Jump to content

astra24

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Učenici osmog razreda odlučili su staviti na svoje završne majice sliku Zdravka Mamića s tekstom ...Mamić kaže AJMOOOO. Zanima me smije li se stavljati nečija slika ili je to kršenje nekakvog zakona o osobnosti ili čega?
  2. Učenici osmog razreda odlučili su staviti na svoje završne majice sliku Zdravka Mamića s tekstom ...Mamić kaže AJMOOOO. Zanima me smije li se stavljati nečija slika ili je to kršenje nekakvog zakona o osobnosti ili čega?
  3. Ovako ja sam u istoj situaiji pa ću vam reći što su nam savjetovali.Moramo otplatiti kredit i tek tada možemo tužiti. Budući je osoba kojoj vi plaćate nešto i plaćala to se ne smatra prevarom već nemogućnošću plaćanja tak da mislim kako polako možete zaboraviti na svoje novce i dotičnoj osobi poželjeti sreću.
  4. Moilim recite po zakonu kako će proći vozač koji je skrivio prometnu nezgodu bez ozbiljnijih posljedica(slomljena gitara).Bio je pod utjecajem 0.6 promila i na pješačkom prijelazu je pokupio dva tinejdžera.Nije bilo sva sreća nikakvih zdravstvenih problema,on je zvao policiju,sve propisu.Kakve su mu šanse tj.kolika je kazna a to.Da li će mu i oduzeti dozvolu i na koliko? :tuzan:
  5. Aha , znači kažnjeni maloljetnik ne bude mogao biti policajac, ali saborski zastupnik može. Pa nije ni to loše.Šalim se,hvala na objašnjenju.
  6. Koji slučajevi zakonom predviđeni? da li su to poslovi vezani uz državnu upravu,mup i slično ili nešto šire?
  7. Molim Vas da mi odgovorite da li i kazneno djelo počinjeno u maloljetnoj dobi podliježe rehabilitaciji i kako se na to gleda kasnije u budućnosti? Interesira me još općenito pojam rehabilitacije,znači li to da podaci o kažnjavanju više nigdje ne postoje ili da se samo tako do njih ne može?
  8. Molim recite mi kolika je rehabilitacija za maloljetničku kaznu od 60 sati humanitarnog rada? Kako se gleda na takve kazne u budućnosti?
  9. Hvala na brzom odgovoru.Razumijem što mislite,ali moram reći da državne službe nisu radile svoj posao jer se sve to vuče već 2 i pol godine.Svo to vrijeme nitko nije pitao ni posjetio djecu ,djevojka koju sam spomenula je stigla odrasti,a moj sin nije ni prije ni poslije napravio nikakvu glupost.Uostalom iz Centra su početkom 2006 obišli i osnovnu školu i srednju i klub u kojem je moj sin bio,razgovarao je sa psihologom i ocjena je bila da je obitelj u redu. Ono što su službe trebale napraviti,a nisu prvenstveno misliti na najbolji interes djece. Što se tiče tužbe upravnom sudu mislim da ću to i učiniti jer još nije prošlo 30 dana,ali ne veseli me to jer kada bih i dobila spor kroz koju godinu to bi ionako bila Pirova pobjeda.
  10. Momak je dobio 60 sati rada koje je odradio gulivši krumpir i luk u Crvenom križu 10 dana,u ljeti 2006g.Sada je on u 20 god.i kao što sam napisala prije sve stoji nema niti je ikada bilo ikakvih problema s njim i njegovim ponašanjem.Budući da se ja bavim udomiteljstvom,a u zakonu piše da ni jedan član obitelji ne može biti osoba društveno neprihvatljivog ponašanja,u ljeti 2007g.naš Centar za soc.skrb. je procjenio da je to ipak možda bilo neprihvatljivo ponašanje,pa su mi uzeli dozvolu uz obrazloženje kako je to sve formalnost jer je prošlo dosta vremena,a oni i znaju kako je mojim štićenicima dobro i da se o njima vodi adekvatna briga.Mene su poučili da pišem žalbu na MZSS.Štićenici su ostali kod mene i sve je normalno funkcioniralo,do sada kada je MZSS odlučio 10 mjeseci kasnije rješavati žalbu.Odluka je kako je Centar sve napravio kako treba i da je moja žalba neosnova.Mogu jedino tužiti.Najstrašnije je da oni sada dolaze po djecu i odvode ih.Naravno da djecu nitko ništa ne pita iako to više i nisu tako mala djeca.Četrnaest godišnjaka vraćaju majci iako ona još uvijek nema uvjete(ali se ne usude napraviti nešto drugo),a šesnaestgodišnjaka trpaju u dom.Mlađi je u mojoj kući 6 god,,a stariji 7. Najgore je da sve to vrijeme NITKO nije pitao kako su djeca,ni udomljena ni moja vlastita.Nikoga nije bilo briga.Svi su mogli biti kriminalci.Djevojka koja je srećom uspjela završiti školu i upisati fakultet u te 2 i pol godine je najbolje prošla.Ovu djecu miču sada bez veze pred kraj školske godine,jer nikoga nije briga.To je prestrašno. Znam da mi to sve rade zato da me ušutkaju jer se borim za kvalitetno udomiteljstvo i već nekoliko godina skrećem pozornost na nepravilnosti.Interesira me da li je ta glupost zakonski moguća.
  11. Mladić od nepunih 17 god.isprintao je na A 4 formatu sliku novčanice od 100 kn i to odnio u školu.Dao je dečkima koji su to izrezali i odnesli na kiosk nekom starom poluslijepom trgovcu.Kupili su bon za 50 kn i on im je vratio još 50.Mladić to nije uopće znao niti mislio da bi to netko napravio ili čak nasjeo na takvu glupost.Ali je.Dečki su uhvaćeni i kad ih je policija ispitivala rekli su odakle im slika novčanice koju su kasnije svi zvali krivotvoren novac.Maldić je zajedno s dečkima kažnjen sa 60 sati humanitarnog rada.Sve se to zbivalo tijekom 2006g.Sada 2 i pol godine kasnije cijela obitelj je sankcionirana od strane centra i ministarsva zato što je u kući član društveno neprihvatljivog ponašanja,a spomenuti mladić je solidan mladi čovjek koji je avršio školu i koji nikada ni prije ni poslije nije načinio nikakvu glupost.Sportaš je već godinama,nema nikakvih ovisničkih sklonosti,nikada nije pio alkohol.Interesira me da li je moguće ,zakonski dopustivo donositi ovakve sulude odluke i sankcionirati sve osobe koje su bile ili su sada u blizini tog mladića.Molim vas itan odgovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija