Jump to content

aranea

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je aranea objavio

  1. da... velika sapunica. Ona ima troje djece iz prvog braka. U vezi je sa mojim šogorom bila više od 5 godine. Stan glasi na mog šogora. Ona je njemu ponudila 10000 kuna da izađe iz stana. Mi smo bili jamac njoj, a roditelji mog šogora i mog muža su bili jamac njemu za njegov kredit. Također je moj svekar kupio frižider za njihov stan. I mi smo kupili neke ormariće, lampe za kuhinju.
  2. pozdrav, situacija je ovakva. Moj muž je jamac bivšoj curi svoga brata (mog šogora). Njih dvoje uzeli su zajednički POS-ov stan na konto njegove stalne adrese u Zagrebu i na konto njene djece. Kredit je uzet za opremu stana. Ona je mog šogora varala, u međuvremenu javno priznala vezu i ostala u vezi s tim novim čovjekom. ona sada ne želi plaćati kredit za koji je moj muž jamac i mom mužu je blokiran račun. Ona i moj šogor dijele stan. ni jedan ne želi van iz njega. Moj šogor zato jer se boji da tek tada neće plaćati kredit, a ona jer ima troje djece. Ona se konstantno prijeti mom šogoru. Kod svake svađe se prijeti da će nestati i da će ga srediti njen sadašnji dečko! Ona radi u HR pošti. Digne novac prije nego joj sjedne kredit. Na taj način banka se ne može naplatiti. ja imam poruku u kojoj je to sama potvrdila. Prošli mjesec ja sam se zaprijetila da ću joj zvati socijalnu službu jer imam razloga za to i ona to zna. Istu većer je došao njen novi dečko u stan u kojem ona živi sa mojim šogorom i on je napao mog šogora te mu zaprijetio da će ga propucati. Tada su platili kredit. Sada nije platila kredit i zaprijetila se šogoru da će ga njen dečko ubiti ukoliko ja pokrenem nešto ili ju prijavim socijalnoj. Šogor ništa ne prijavljuje jer se boji! Iskreno, da se radi o meni, odmah bi prijavila. Ali ovako nisam ni sama sigurna jer ne znam koliko je moj šogor siguran. Zanima me što učiniti i zapravo kako doći do svoje naplate, jer ona novac ima. Ali odbija plaćati jer se tako inati mom šogoru. Mogu li otići u stan koji nisu kupili oni već roditelji mog muža. i račun je kod njih. Moj svekar će drage volje otići po njega? U stan će nas svakako pustiti šogor jer stan glasi na njega.
  3. Vjerojatno će post biti dug, ali evo da objasnim što detaljnije. Ja sam štedila 5 godina... sitno...nekih 25€ mjesečno. S obzirom da kuća u kojoj živim nema riješene dozvole (to je u procesu), dobili smo prijedlog od banke da stambenu štednju prenesem na muža...u braku smo mjesec dana i nije se još prijavio na novu adresu. Također smo promijenili sporu štednju u brzu, uplatili još neke novce kako bi podigli veći kredit. Trenutna mogućnost dizanja kredita iznosi 12000 €. Trebala nam je hipoteka na nekretninu i to smo sredili. Stan roditelja mm je prenesen na njega. I iz tog razloga je još uvijek prijavljen na staroj adresi. Meni je jasno da mi moramo opravdati tih 12000 €, no međutim tek sam danas pročitala da imamo pravo na povrat poreza od uplačenih kamata za stambeni kredit. I da svake godine koliko uplačujemo kredit možemo tražiti povrat. Mene zanima, ukoliko mm promijeni adresu stanovanja...a sigurno hoće, možemo li ipak tražiti povrat poreza od uplačenih kamata? Također, s obzirom da je izdavanje dozvole u tijeku, hipoteka će za nekoliko godina biti prebaćena sa stana na kuću koju upravo gradimo. Hoćemo li tada moći tražiti povrat poreza bez obzira što je sve napravljeno nekoliko godina ranije i što u trenu gradnje kuća nije imala dozvolu?
  4. Moja, zapravo situacija mog tate je ovakva! Moji baka i deda su 1954g. kupili zemljište u okolici Sesveta! (pretpostavljam da je to druga zona). Međutim prijenos nikada nije napravljen! Postoji ugovor, koji je u ono vrijeme bio samo potpisan...javnih bilježnika mislim da tada nije ni bilo! Kada je baka htjela prenjeti zemljište na sebe otvorila je sudski proces. Sud je donio presudu u bakinu korist i poslao joj ček na ondašnjih 54000 dinara poreza. Međutim s obzirom da su oni naplatili porez na osnovu onoga što su tog trena našli na zemlji moja baka se žalila, jer kada je zemljište kupljeno 1954 nije bilo ni kuće (42m2) nikakvih priključaka...ništa! Dva mjeseca nakon žalbe baka je umrla. U ostavinskoj piše zemljište i kuća koja je podjeljena mom tati i njegovoj braći i sestrama, ali također i njihovo odricanje od istog u tatinu korist. I sada, geodetkinja kaže da presuda ne vrijedi. da trebamo složiti komisiju i dovesti svjedoke (ljude koji su prije moje bake bili vlasnici zemlje). problem je taj što je večina ljudi ili mrtvo ili se odselilo u Njemačku. Nebili se mogao platiti ovaj porez od 1981. koliki bi iznos danas bio, uz zateznu kamatu, naravno!???? Također ako ipak dođe do toga da moraju doći svjedoci i ako oni dođu, koliki je porez? Tj koliko bi nas porez mogao koštati??? Kako se on izračunava? kada se porez plati onda je problem građevinska, jer u knjigama postoji kuća od 42m2. Danas je na tom mjestu kuća od 100m2 sa tavanskim prostorom koji nije uređen (nema čak ni prezide, ima samo prozore) iste veličine kao prizemlje. Na šta se onda određuje građevinska, samo na prizemlje ili i na tavanski prostor???? I može li se oduzeti ovih 42m2 s obzirom da je on već upisan čini mi se čak prije 1968godine. Znam da je puno informacija, ali bilo kakva pomoć i savjet su više nego dovoljni! Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija