Jump to content

ivan699

Korisnik
  • Broj objava

    142
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ivan699 objavio

  1. Jest, al činjenično da 900kn nije dostatno za život pa dali se s te strane moze nesto napravit?
  2. Poštovani, radi se o jednom slučaju - branitelju, koji ima cc 3700 hrk mirovine, ali mu zbog ovrhe zbog neplaćanja alimentacije ostane svega 900 hrk za život, što je, naravno, nedostatno. Zanima me, kako tu ovrhu smanjiti/ukinuti. Radi se o tome, da skratim priču, branitelju, bivšem hrvatskom policajcu, koji ima preko 500 dana ratovanja, ali i osuđeniku iz rata te i zbog obiteljskog nasilja. Osuđen je, kaznu je odradio te je već ima 10g ma slobodi, ali mu je zbog neplaćanja alimentacije ovršen račun od djece koja su sada debelo punoljetna te na osnovu toga im je dužan preko 500 000, hrk s kamatama. ovršili su ga, te mu sad uzimaju 3/4 mirovine od 3700hrk, te njemu preostane samo 900hrk za život, što mu je malo. Da skratim, što mu je činiti da bi se oslobodio barem dijela te ovrhe?
  3. Pa bio je na bolovanju. I sad ga je firma odjavila. Zanima me dali to smiju. Ugovor mu.je istekao ima 2 mjeseca. Firma ga je drzala ova 2 mj(42 dana) i odjavila ga. Zanima me dali to smiju? Odjavit ga ako je na bolovanju s priznatom ozljedom na radu?
  4. Nastavno na temu. Penzioner, rad na pola radnog vremena, na 4h, dogodila se ozljeda na radu(prometna nesreca) s teskim posljedicama. Priznata je ozljeda na radu, bio na bolovanju i isteka ugovor o radu, a firma ga odjavila bez obavijeati. Dali ga firma smije odjavit?
  5. Ugl, bila je teža prometna nesreća(bilo na svim vijestima i dnevniku), znalo se odmah da su teže povrede. Glavni krivac je najteže proša, bio je u životnoj opasnosti. Nakon par dana se izvuka i prema njemu slijedi kaznena prijava. Al me zanima zasto u zapisniku nije navedena njegova koncentracija na opijate. Znam da to u globalu ne mijenja nista sto se tiče ostećenika, al me samo zanima dali je tu doslo do propusta?
  6. Ugl, doša je zapisnik prometne nesreće, al me zanima zasto glavnom krivcu prema policijskom zapisniku nije izmjeren alkohol u krvi. Kaznena je prijava. Dali je to zakonska obveza?
  7. To nije ni sporno da on nemoze ostavarit bolovanje na teret HZZO-a. Nego, trazimo da ostvari bolovanje na teret poslodavca jer prema onome gori linku, svo bolovanje nakon 65 pada na teret poslodavca jer drzava ne zeli garantirat za zdravlje tih umitovljenika. Znaci, poslodavac ga je vratio u sustav i poslodavac bi sad trebao placat cjelokupno bolovanje. A sad, problem je sto ga taj isti nije prijavio na socijalno te radnik nemoze ostvarit bolovanje jer je sluzbeno umirovljenik. Znaci, ovdje je samo pitanje, moze li taj radnik ostvarit pravo na bolovanje na teret poslodavca ukoliko je sve u redu prijavljeno???
  8. Naravno da mu poslodavac nebi produživao ugovor upravo zbog toga razloga. Al mene sad zanima kakva su mu sada prava s obzirom na isto. I bio sam na HZZO, ugl i tu je komplikacija jer ga firma nije tamo prijavila i sad nemoze ostvarit bolovanje jer je sluzbeno penzioner. Prijavili su ga na mirovinsko, ali nisu na socijalno. Znaci, preko godinu dana radi neprijavljen na socijalno i ne placaju mu doprinose koje prikazuju na njegovoj listi od place, sto bi znacilo da lista nije u skladu sa zakonom. Ugl, radi se o prometnoj nesreci na radu.
  9. Ima(jos uvijek) ugovor o radu u kojem pise da je prijavljen na 20h tjedno, a ugovor traje mjesec dana i jos je pod ugovorom. Umirovljenik je(prima i penziju uz ovu placu), dogodila se je nesreca na radu s teskim posljedicama. I sad, kakva su mu prava s obzirom na ostvarivanje bolovanja? S tim da mu se ugovor produzuje svaki mjesec, i tako vec godinu dana radi.
  10. Ako sam dobro razumio, svo bolovanje nakon 65g, umirovljenika, pada na leđa poslodavca, al ne kaže nista o ugovoru na određeno. Znaci, dogodila je se nesreca na radu, a umirovljenik je prijavljen na određeno. Dali i nakon tog razdoblja poslodavac mora placat bolovanje?
  11. Ukoliko osoba, sluzbeni penzioner, radi na pola radnog vremena, na određeno, dogodila se nesreca na radu sa ozljedom. Dali ima pravo na bolovanje? Hvala.
  12. Onda čemu ovršni zakon? Može svatko to zatražit? U kojim slučajevima sud to odobrava? Ovdje je činjenično da je već prošlo preko 10 g. Zanima me, ukoliko opcina ima novac na racunu, moze li onda odgodit naplatu??
  13. Ok. To sam u i mislio jer sam negdje pročita. Zanime me još nešto, dali ovršenik (u ovom slučaju općina) može otvorit zaštićeni račun nakon što je pokrenuta ovrha? Naime, radi se.o tome da je načelnik zatražio 10 dana odgode jer da će navodno sve platit. Al je svejedno pokrenuta ovrha zbog straha da on traži dodatno vrijeme da otvori zaštićeni račun. Pa me stoga i zanima, dali se.nakon pokrenute ovrhe može otvorit zaštićeni račun kojim bi to sve usporio il na bilo kakav način anulira?
  14. Koliko se čeka??? Ovrha je pokrenuta preko fine. Ugl, faza je taka da je bila 2. pravomoćna presuda nakon 10g tužbe koja je potvrdila prvu presudu u kojoj je naloženo općini da plati dug s odgovarajućim kamatama u roku 8 dana. U međuvremenu je.pokrenuta ovrha i neznam što se čeka? Zbog čega još nema novca na računu podnositelja ovrhe? Koliko od podneska ovrhe treba proć da sidnu pare???
  15. Evo ovako, 2007.god., obavljeni su radovi za dotičnu opcinu, ali ti radovi nikad nisu bili naplaceni do kraja od strane opcine firmi koja je u međuvremenu propala. Vlasnik pokrece tužbu i prije 20ak dana donešena je i 2. presuda u korist vlasnika u kojoj piše da u roku od 8 dana sve mora biti placeno s pripadajućim kamatama. No i taj je rok proša, a međuvremenu je pokrenuta ovrha. Ugl., novca jos uvijek nema. Što učiniti? Radi se o preko milijunskom iznosu. Hvala.
  16. Kužim ja to da se ti podaci čuvaju na tahografu il bilo di. Al me zanima zakonski okvir kojeg perioda te moze kaznit. Jel to 28 radnih dana ili vise?
  17. Znam da je firma duzna cuvat, to me ne zanima. Radi se o digitalnom tahografu. Koliko unatrag radnih dana se moze kaznit vozac?
  18. Znaci, policajac je gleda od 1.1. 2018, a 27.2. je to bilo. Govori da ima pravo kaznit zadnje 2g. Uvijek je prije bilo zadnjih 28 dana da se gledao rad. On nije napisao kaznu, vec ce to naknadno napravit. Valjda kad izracuna koliko i šta.
  19. Jel moze kaznit priko 28 radnih dana?
  20. Ako je posada, npr. svaki clan ima pravo odvozit 2*4,5h, u razmacima. To je znaci 18h rada i voznje u jednom danu. Npr, pocela je voznja/radja u 13h, a zavrsila sutradan u 9h. Koliko onda onda moraju odmarat da nebi prikaza prekrsaj? I jos nesto, za koliko dana rada unatrag se moze kaznit vozac?
  21. Evo ovako, bit cu konkretan. Danas zaustavila inspekcija na zg kolodvoru, kaznila, pa me zanima: konrketno Linija Imocki-Split-Zagreb, 07:30iz im, 10h iz Splita, oko 15h u Zg. U 17h vraca istom rutom, rad gotov oko 23 45h. Dali u toj liniji ima prekrsaj tahografa/rada? Evo ovako, dns kolegu zaustavila, nasla prekraj rada samo na toj liniji, a u ostalim nije, a posto cesto vozi tu liniju, kazna je dosta velika. Naime, radi se o tome, da rad zapocinje u 7:30, a zavrsava oko 23 45, sto znaci da automatski nema 9-11h pauze do 7:30, iako i iza toga vrimena ne radi dalje, ponegdje i 2 dana nakon toga, al opet očita da nema dovoljno dnevnog odmora. Drugi mu kolega udje i izadje u st, tako da se nevodi.kao.posada jer je razlila preko 1h. Zanima me samo zasto ne ocita pauzu do iduce rađe, nego samo do 7:30. Hvala.
  22. ovakav je slučaj. on je u mirovini, priko 40 g staža itd... al prije godinu dana on se ponovno vratio na posa, sa potpisanim ugovorom u ovome privitku. I sad, on je pao, u tomer kafiću na kolodvoru unutar dvije linije koje se voze unutar pola sata. I sad me zanima. 1: Dali je to na radnome mjestu jer pao je uradnome vremenu? 2. Ako jeste, dali ima pravo na naknadu od firme? te 3. Može li firma jednostrano otkazat ovaj ugovor, bez naknade unutar radnoga odnosa? zasad to, hvala puno. ))
  23. ev ovako, ćaća mi ja pao u kafiću za vrijeme radnoga odnosa. Naime, vozač je, prilikom čekanja linije, pao je u kafiću sa stolice i slomio kuk. Obavljena operacija i sad je u bolnici. Išao je sjest za stol na izdignutome podesu, cc15 cm, čija stolica, odn. nogara bila izvan tog podesa, te je pao i slomio kuk. Imali on pravo na odštetu od tog kafića? napomena, bila je policija i hitna i napravili su očevid. hvala
  24. Predstavlja se kao ja jer je stavio moje ime i prezime. Znaci, uzeo je moj nick jer takva dva nema. Podsjećam na ova 2 slučaja, a ima ih još. http://www.vecernji.hr/crna-kronika/otvorila-lazni-profil-na-facebooku-prijeti-joj-do-cetiri-godine-zatvora-513620 http://www.jutarnji.hr/kaznena-prijava-zbog-face-profila-/1043441/
  25. 100% sam ja jer je i nadimak uz moje ime na profilu. Zasada nema slike.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija