Jump to content

Bekantan

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Bekantan objavio

  1. Imam ugovor sa jednom firmom o prijevozu s tim da ujedno mi oni daju i vozilo u podzakup s kojim obavljam prijevoz. oni kasne sa plaćanjem obaveza prema meni u prosjeku od 90-120 dana.Proljetos su nekako uspjeli smanjiti dug na 60 dana međutim trenutno nisu platili ništa od 06.08 s tim da je to račun za prijevoz iz petog mjeseca.U međuvremenu mi je porezna sjela na račun te sad što god uplate ide na ovrhu,tako da trenutno nisam u mogućnosti ispuniti obavezu prijevoza jer nemam sredstava.Inače oni određuju cijenu prijevoza te je ona ista već više od 8 godina te ja nemam nikakav utjecaj na obračun prijevoza nego se moram pomiriti sa onim što mi daju,a to trenutno nije dovoljno da bih mogao voziti duže od mjesec dana. Obavijestio sam ih usmeno da nisam više u mogućnosti obavljati prijevoz dok ne podmire bar dva računa. Zanima me koja su moja prava jer traže da vratim vozilo a ujedno mi prijete da neće nikad platiti.Dakle imam naplatiti račune za lipanj,srpanj a za kolovoz i rujan još nemam jer mi nisu poslali obračune za njih.Mogu li ja zadržati vozilo dok oni ne ispune sve obaveze prema meni jer nemam druge garancije da ću se naplatiti?
  2. Dakle dužan sam PDV-a 10tak tisuća kuna,imam prijevoznički obrt i radim već desetak godina.Ove godine sam zapeo sa plaćanjem državnih nameta (uzrok svima poznat) te cijelu godinu sam kasnio i kad imam viška platio bih.Prošli mjesec sam platio 15000kn i ostalo je još 10500kn duga.Ali porezna me se sada uvatila i i prijete da će mi zapečatit kamion.E sad me zanima mogu li zapečatiti vozilo koje je u vlasništvu leasinga a korisnik je jedna firma,a ja sam unajmio vozilo od te firme.
  3. evo danas su se udostojili javit s tim da kažu da im pošaljem račun od autolimara koji je sa pdv-om 6006,00kn a oni će priznati 4400kn,zašto neće da priznaju cijeli račun i jeli vrijeme da se odvjetnok s njima pozabavi.
  4. Ukratko.Prometna 13.07,nisam kriv policija napravila uviđaj,17.07 prijava štete Helios osiguranje a kod njih to ide na besplatni telefon,28.07 dolazi izvid štete s tim da napravim predračun i pošaljem ga Heliosu i to pošaljem 06.08 sa svom dokumentacijom jer sam obrtnik i to vozilo sam unajmio za posao,te tražim naknadu za izgubljenu dobit.Ali do danas nisam dobio nikakav odgovor ni ponudu od Heliosa.Štada radim dalje.Hvala na savjetima unaprijed
  5. Imao sam prometnu gdje je na mene naletilo drugo vozilo i udarilo straga dakle kriv i priznao krivnju. Autu je uništen tovarni prostor i nemogu sa njim raditi,a po ugovoru sa firmom za koju vozim moram naći zamjensko vozilo.Imam li pravo na naknadu od osiguranja ako iznajmim drugo vozilo ili platim nekom trećem da vozi.I dali se sa osiguranjem može dogovoriti neka odšteta a da ja sam bez računa napravim auto.
  6. Najprije,kriv sam. Nedjelja ujutro a ja sa službenim autom bez svjetala i bez pojasa.Zaustavi policajac kontola prometa dam mu vozaču i prometnu on ode do svoga auta i uzme moje podatke,vrati se evo izvolite ja odoh i danas dođe 800kn kazna.pjas i svjetla.Pa da je gudin išta reka nebi mi bilo žao.Ima li išta za prigovor.Mogu li reći da je moja vozačka ostala u autu a da ja nisam tada vozio jer nije mi da ništa da potpišem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija