Jump to content

Issytop

Korisnik
  • Broj objava

    170
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

2008 pregleda profila
  1. Poštovani znalci, molim pomoć. Nedavno je umro moj djever koji je živio kao samac, a moj muž mu je jedini rod. Posljednjih nekoliko godina braća nisu baš previše komunicirala...razlozi su kompleksni. Uglavnom, djever je sklopio s jednom osobom ugovor o doživotnom uzdržavanju, što smo doznali preko zabilježbe na vlasničkom listu stana u kojem je živio. Zanima me sljedeće: Kako doznati je li davatelj uzdržavanja ispunjavao svoje obaveze (načuli smo da je bio u pitanju određeni mjesečni iznos novca) - tj. je li ugovor valjan? Nadalje, je li predmetnim ugovorom "dobio" samo nekretninu ili i pokretnine? U slučaju da će davatelj uzdržavanja dobiti stan, u kojem roku se mora nekretnina isprazniti? Napominjem da je nekretnina zapečaćena do okončanja ostavinske rasprave. Hvala.
  2. Hvala lijepa na odgovoru. Pozdrav!
  3. Ne znam, na žalost. I ne mogu tako skoro do njega (potres itd.) Ali gotovo sam sigurna da je to "tipski" kakav se koristio u gradu ZG prije desetak i više godina. (Žao mi je što dajem ovakve polupismene odgovore, ali trenutno ne znam bolje.)
  4. Poštovani, molim savjet ili mišljenje o situaciji: Predstavnik stanara u stambenoj zgradi je odstupio s dužnosti i vratio pečat, prije nego što je proveden izbor novog predstavnika. Sad je situacija sljedeća: jedan kandidat ima cca 45 % glasova (u kvadratima), drugi cca 35 %, a ostatak su suvlasnici koji nisu dostupni (inozemstvo, ne odgovaraju na poziv da se izjasne). Dakle nitko nema preko 50%. Koji je izlaz iz te situacije, s obzirom da nije vjerojatno da netko od stanara "promijeni stranu"? Hvala
  5. Plaćalo se tih godina vjerojatno uplatnicama u pošti ili Fini, a zadnjih nekoliko godina e-bankingom. Ne osporavaju oni korištenje usluge, jednostavno se ove godine pojavila obavijest o dugu. Pokušat ću s prigovorom. Hvala na trudu.
  6. Borbena 7, hvala Vam. Platit ćemo. Nije neki problematični iznos, ali ljuti me pristup. Sedam godina... kud su baš sad našli tražiti, mogli su i dalje po istom principu... Lijepi pozdrav!
  7. Poštovani, član moje obitelji plaća dopunsko zdravstveno osiguranje jednokratnom uplatom cjelokupnog iznosa premije (dulji niz godina.) Ove je godine stigla obavijest o dugu u visini cca 1 mjesečne rate (!). Nakon upita HZZO odgovara da je dug nastao 2013. (!) godine kad je tijekom godine povećana cijena premije, te da su jednokratne uplate svih ovih godina knjižili tako da su prvo zatvarali tu promjenu cijene, a onda ostatak kao djelomično plaćenu policu za tekuću godinu. Napominjem da dosad nikad to potraživanje nisu iskazali, niti smo imali pojma da uplate knjiže na taj način. Pitanje: je li HZZo u pravu, je li smio tako knjižiti i de facto sad potraživati nešto iz 2013. godine? Hvala.
  8. Issytop

    Dimnjak

    Dimnjaci pripadaju zajedničkim dijelovima zgrade i sanacija se financira iz pričuve. Ukoliko je riječ o kvaru, a ne Vašoj želji da modernizirate dimnjak, nije potrebna ni suglasnost stanara...stvar je identična kao da je pukla zajednička vodovodna cijev ili kanalizacijski odvod. Najbolje je da se obratite upravitelju zgrade, jer se čini da Vas predstavnik stanara (namjerno ili iz neznanja) mulja. LP
  9. Poštovani, može li pojašnjenje? "...osim ako je dulje zbog posla" Na stranici MUP-a piše "Boravište se može prijavit samo 2 godine za redom na istom mjestu, osim ako je uvjetovano zdrastvenim razlozima, školovanjem, studiranjem ili obavljanjem privremenih poslova." Ja imam problem u kojem se vrtim ukrug. Prebivalište mi je u gradu X, zajedničko s muževom adresom. Radim (za stalno) u gradu Y (300 km udaljenom od grada X), u kojem sam imala prijavljeno boravište. Sad mi ga ne žele produžiti jer je isteklo 2 godine. Ako prijavim prebivalište u gradu Y gdje radim, ispada da ne živim s mužem. Ako se oboje zbog toga prijavimo, ispada da u gradu X ne živi nitko. Neki savjet?
  10. Da, to mi je "zvonilo" negdje u glavi, ali sam se nadala da postoji nešto preciznije. Hvala Vam i LP
  11. Poštovani, postoji li rok i obveza obavještavanja tko je izabrani kandidat na natječaju u javnoj ustanovi? Hvala.
  12. Učiteljica sam RN s pojačanim predmetom Hrvatski jezik. Radim na neodređeno u Zagrebu. Mijenjala bih radno mjesto za Zadar, Biograd, Benkovac i okolicu. 091/548-76-57
  13. Nije da sam neki kriminalac, ali ne osjećam se ugodno pri pomisli da je svima "na izvol'te" gdje radim i kako izgledam ... (Ali od fotografija se - čini se - odustalo.) Hvala Vam na pomoći. Lijepi pozdrav!
  14. Dizajnira se nova web stranica ustanove i planira se objaviti imena zaposlenika i fotografije. Fotografiralo bi se namjenski za web. Nama se kao zaposlenicima čini sporno čak i objavljivanje imena, a kamoli fotografija. Jesmo li mi kao javni službenici ujedno i javne osobe u smislu da svima bude na uvid gdje radimo i kako izgledamo? Nikakvog unutarnjeg akta o tome nema, a koliko znam niti "vanjskog". Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija