Jump to content

Sioux

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Sioux

    odabir karijere

    Koliko ste samo daleko od istine.... Čovjek ponekad moze nesto i sam postici u zivotu, ako niste znali. Ono što je meni (i to samo jedan, najobičniji) roditelj dao u životu bila je mogućnost studiranja, i ništa više. Ako ne znate iskoristiti ono što vam život pruža, nemojte napadati one koji to znaju. Jadan li nam je narod koji tako olako etiketira bilo koga tko ima imalo uspjeha u životu. Razmislite prije nego što počnete optuživati.
  2. Pa ako ti misliš da treba lokot stavit, tko sam ja (obični user?) da ti proturječim...
  3. Sioux

    odabir karijere

    Iskreno, ne zanima me koja je Sokolova retorika. Ono što <b>ja</b> želim reći je da nije loše željeti više, dapače, ali nemojmo pri tom zaboraviti na ono što imamo i biti nezahvalni.
  4. Krivo si me shvatila - OVAJ forum, odnosno ovu temu - "Cenzura na Legalisu" - moderatori ignoriraju. NItko se od vas nije očitovao po pitanju zašto se dozvoljava pisanje ružnih stvari o odvjetnicima koje se onda jasno imenuje, a ne dozvoljava se isticati kako je neki odvjetnik dobar u određenom polju svoje struke. Što se tiče zaključavanja foruma, tu ste pokazali svoju netolerantnost i neprofesionalan pristup nezgodnoj (po vas) temi. Nisu mi jasni kriteriji po kojima se ravnate - forum, odnosno tema, "moderatorima" je totalno besmislen - tata dva sina i te gluposti - zašto takve nebuloze na forumu posvećenom pravu ne zaključate?
  5. ako je zaključana, kako to da se mogu objavljivati novi "postovi"? A super mi je reakcija - zaključaj temu i doviđenja.
  6. Sioux

    odabir karijere

    Budite sretni da vježbenici PO ZAKONU imaju pravo na tih, iako mizernih, 3.200,00 kn. U Italiji (koja je živi primjer trulog kapitalizma) rintate po 12 sati na dan GRATIS, pa ako ti se ne sviđa - šetaj, talijanske odvjetnike to uopće nije briga, jer znaju da ima na stotine vježbenika koji stoje u redu za tu poziciju. Želim samo reći da ima i onih kojima je puno gore nego nama, zato nemojmo tako olako pljuvati po onome što imamo.
  7. Sioux

    odabir karijere

    Imaš pravo, ignoriraj poruke koji očito dolaze od krajnje frustriranih ljudi. Ili jednostavno - krajnje uobraženih. Ja imam 6 godina staža, četiri promjene radnog mjesta, a i dalje ne znam koji mi posao najviše odgovara jer me previše toga interesira. Moj ti je savjet da kreneš kao odvjetnički vježbenik, jer tako naučiš stvarno puno. Narintaš se, ali dobiješ temelje za dalje. Onda pravosudni, a onda će ti se kroz rad malo iskristalizirati stvari i shvatit ćeš što ti se sviđa, a što ne. No, dok ne probaš, ne možeš znati. Ako ti se ne sviđa odvjetništvo, probaj državnu upravu, ministarstva.. ili lokalnu upravu....No, moraš čekati da objave natječaje za primanje vježbenika. Ostaju ti sudovi, javni bilježnici, gospodarstvo... Prosurfaj malo po oglasnom u Narodnim Novinama ili po sajtovima kao što je posao.hr da dobiješ neku predodžbu što se nudi. Kažem ti, dok ne probaš, ne možeš znati! A pripremi se i na to da možda i nećeš odmah imati sreće i da će te možda i koji poslodavac i odbiti, ali o tom potom, ne razbijaj glavu stvarima koje se još nisu ni desile!! Sretno i javi nam kako ide!!! :thumbs:
  8. Moderatori ignoriraju ovu temu, kao da se to njih uopće ne tiče...
  9. Hm... interesantno... komora je kaznila te odvjetnike, ali je web site i dalje online...
  10. Najbolje je nazvati Call Center Porezne Uprave i njih sve pitati. -------------------------------------------------------------- Link: http://ccenterclient.pu.mfin.hr <i>Telefonski pozivi zaprimaju se u Kontakt centru radnim danom od 9 – 15 sati. <b>0800 1001</b> Prijava utaja poreza, Neizdavanje računa, Rad na crno, Drugi porezni prekršaji, Pritužbe na rad službenika Porezne uprave. <b>0800 66 99 33</b> Porezna oslobođenja, olakšice i porezno priznati izdaci za građane u 2005. godini </i> --------------------------------------------------------------
  11. točno, nije. Kažem, sudovi su fleksibilni i koliko ja znam, ni jedan "volonter iz radnog odnosa" nije na sudu puno radno vrijeme, nego bude po par sati dva do tri puta na tjedan. :mig:
  12. Prijedlog: mogli bi se organizirati virtualni sastanci na neku unaprijed određenu temu. Sudjelovanje u sastanku (u chatroomu npr.) bilo bi uvjetovano prethodnom registracijom i moderator bi pratio i usmjeravao raspravu. Sastanak bi trebao imati neki cilj, npr. prijedlozi rješenja nekog aktualnog problema i sl. Virtualna soba za sastanke bi imala mogućnost file-sharinga i sl... Što mislite? :idea:
  13. Ja mislim da bolje zvuči: ------------------------------ Legalis.hr je proglašen među deset najboljih Internet stranica u Hrvatskoj u kategoriji "Znanost, obrazovanje, kultura". ------------------------------ Iako mislim da Legalis zaslužuje puno puno više!!! :smilerockon:
  14. Ja mislim da je nepravedno da se u nekim profesijama i dalje nameću titule u muškom rodu. Ako se može reći Ministrica (tome još neki dodaju i prizvuk simpatičnosti!), zašto se onda ne može uvriježiti izraz sutkinja, odvjetnica, i sl.? Mnoge odvjetnice se predstavljaju "Odvjetnik xy", mnoge sutkinje "Sudac xy" - ali mislim da griješe... Trebale bi one, svojim primjerom, pokrenuti poštovanje profesije u ženskom rodu, zar ne?
  15. Prije nego što odemo dalje razglabati što se može, a što se ne može, savjetujem ti, a i svima ostalima koji imaju slična pitanja, da pročitaju pažljivo način stjecanja uvjeta za polaganje pravosudnog ispita. Web stranica Ministarstva pravosuđa je po tom pitanju zaista iscrpna. http://www.pravosudje.hr/default.asp?ru=114&gl=200407100000017&sid=&jezik=1 Tu se jasno vidi da je volontiranje uz rad dopušteno, i da se radi o "volontiranju iz radnog odnosa" - termin koji je postao ustaljen, ali koje se Ministarstvu baš i ne sviđa pretjerano, pa specificiraju: ----------------------------------------------------------- <i> II . za kandidate koji su ispunili uvjete za polaganje pravosudnog ispita sukladno čl. 13. st. 1. podst. 3. Zakona radeći dvije godine na pravnim poslovima u kojem vremenu su obavili praksu u sudu u trajanju od najmanje 1 godine navodimo sljedeće: Sukladno čl. 8. st. 1. Zakona sud može primiti na praksu diplomiranog pravnika ako isti radi na pravnim poslovima u državnom tijelu ili drugoj pravnoj osobi i ako mu je ta praksa potrebna radi stručnog osposobljavanja i stjecanja uvjeta za polaganje pravosudnog ispita. Pogrešno se za navedene osobe koristi termin «volonter iz radnog odnosa». Na navedene osobe u pogledu radnih dužnosti i praćenja rada za vrijeme prakse primjenjuju s odredbe koje važe za vježbenike. Dakle, dužne su praksu u sudu vršiti svakodnevno s punim radnim vremenom. </i> ------------------------------------------------------------ Međutim, kako je nemoguće raditi i obavljati praksu u punom radnom vremenu, kako je gore navedeno, sudovi su fleksibilni. No, ne postoji neko pisano pravilo ili propis na koje bi se moglo pozvati, treba ići porazgovarati od suda do suda. U principu, praksa je da se volontiranje obavlja na općinskom sudu, ali nigdje ne stoji da se ne može i na drugim sudovima, pa tako i na upravnom. Ionako te rotiraju po odjelima, a čini mi se i po drugim sudovima... Sretno! :cool2:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija