Jump to content

furia

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. radi se o oduzimanju posjeda i imate pravo na samopomoć koju ne smijete prekoračiti ili na sudsku zaštitu. samopomoć bi uključivala pravo da promijenite bravu, ali ne i da provalite u stan razbijanjem vrata. što se tiče sudske zaštite morate poštivati rokove: 30 dana od saznanja (subjektivni) odnosno godinu dana otkad je smetnja nastala.
  2. ne možete ostati bez sudski određenih 1000 kn jer će sud odlučivati samo o postojanju osnove za povećanje iznosa alimentacije. s druge strane, čak i u slučaju da nije zaposlen, dužan je plaćati navedenu svotu.
  3. može, ali traje. prvo zahtjev sudu za razvrgnuće bračne stečevine, a zatim tužba za iseljenje.
  4. pitanjce... otac moje djecene zeli vise isplacivat alimentaciju koju je isplacivao dosad (za dvoje djece 2,5 i 4 godine 1.650 kn + pola rezija) jer tvrdi da mu je previse. troskovi vrtica od 9 mjeseca rastu za 500 kn i on je puko na mom prijedlogu da snosi dodatnih 250 kuna (sto bi iznosilo 1.900 kn + pola rezija) pa trazi da alimentaciju utvrdjuje sud racunajuci da ce mu odredit minimalnu s obzirom na prijavljena primanja. prijavljen je na 3.800 kn, ali ima dodatne zarade na dnevnicama, nocninama itd. tako da mjesecno zaradi 6 - 7 tisuca kuna. od toga se kreditno opteretio oko 4. 000 kuna mjesecno, nemam pojma gdje mu je ta lova. hoce li sud uzeti u obzir, s obzirom na prijavljenu placu, da on ima novaca otplacivat 4.000 kuna, placat alimentaciju i zivjet od toga bez obzira na 3.800 kn prijavljene place? zna li netko otprilike imam li sanse dobit nekakvih 2.200 kuna alimentacije?
  5. ništa što se ne bi moglo objasnit u 15 minuta...
  6. slazem se s tobom. ali malo laprdanja nikom nije donijelo stetu. ti kruti pravnicki ume...
  7. draga klara, moram reći da sam se prepoznala u tvojoj priči. u jako smo sličnoj situaciji, samo što ja s istim takvim imam dvoje djece. nakon duge predivne veze i zajedničkog života kad smo bili dečko i cura, uslijedio je nevjenčani brak za koji on, očito, nije bio spreman. sad zivi ponovo sa svojima. inicijativa da se vrati mami i tati bila je moja. savjetujem ti da ne gajiš prevelike nade da će se nešto promijeniti.
  8. ne znam koje ste struke, ali postoje strukovne udruge s cijom potvrdom o clanstvu mozete umanjiti davanja prema drzavi.
  9. ovo nema blage veze s vezom. d.. je pravna osoba cija sama registracija stoji najmanje 2.500 EUR i, da bi se ostvarivao osobni dohodak, treba se sklopiti ugovor o radu odnosno djelu s tim d..-om. dakle, to nema veze s odgovorom na pitanje. netko tko za sebe kaze da radi honorarno trebao bi vec imati ugovor o djelu. ukoliko gospodja pod "honorarno" podrazumijeva da novac prima na ruke, ona bi na neki način za početak trebala papirnato pokriti osnovu po kojoj prima novac.
  10. u pravilu ima. pogotovo ukoliko je muškarac upisan kao otac djeteta (priznao dijete). ukoliko nije, potrebno je pokreuti postupak za utvrđivanje očinstva prethodno.
  11. danas si preskocio terapiju? sad cu ja nazvat ludaru, pa ces dobit opet. samo ne diraj nista ostro u medjuvremenu.
  12. bolje da ne lupetate gluposti, jer je mobbing ili, bolje receno, bossing hrvatska svakodnevica. tvrtka iz koje sam upravo dobila najavu otkaza zivi je primjer za to. naime, jedan od direktora me do moje prve trudnoce svakodnevno pipkao, ostavljao mi poruke na automatskoj sekretarici, u dva navrata kad je bio pijan, a grubim rijecima sam ga odbila, poceo me doslovno daviti stiskajuci mi ruke oko vrata. u oba slucaja imala sam svjedoka, ali oni nisu to spremni potvrditi pred sudom. kad su svi u tvrtki dobili povisicu, cak i oni na istom radnom mjestu, ja nisam. seljakali su me s radnog mjesta tajnice na mjesto revizora, pa me za kaznu, kad nisam htjela potpisat jednu muljazu, vratili na mjesto tajnice. sad, po povratku s porodiljnog, docekao me drugi sef (koji djelatnice svakodnevno casti izrazima "tuko", "pizda ti materina glupa" i sl.) s najavom otkaza jer sam tehnoloski visak. oni su u medjuvremenu na moje mjesto preselili bivsu racunovodju, a racunovodstvo povjerili vanjskoj racunovodji. cijelo vrijeme se djelatnicima isplacuje velik dio place na crno, a to su uvjeti "ako vam ne pase, idite". rijec je o jednoj od najvecih i najpoznatijih hrvatskih revizijskih tvrtki. btw, ako netko zna, kako da ja sad postupim? otkaz ce mi uvalit sljedeci tjedan. po kojim sve osnovama ih je preporucljivo gonit?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija