Jump to content

voyager

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. kojim je zakonom definirano da hrvatski drzavljanin ne smije voziti vozilo inozemnih reg oznaka? i da li je to uopce definirano? nesto sam cuo da je, ali nisam siguran. naime, teta koja inace zivi u njemackoj vec 30ak godina jako cesto dolazi kod mene u posjetu, boravi cca 10ak dana i ode nazad, a za to vrijeme koristi rent-a-car. s obzirom da dolazi skoro svakih dva mjeseca, rentanje joj ocito nije isplativo pa je dosla na ideju da doma kupi auto, dopelja ga ovdje i ostavi. naravno, dok je nema, ona se slaze s tim da ja koristim auto. ali se bojim da se zakon ne slaze pa... mislim da nije regulirano u zspc-u, ali za ostale zakone ne znam. mozda nesto porezno?
  2. Postoji Zakon o posredovanju u prometu nekretnina www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/3128.htm) pa ga malo prouci. Mislim da ces sve informacije naci tamo, a ima i poprilican broj opsirnih informacija na stranici HGK ( www.hgk.hr ) tj. http://www.hgk.hr/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_P7?legacyWcmClippingUrl=http%3A%2F%2Fhgk.biznet.hr%2Fhgk%2Ftekst3.php%3Fa%3Db%26page%3Dtekst%26id%3D606%26kid%3D371%26skid%3D380 a pogledaj i http://www.hgk.hr/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_P7?legacyWcmClippingUrl=http%3A%2F%2Fhgk.biznet.hr%2Fhgk%2Ftekst3.php%3Fa%3Db%26page%3Dtekst%26id%3D1285%26kid%3D373 iskreno, ja sam o tome razmisljao do nedavno, ali sam se predomislio kad sam saznao sve sto je potrebno. anyway, good luck!
  3. da li postoji neki pravilnik ili nesto slicno po cemu bi se moglo odrediti koje djelatnosti se mogu registrirati kao obrt, tj. koje se MORAJU registrirati kao tvrtka (d..) ? Naime, pronasao sam u NKD ono sto me zanima, nije na popisu vezanih obrta, ali nisam siguran mogu li to uopce otvoriti kao obrt ili bas mora biti doo. konkretno, zanima me za slucaj NKD 74.13 (istrazivanje trzista i ispitivanje javnog mnijenja), no nemam namjeru raditi u opsegu nekih velikih agencija tipa Puls i ostale, vec na nekoj lokalnoj razini i nizem opsegu... dakle, mogu li to otvoriti kao obrt ili ne i zasto?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija