Jump to content

gesaugen

Korisnik
  • Broj objava

    130
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    gesaugen je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Zloupotreba službi, pokretanje zabrane prilaska   
    znači trakavica se nastavlja
    Bivša me opet prijavljuje CZSS-u te moram ići tamo na razgovor slijedeći tjedam i obzirom na zadnje iskustvo gdje ih uopće nije briga za problem već pokušavaju sve relativizirati me zanima slijedeće:
    1. da li su oni dužni napraviti zapisnik našeg sastanka i da li ja mogu dobiti taj zapisnik tj. kako se dobiva? Jer koji mi je smisao ići tamo svaki put kad me bivša njima prijavi zbog svake gluposti i slušati ih dok opravdavaju divljanje bivše a meni se čude jer "sve to doživljavam emocionalno" istovremeno ignorirajući njeno psihičko maltretiranje malene
    2. da li mogu tužiti CZSS radi lošeg obavljanja posla i njihovog ignoriranja pravog problema te na koji način ih se tuži? Da li tužim zasebno soc. radnicu koja vodi naš slučaj i koja se pravi grbava na pravi problem ili direktno tužim sam CZSS?
  2. Hvala
    gesaugen je reagirao na Borbena7 u Zloupotreba službi, pokretanje zabrane prilaska   
    Da, dužni su napraviti zapisnik, a u najmanju ruku imate pravo na uvid u njega. 
    Pritužba se može podnijeti usmeno na zapisnik ili pismenim putem, predstojniku Podružnice. Ako je podnesena usmeno na zapisnik, tada je svaki radnik dužan o tome izvjestiti predstojnika Podružnice. Predstojnik Podružnice dužan Vas je pismenim putem izvjestiti u roku od 15 dana o poduzetim mjerama.
  3. Hvala
    gesaugen je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Zloupotreba službi, pokretanje zabrane prilaska   
    Bio sam na policiji u pratnji odvjetnice. Prijavila me zbog zanemarivanja djeteta. Djelatnica koja me je ispitvala je bila vrlo ljubazna. Ispalo je da je bivša nadrobila u prijavu svačega, malte ne od stoljeća sedmog i sve naravno gluposti koje bi u normalnom braku prošle kao neusaglašena mišljenja. Detektivka je rekla da bi voljela da nam oboma (bivšoj i meni) pokaže što je zanemarivano dijete no u globalu je dobila sliku gdje je problem i utvrdila da niti pod razno nema zanemarivanja djeteta te da me više nebi trebali zvati
    Živi bili pa vidjeli
  4. Hvala
    gesaugen je reagirao na Borbena7 u Zloupotreba službi, pokretanje zabrane prilaska   
    Eto, kako sam Vam i rekla
    Sigurna sam da će idući put dobro promisliti prije ovakvih postupaka.
  5. Hvala
    gesaugen je reagirao na Borbena7 u Zloupotreba službi, pokretanje zabrane prilaska   
    Polako, sada se gledajte obraniti od ovakve prijave, a njeno stanje će sa ovakvim ispadima s vremenom postati vidljivo i drugima.
  6. Hvala
    gesaugen je reagirao na Borbena7 u Zloupotreba službi, pokretanje zabrane prilaska   
    Mišljenja sam da bi trebali ići sa odvjetnikom, a to saznanje bi moglo djelovati i na Vašu bivšu suprugu, mislim možda malo ozbiljnije shvati ovo prepucavanje preko djeteta.
  7. Hvala
    gesaugen je reagirao na Andurill u Zloupotreba službi, pokretanje zabrane prilaska   
    Bolje sa odvjetnikom,ne moze skoditi u svakom slucaju .
  8. Hvala
    gesaugen je reagirao na Borbena7 u Ekonomsko nasilje zbog zaključavajna prostorija u stanu   
    Ovo morate vidjeti sa svojim odvjetnikom, da li imate dovoljno dokaza za upuštanje u postupak.
    Ne.
  9. Hvala
    gesaugen je reagirao na Borbena7 u Ekonomsko nasilje zbog zaključavajna prostorija u stanu   
    To je njeno pravo tj. dužnost da donese odluku u postupku. Međutim, sada se ona pri odlučivanju mora držati upute višeg suda i dokazima potkrijepiti svoju odluku, a ne subjektivnim stavom kako navodite. Također, opet ćete imati pravo na žalbu i u odnosu na tu odluku.
  10. Hvala
    gesaugen je reagirao na Borbena7 u Ekonomsko nasilje zbog zaključavajna prostorija u stanu   
    Ta presuda je ukinuta i predmet je vraćen sa jasnom uputom što sudac treba napraviti. Znači, sudu je naloženo da provede detaljno ispitivanje dokaza prije nove odluke.
  11. Hvala
    gesaugen je reagirao na Borbena7 u Ekonomsko nasilje zbog zaključavajna prostorija u stanu   
    Kako točno glasi ta izreka presude? Vraća se postupak na prvostupanjski sud, ali zbog čega?
  12. Hvala
    gesaugen je reagirao na penava u Podatci za upis u klub   
    Stupanjem Opce uredbe o zastiti podataka imas pravo znati na koji nacin se tvoji osobni podaci razmjenjuju i s kime, ovakva formulacija "s drugim subjektima" je nedovoljna. Svaka privatna i pravna osoba koja obradjuje podatke mora voditi tzv. "registar registara" (poglavlje IV, clanak 30 OUZP) i u svakom trenutku znati gdje i na koji nacin se podaci obradjuju, cesto se radi o tzv. informacijskim uslugama "u oblaku" gdje se osobni podaci prenose trecoj strani, izvrsitelju obrade. U takvim slucajevima mora postojati ugovo sa izvrsiteljem (poglavlje IV, clanak 28 OUZP). Pitaj u klubu tko su ti "drugi subjekti".
    U tvoje ime ne mogu raditi ono sto zele, samo ono na sto si dao pristanak.
  13. Hvala
    gesaugen je reagirao na drot13 u Viđanje djeteta   
    U ovom slučaju nema elemenata prekršaja niti kaznenog djela. Policija takvu prijavu zaprima kao događaj i o tome obavještava nadležni CZSS.
  14. Hvala
    gesaugen je reagirao na stradivari u Zloupotreba službi, pokretanje zabrane prilaska   
    Razumijem Vašu ogorčenost, dobro sam pročitao sve što ste napisali. Moj savjet jest: nemojte biti brzopleti, nemojte da napravite nešto čime vas druga strana može prekršajno prijaviti (odnosno da stvarno postoji osnovana sumnja). Najbolje jest ovo što Vam je napisala Ruby_Danderfluff  (prijaviti centru za socijalnu skrb).  Jednom, negdje, nekako Vam to može itekako pomoći. Mislim da je dobro što ste joj napisali poruku u kojoj tražite odgovorno ponašanje prema djetetu, no pazite da Vas ljutnja ne ponese.
  15. Hvala
    gesaugen je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Zloupotreba službi, pokretanje zabrane prilaska   
    Zato jer ne znam kako da rješim nemar i nje i službi koje ne reagiraju na njeno neodgovorno ponašanje ali itekako reagiraju na njeno prijavljivanje mene kao zlostavljača jer eto ukazujem da se neodgovorno ponaša
    Ne znam kako se boriti sa situacijama koje mi priređuje iz dana u dan a koje su uvijek na granici nemara, poput ove da šalje kćer u školu bez ključa i s praznim mobitelom i kaže joj da čeka u školi do 16:30 a meni javlja da je rekla spremačici (!!!) koja je na porti da ću doći po nju. Rekao sam to nastavnici a ona mi kaže da to nije u redu da mala ostaje sama u školi ali da škola nema ništa s time. K tome je to nova škola u koju je mala krenula nakon razvoda i očito se ne žele miješati. Tražio sam sastanak sa pedagogicom no ona je na bolovanju. Ma mislim standardna priča: kad trebaju raditi svoj posao i snositi odgovornost, svi su negdje bolesni i nitko ništa ne može a kad treba maltretirati mene jer se brinem za dobrobit svoje kćeri onda sam ja psihički zlostavljač
  16. Hvala
    gesaugen je reagirao na Ruby_Danderfluff u Maltretiranje od bivše supruge, zloupotreba službi   
    Svaki roditelj kad su djeca kod njega samostalno izvršava roditeljske obveze, to proizlazi iz čl. 110. ObZ
    Samostalnost roditelja pri donošenju odluka u vezi s djetetom
    Članak 110.
    (1) Roditelji, bez obzira na to ostvaruju li roditeljsku skrb zajednički ili samostalno, imaju pravo samostalno donositi svakodnevne odluke u vezi s djetetom za vrijeme kad se dijete nalazi kod jednoga od njih.
    (2) Roditelji su dužni međusobno poštovati roditeljsku samostalnost u donošenju odluka iz stavka 1. ovoga članka i roditeljski autoritet u vrijeme kad se dijete nalazi kod drugog roditelja.
    (3) U hitnim slučajevima, kad prijeti neposredna opasnost za dijete, svaki od roditelja ima pravo, bez suglasnosti drugog roditelja donijeti odluke o poduzimanju nužnih radnji u skladu s djetetovom dobrobiti i o tome u najkraćem mogućem roku obavijestiti drugog roditelja.
    (4) Svakodnevne odluke iz stavka 1. ovoga članka može donositi i drugi član obitelji koji stanuje s djetetom uz pristanak roditelja.
    (5) Odluke o poduzimanju nužnih radnji iz stavka 3. ovoga članka može donijeti i drugi član obitelji koji stanuje s djetetom odnosno odgovorna osoba u odgojno-obrazovnoj ustanovi koju dijete pohađa u slučaju da neposredna opasnost nastupi za vrijeme boravka u njoj.
    Po mom mišljenju, to se proteže i na izvršavanje roditeljskih obveza. No ako ćete ipak odvesti dijete na spaljivanje bradavica, tada si upišite jedan bod, prijavite to centru za socijalnu skrb i razmotrite da to bude jedan dokaz da bi dijete ubuduće živjelo s Vama, ako to bude želja Vama ili djetetu.
  17. Hvala
    gesaugen je reagirao na Ruby_Danderfluff u Zloupotreba službi, pokretanje zabrane prilaska   
    Nadajmo se da će u prekršajnom postupku sud shvatiti da Vi niste vrijeđali, već ste prekoravali bivšu suprugu koja je Vaš suroditelj, i da ste joj tom porukom samo htjeli obratiti pozornost da mora posvetiti veću brigu za dobrobit i interese vaše zajedničke kćeri, a da niste istu psihički zlostavljali. Ne smatrate se krivim za taj prekršaj, ako do njega uopće dođe, ja ne bih rekla da hoće. 
    Ja bih o ovom događaju, gdje ona šalje kćer u školu bez ključa i s praznim mobitelom, prijavila centru, neka centar sastavi službenu bilješku. Sve ovo može poslužiti kao dokaz u slučaju eventualnog Vašeg traženja da kći ubuduće živi s Vama.
  18. Hvala
    gesaugen je reagirao na drot13 u Zloupotreba službi, pokretanje zabrane prilaska   
    A i zašto šalješ takve poruke kad ti je jasno kako to može završiti?
    Eventualna zabrana pristupa bivšoj (u slučaju da do toga dođe) ne negira tvoje pravo na viđanje djeteta, samo ćete to morati organizirati preko treće osobe (netko tko će od nje preuzeti dijete i dati ju tebi i obrnuto).
     
    P.S.: Što se tiče prekršajne odgovornosti, može biti prekršajne odgovornosti i osuđujuće presude (nesposobna, neorganizirana, neuredna, škrta...).
  19. Hvala
    gesaugen je reagirao na stradivari u Zloupotreba službi, pokretanje zabrane prilaska   
    po ovom što sam pročitao nema prekršajne odgovornosi Zakona o zaštiti nasilja u obitelji
  20. Hvala
    gesaugen je reagirao na Ruby_Danderfluff u Što sve ulazi u alimentaciju   
    Da, ulazi.
  21. Hvala
    gesaugen je reagirao na Borbena7 u Viđanje djeteta   
    Vi u postupku iznesete svoje razloge i pri tome ih argumentirate, a sud je taj koji donosi konačnu odluku upravo na temelju Vašim iskaza i dokaza. Bivša se ne mora slagati sa sudskom odlukom, ali mora postupati po njoj.
    Tako neka bude i od sada tj. ukažite bivšoj da poštuje odluku vezano za preuzimanje, a sat da ćete sudski urediti sukladno svojim mogućnostima.
  22. Hvala
    gesaugen je reagirao na Borbena7 u Viđanje djeteta   
    Naravno da ste dužni poštivati sudsku odluku. Ukoliko se ne možete dogovoriti da u pravilu umjesto u 16.30h dolazite u 18.30h, onda trebate tražiti izmjenu sudske odluke u tom pogledu. Zapravo, u postupku ste to već trebali napomenuti, pa do ovakve neprovedive sudske odluke ne bi ni došlo.
    Dijete ne odlučuje kada želi kući već morate i ovdje poštivati odluku suda.
  23. Hvala
    gesaugen je reagirao na Ruby_Danderfluff u Viđanje djeteta   
    Tražite izmjenu odluke o susretima i druženjima u tom dijelu, inače će Vam bivša supruga stalno priređivati ovakve gluposti, ili dijete povjerite u periodu od 16:30 do 18:30 nekoj odrasloj osobi, članu Vašeg kućanstva (teti, baki i sl.) da pokupe dijete.
  24. Hvala
    gesaugen je reagirao na Mario137 u Porezna olakšica za dijete nakon razvoda   
    To što niste osobno obaviješteni je propust vašeg poslodavca, ali ništa strašno. Porezna je od poslodavca zatražila vašu PK i promijenila je po službenoj dužnosti, prema zahtjevu supruge i to je u redu.
    Sve ove priče o naknadnoj podjeli bivših osobnih odbitaka ne drže vodu u poreznom smislu. Po meni, vi se čak niti ne možete odreći porezne olakšice za prošla razdoblja čak ni da to izričito tražite. Možete jedino privatno dati novac supruzi, ali što se poreza tiče, nema mijenjanja prošlih razdoblja ni po čijim željama. To nije razlog za obnove postupka.
    Uzmite sa rezervom što vam govore u Poreznoj, a tek nešto ozbiljnije shvaćajte njihove pismene upute. 
    Sami ste se uvjerili da te priče nerijetko nemaju smisla i da nemaju podloge u zakonu i logici, a to je problem negativne selekcije u ministarstvu i općeniti problem loše javne usluge u RH.
  25. Hvala
    gesaugen je reagirao na Mario137 u Porezna olakšica za dijete nakon razvoda   
    Neovisno o tome hoćete li se odlučiti isplatiti bivšoj supruzi taj novac ili ne, odgovor koji ste dobili u Poreznoj upravi je smiješan. Takva rješenja ne postoje, kao ni takva praksa pa ako se odluče za takvo rješenje, svakako ga ovdje objavite, naravno, bez osobnih podataka. 
    U principu, po zahtjevu se osobni odbitak u ovakvim slučajevima raspodjeljuje samo na PK, nikako po rješenjima unatrag za godine koje su prošle. 
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija