrebne za svakodnevni život, jer je napustila njihovu bračnu zajednicu i odselila se kod roditelja" (sušilica je očito itekako bitna za svakodnevni život...), te onda uskače sam sebi u usta i iznosi "tako da oštećenica nije mogla nesmetano doći do dijela njihove imovine već samo ući u stan" (nakon što je odnijela sve stvari koje je mogla sama iznijeti iz stana), te meni osobno vrh sudstva u vidu rečenice "na sva pitanja obrane okrivljenika oštećenica odgovara odlučno i jasno, čim samo dodatno potkrepljuje svoj iskaz, što i ponavljna tijekom suočenja svojim stavom i načinom iskazivanja u kojem je po govoru tijela i mirna i emotivna, plače tijekom suočenja, ali na jasan način traži zaštitu sustava" te "sud tijekom postupka nije pronašao niti jedan dokaz niti razlog temeljem kojih bi posumnjao u vjerodostojnost njenog iskaza" Dakle, u ovoj državi ako si žensko i ako plačeš onda možeš što želiš jer je sud očito ne zainteresiran za dokaze i dokazivanje, već je bitno kako se tko ponaša, a ona se ponaša tako da je uzela pravdu u svoje ruke jer joj se ne čeka rješenje brakorazvodne parnice u kojoj će sud odrediti čije je što od imovine, kao što ja, naivac, čekam, već je preuzela pravdu u svoje ruke i suznih očiju me maltretira a pravosuđe to gleda bagonaklono. Posljedično sam osuđeni nasilnik u obitelji i to će se itekako koristiti protiv mene u brakorazvodnoj parnici Katastrofa
 11. Useljenje u nekretninu s dvojnim vlasništvom

  Može pomoć oko prvog pitanja?
 12. Živim u stanu kojeg sam pola vlasnik a pola moja supruga s kojom sam u procesu razvoda. Supriga je otišla iz stana i živi kod svojih roditelja. Htio bih da se u stan doseli moja cura. Ako se cura doseli, da li supruga može na ikoji način izbaciti curu iz stana ako ja dopuštam da živi samnom u stanu i ako da, na koji?
 13. Cijena žalbe

  Dobio sam presudu da sam kriv za prekršaj i da moram platiti 6300kn umanjeno na 5700 jer sma bio u zatvoru dva dana. Ako platim odmah mi se smanjuje na 3800kn... Tražio sam odvjetnika da napiše žalbu i on mi to naplaćuje 1500kn +pdv - da li je to realna cijena žalbe??? što žalbe toliko koštaju???
 14. Lažni iskaz

  Jedan detektiv mi je rekao da u slučaju davanja lažnog iskaza bi drž. odvjetništvo trebalo pokrenuti istražni postupak utvrđivanja istinitosti no da to nikad ne čini već za oporgavanje lažnog iskaza osoba treba pokrenuti privatnu tužbu. Da li je to isitna, da drž. odvjetništvo ne želi porektati utvrđivanje istinitosti iskaza čak ako postoji osnovana sumnja da je iskaz lažan?
 15. Supruga i ja smo u procesu razvoda (pokrenut je sudski postupak, čeka se prvo ročište). Imamo curicu od 7 godina. U međuvrmeenu me supruga stalno ucjenjuje s viđanjem djeteta na način da vodi strogu evidenciju viđanja i određuje dane kad joj paše a kad ne da vidim dijete. Obzirom da ne želim priuštavati malenoj stres, pristajem na termine te sam bio u plusu s viđanjem malene jer je bivša odselila iz kvarta pa joj nije zgodno voziti malenu u i iz škole. No određene situacije su uzrokovale probleme poput kada sam htio imati malenu za vikend zbog obiteljskog događaja a bivša mi je dala nemoguće uvjete u obliku da ju mogu dobiti u 9h i da ju moram vratiti u 19h i da joj dugujem dan viđnja malene preko vikenda zbog toga a ako ju ne vratim na vrijeme da će mi zvati policiju i prijaviti me za zlostavljanje djeteta. Uz to malu opterećuje s proceom rastave pričajući joj da je moja krivnja jer ona više ne živi u stanu (iako je samovoljno otišla) i govoreći joj da sam digao tužbu za preraspodjelu imovine. Navedeno se smatra zlostavljanjem djeteta i to je potvrdila psihologica na medijaciji... šlag na tortu je incident gdje je supruga odlučila sama skinuti bradavicu malenoj s noge a kako je bradavica krenula krvariti, ona je zagrijala nož za maslac i spalila mjesto bradavice! Na mjestu je sada crveni ožiljak Zbog toga sam prijavio suprugu u CZSS te smo pozvani na razgovor. Bila je prisutna socijalna radnica i psihologica. Složile su se da supruga nije trebala upućivati dijete u probleme s podijelom imovine te da ne smije dijete gledati kao predmet i odlučivati o strogom viđanju već da gleda inters djeteta ako je malena htjela ići na obiteljsko događanje (a htjela je). Na spaljivanje bradavice su rekle da to i nije tako strašno (!!!) a moja "pametna" bivša je na to izjavila "pa da, tako to rade bušmani" (!!!). Osjećao sma se kao da sam u skeču Monty Pythona Na kraju su u CZSS rekli da oni ne mogu nikako narediti roditlejima išta, da ako postoji element zlostavljanja se treba kontaktirati policija koja će o tome napraviti istragu i obavjestiti CZSS te je donesen zaključak da ćemo malenu viđati od sada tjedan-tjedan i pola ljetnih praznika. Još su dale do znanja da je problem u nama roditeljima oboje jer kao mi se moramo dogovoriti oko svega ignorirajući činjeniu da bivša vrši samovolju CZSS su katastrofa... što da radim? malena je inače hrabro no zatvoreno dijete i poslušati će bivšu da joj je i rekla da joj treba na živo rezati glavu
×