Jump to content

Naly

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Imam pitanje i molbu za odgovor na ovu temu. Moja kćer i zet sa djecom, došli su 2012. u Hrvatsku. Kćerka i djeca imaju dvojno državljanstvo a zet je državljanin treće zemlje. U braku su 10 godina. On je dobio privremeni boravak na osnovu spajanja obitelji. Međutim, prošle godine otišli su u Njemačku gdje se kćerka zaposlila a on se poslije vratio u Hrvatsku. Iduće godine imao bi pravo na stalni boravak ali su mu rekli u MUP.u da neće moći dobiti ako se kćerka i djeca ne vrate u Hrvatsku.. Ona ne želi ostaviti posao a on želi stalni boravak. Da li moguće nešto učiniti??? Hvala
  2. Mene zanima da li na osnovu punomoći kod javnog biljeznika mogu zastupati tatu u izvansuckim i sudskim postupcima?
  3. Problem je u tome što bi sve to on morao. A on je dementan - brka pojmove i za to je potpuno nesposoban.
  4. Otkad je mama otišla u dom za starije, moja otac živi sam i već nekoliko mjeseci unazad primjetila sam da se počeo gubiti i da ima problema sa demencijom. Budući da živim na drugom kraju zemlje. nisam mogla odmah doći kako bih ga smjestila u dom ali kada sam došla zatekla sam probleme sa obavezama prema ugovorima kojima su mu uvjetovali akviziteri telefonije. Budući da na mobitel niti ne zna zvati (neće napraviti velik račun) a Bnet mi treba zbog interneta - može se podnijeti na neki način. Ali H1 (koji nije nikada tehnički instaliran)sa bežičnim modemom za internet za koji mi je telefonskim putem rekao da je dobio "besplatan televizor", napravila sam prigovor ali na prigovor mi ne odgovaraju nego šalju račune na njegovo ime u iznosu od oko 200 kn. U susjedstvu sam čula više takvih priča o varanju staraca od strane H1 pa me zanima postoje li u našem Zakonu neki pravni mehanizmi za zaštitu tih staraca???
  5. Zaprvo, uzela sam izvod iz banke i primjetila da mi nije vraćeno 20 kn nekekve nakanade po ovršnom rješenju.
  6. Vratili su sve sto su uzeli ali nisam dobila nazad 50 kn sto sam platila drzavne biljege za zalbu i kamate bi bile za 4 mj. ..oko 150 kn.
  7. Vratili su sve sto su uzeli ali nisam dobila nazad 50 kn sto sam platila drzavne biljege za zalbu i kamate bi bile za 4 mj. ..oko 150 kn.
  8. Nisam čitala rješenja....Slučajno sam morala otići u taj grad rješavati obiteljske poslove i upala sam direktno u ured grada kod te pravnice. Odmah mi je rekla da upravo šalje fini rješenje...Nakon tjedan dana vraćen mi je novac... Sad razmiščjam da bih mogla da ih tužim??!! Novac je bio na štednom računu. Dakle, nisam znala za ovrhu sve dok slučajno nisam otišla u banku da bih poznanici posudila novaca. Isto tako sam mogla čuvati novac za neko lijećenje i sl. pa kad mi je trebalo nema.... Dakle, moglo je proći i mnogo više vremena...
  9. Žalila sam se na ovrhu i žalba mi je usvojena...a novac vraćen.....
  10. Pa ni rješenja koja su pisali a nisu mi dostavili, nisu ispravna jer ja nisam vlasnik od datuma iz kupoprodajnog ugovora koji je uredno proveden u zemljišnim knjigama. Ako je rješenje akt upravnog tijela, znači da je pravni akt a on mora biti izveden prema istinitim i točnim podacima. To znači da ni vjerodostojna isprava nije vjerodostojna niti ispravna. Napisala sam žalbu ministarstvu graditeljstva, kako i piše u uputi o pravnom lijeku. A ovo što ste rekli o radu upravnih tijela i Upravnog suda - ravno je udruženoj kriminalnoj organizaciji. Ne vjerujem baš da je tako kriminalno. Mislim da se samo radi o neradu a ne kriminalu. Kada sam razgovarala sa gradskom upravom, pokušali su me nagovoriti da ništa ne poduzimam nego da tužim novog vlasnika. Mislim da je to pogrešno, on je svoje obaveze prema meni izvršio isplatom.
  11. Pa nisam bila vlasnik. Novi vlasnik je preuzeo sva prava i obaveze kupoprodajnim ugovorom. S tim datumom ja sam preastala biti vlasnik. U Zakonu o komun. Naknadi cl.22. Kaze da to treba vlasnik u roku od 15 dana. Prema tome, da li se zakon tumaci kako pise ili po potrebi? Osim toga kada upravno tijelo pise rjesnje koje je pravni akt, ne moze to raditi na pamet, moraju pogledati knjige. Cl. 8 Upravnog zakona.
  12. Saznala sam u banci, prije par dana, da su mi ovrhom uzeli ustedjevinu sa racuna i to u sijecnju. U Fini saznajem da se radi o komunalnoj naknadi za 2010. i 2011. i to za kucu koju sam prodala 2002. Ne samo da sam prodala kucu nego sam i odselila u drugi grad i zupaniju. Gospoda koja su kupili kucu nisu se prijavili u upravu za omunalno gospodarstvo a u zemljisne knjige jesu, cak su imali i hipotearni kredit na kucu od 2003. dO 2010. sto se vidi u gruntovnici. Ova druga gospoda iz gradske uprave sve ove godine nisu sastavljali rjesenja nego prizvodili jer ni jednom nisu provjerili zemljisne knjige, jer su mi rekli da svih ovih 11 godina nije uplacena kom. naknada. Takodjer ta gospoda nisu provjerili zemljisne knjige ni kad su donijeli rjesenje o ovrsi a nisu se potrudili ni da posalju upit u MUP o mom prebivalistu tako da je moj novac pobran za tudji dug zbog neposluha novog kupca i nerada upravnog tijela. Komentar?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija