Jump to content

prisutna

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim pomoć, da li je netko imao sličan slučaj. Naime mama mi je umrla a u Njemačkoj je primala mirovinu na tekući račun. da bi mogla dobiti ta sredstva s računa i zatvoriti račun traže me u banci poreznu potvrdu (Unbedenklichkeitsbescheinigung vom Finanzamt (Erbschaftsteuerstelle Deutschland-ovo su mi napisali u mailu). E sad meni nije jasno šta ja to trebam. Porezno uvjerenje Porezne uprave iz Hrvatske da ja nemam nikakva dugovanja, ili Porezno uvjerenje da moja mama nema nikakv dugovanja, ili trebam od njemačke Porezne uprave dobiti potvrdu da nisam ništa dužna (mada ne znam po kojoj osnovi bi osim ako možda moram platiti porez na nasljedstvo). ili potvrdu da moja mama nije u Njemačkoj ništ dužna. Ima li netko nedavno iskustvo pa da zna TOČNO što ja trebam. Jer su napisali da to trebam budući da kao nasljednik ne živim u Njemačkoj. Hvala puno na pomoći!
  2. Hitno molim odgovor. Kolegica ima ugovor na određeno i zbog bolesti nije bila na poslu 4 dana, greškom liječnika nije evidentirano otvaranje bolovanja, koje liječnica tvrdi da ne može retroaktivno dati bez obzira što zna da je kolegica bila kod nje. Dakle radi se o 4 dana, gdje joj poslodavac ne priznaje bolovanje bez papira, mogu li joj dati otkaz zbog toga.
  3. prisutna

    Pitanje

    Zašto nemogu ili bolje reći kako mogu iz svog profila maknuti svojeu e-mail adresu. Ne želim da bude vidljiva. Hvala
  4. Trebam pomoć. Prijatelji mi se rastaju i ne mogu se dogovoriti oko ničega. Naime situacija je slijedeće oboje rade s tim da on ima primanja 7,000,00 Kn, a on 3.500,00 Kn. Imaju kredit za stan koji su digli tek prošle godine, u mjesečnom iznosu 3.500,00 KN, kredit je na njega. I sad on neće iz stana dok mu se ne skine kredit s plaće, jer kaže da neće plaćati za ono gdje ne živi , bez obzira što će mu u stanu ostati djeca. Sad je pitanje da idu na sud, kako bi se to riješilo, on bi trebao plaćati alimentaciju za 2 maloljetne djece (vrtić i škola) , ali šta je s kreditom, kako se to rješava. Stan je 1/2 njeno nasljeđe od roditelja, a za 1/2 su digli kredit, ali da ga prodaju kad vrate kredit , nemogu išta kupiti niti jednosobni stan. Jedino da opet idu u podstanare. I sad su oboje u tom stanu, situacija neizdrživa, i zato bitam kako se zakonski rješava. Jer ona sama nemože otplaćivati ratu kredita, i koliki iznos od njegove plaće ona može maksimalno očekivati. Puno hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija