Jump to content

marya210

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ja bih također molila preporuku dobrog odvjetnika za nasljedno pravo, odnosno za raspodjelu imovine nakon ostavinske rasprave. Trebam prvenstveno konzultacije da steknem uvid u mogućnosti, a nakon toga parnicu najvjerojatnije. Hvala svima. Lp
  2. Potpisala je izjavu da se odriče tog prava, međutim kad je odvjetnik rekao da treba potpisati i suglasnost da on to može odnijeti na katastar onda to nije htjela. Jako je stara, ima 98 godina i nije mi jasno kakvo pravo doživotnog uživanja kad ona treba tuđu pomoć i njegu, ona de facto to svoje pravo uopće ne konzumira više. Osim toga, zanima me može li to biti zapreka pri prodaji i što učiniti u tom slučaju. Hvala puno.
  3. Hvala na odgovoru. Gdje se briše ta služnost. Što trebam učiniti i gdje otići? Hvala puno unaprijed.
  4. Pozdrav svima, molila bih pomoć. Naime, iza pok. oca nasljedili smo kuću svatko u 1/3 (brat, majka i ja), s tim da baka ima pravo doživotnog uživanja koje je uknjiženo kad je moj otac nasljedio kuću od svog oca, temeljem pravomoćnog rješenja o nasljeđivanju. On je bio vlasnik nekretnine 1/1. Baka ima 98 godina i nepokretna je i pitanje je dana kada ćemo ju morati smjestiti u dom za starije i nemoćne. Koliko vidim to njeno pravo je preneseno i na naše suvlasničke udjele nakon pok. oca. Tako piše na izvatku iz zemljišne knjige, vlastovnici. Zanima me priječi li nas njeno pravo doživotnog uzdržavanja u prodaji kuće, obzirom na okolnosti i njenu duboku starost i stanje. Molim da mi odgovori netko tko to sigurno zna. Hvala puno.
  5. Molila bih mišljenje. Naime, radim u državnoj upravi. 2016. g. dobila sam na korištenje službeni mobitel sa limitom od 400 kuna. Isti mobitel sam koristila i u 2017. pa sam ga u listopadu mjesecu 2017. vratila poslodavcu jer mi više ne treba, a i stvarao mi je trošak tako da sam u prosincu 2017. dobila mail od odgovorne osobe kojim se upozoravam da sam u cijeloj 2017. prekoračila limit za 400 kuna. To sam platila poslodavcu. Zatim otišla sam na godišnji odmor 23.12.2017. i vratila se danas da bih na mailu našla ponovno dopis od iste odgovorne osobe kojim se teretim za prekoračenje za službeni mobitel za 2016. godinu u iznosu od 3000 kuna. Meni je to potpuno suludo. Kad sam pitala za objašnjenje rečeno mi je da su svi računi za 2016. bili plaćeni a za prekoračenja se dobio "oprost" čelnika tijela temeljem Vladine odluke o korištenju službenih mobitela, službenih auta itd. ( točka IX. spomenute Odluke), međutim da se sad jedna od nadležnih osoba predomislila u vezi toga jer se navodno "naljutila" na neke osobe koje su imale jako visoke račune za mobitele pa je tražila reviziju računa (valjda internu) i za sve račune za 2016., te me temeljem toga terete za taj dug. Samo da još napomenem da mi nitko nikada niti u 2016. niti u 2017. nije rekao da sam imala prekoračenje. Kako se postaviti?
  6. moje putanje nije bilo kako mogu napakostiti nekome, za to mi ne treba savjet btw sigurna sam da bih i sama nesto smislila. Tehnicki nedostaci su totalno nebitni. Moj suprug je na primopredaji stana kad smo izlazili iz njega morao potpisati papir da ce platiti rezije koje dodju za protekli mjesec, polog je stanodavac uzeo na ime stete nastale prijevremenim izlaskom iz stana. Po meni polog sluzi za stetu i neplacene rezije kako je i definiran u ugovoru, a naknadu stete zbog prijevremenog izlaska neka trazi priv tuzbom, zanima me jesam li u pravu?
  7. Evo imam i ja jedan problem, unajmili smo stan preko Agencije. Ugovor je sastavljen na rok od 6 godina, s tim da ako odemo van prije proteka godine dana (rujan 2015.), moramo nadoknaditi 200 eura štete stanodavcu. Dali smo i polog od 200 eura. Stanarina je također 200 eura. Međutim, mi se moramo odseliti iz nekih naših razloga do kraja veljače. To smo rekli stanodavcu i rekli smo mu da ćemo naravno platiti sve režije, ali je li bi se on složio da u ime stanarine za veljaču uzme polog. Žena je poludila i počela se dogovarati sa agentom iz te Agencije i slati nam mejlove da joj moramo platiti stanarinu a polog će uzeti da nadoknadi štetu. Međutim, nije nas htjela prijaviti na boravište, kao ni potvrditi ugovor kod bilježnika tako da nismo dobili olakšicu za vrtić, jer u vrtiću samo to priznaju. MOgu i ja reći da nas je oštetila za to. Porez ne plaća. Agent mi se čak prijetio i zastrašivao me, i odlučili smo im platiti sve, međutim nismo nikad ni namjeravali prevariti nekoga. Mene zanima koji razlozi mogu biti za otkaz stana sa moje strane ja sam joj na kraju navela tehničke nedostatke stana koje nije otklonila nakon što smo ju upozorili i to što nas ne želi prijaviti i sve ovo što sam nabrojala. Molim Vas ako netko ima nekakav savjet. Hvala.
  8. Može li mi netko dati bilo kakav savjet? Hvala.
  9. Ne postoje ni svjedoci ni bilo kakav zapisnik. Policija nije izasla na očevid jer štete zapravo nije ni bilo.
  10. Prije dva tjedna imala sam laksu prometnu nezgodu gdje sam udarila auto ispred sebe. Na tom autu nije bilo vidljive štete, nismo zvali policiju niti je sastavljen bilo kakav zapisnik. Sad je došlo do problema jer me me muž gospođe koju sam udarila zove i maltretira da sam udarila trudnicu i kako me nije sram voziti neosiguran auto. Želi da mu nadoknadim štetu za dio auta koji nisam ja mogla udariti jer se nalazi između kotača a ja sam ga udarila u registraciju i to pri vrlo maloj brzini. Rekla sam da ću nadoknaditi štetu ali oni se prijete policijom. Dogovodili smo se da će slijedeći tjedan popraviti auto i da ću mu ja to platiti. Mene samo zanima kako ću ja znati da sam ja prouzrokovala tu štetu koju ću platiti jer ponavljam na njihovom autu nije bilo nikakvih vidljivih oštećenja. Molim savjet.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija