Jump to content

Kalla

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovako, baza je njena knjiga, koju savjetujem naučiti detaljno i s razumijevanjem, baš sve, čak i svaku od država u poredbenopravnom prikazu. Članci nisu bitni, ali je bitno znati obrazložiti 3 Goretina primjera, na način : opis djela, problem zbog kojeg je vještačeno, vještački nalaz i pravno objašnjenje slučaja s obzirom na potrebu vještačenja. Savjetujem polako i detaljno učenje, ispit je prvo pismeni s 5 esejskih pitanja iz svakog poglavlja, a usmeni odmah nakon toga, samo u vezi primjera.
  2. Kalla

    zkp

    Pritor : rokovi i razlozi, uključivo baratanje terminima koluzijska, iteracijska opasnost, interes javnosti Žalba : osnovni razlozi Izvanredni pravni lijekovi : razlozi, rokovi, tijelo
  3. Reći će ti na dodjeli presuda, a sumnjam da je osobama koje eventalno znaju za komisiju sila surfati po ovakvim stranicama. Ako si učio/la, ionako će ti i znanje o komisiji zadnji čas dosta značiti jer ćeš na brzinu proći pitanja i to je to. Sretno!
  4. Kalla

    Ispitivači

    Navodno je užasan tip, ispituje jako detaljno i nema muljanja, a osim toga je iznimno arogantan i samodopadan, ali ovo je informacija hear-say
  5. Kalla

    Ispitivači

    Dopuštam da čovjeka jako deformira loš dan, ali kada sam ja slušala Novosela, bio je ugodan i čak sam ga poželjela za ispitivača na svom pravosudnom. Presudu je pitao jako detaljno, kandidatu je recimo prigovorio da u odluci o paušalnim troškovima postupka nije napisao "a drugih troškova nije bilo"-tko to piše???, ali nije mu to uzeo za zlo. KP je pitao općenito, krivnju i stjecaj, a KPP malo detaljnije, nadležnosti i procesne subjekte, ali nije detaljizirao. Doduše, kandidati su bili dobro pripremljeni i samo jednom sam ga slušala. Olga Jelčić je dobronamjerna i susretljiva, ali jako pazi na terminologiju, osobito tužitelj, tuženik, a ne da vam se slučajno zalomi "stranka". Nas je dosta pitala ovrhu i zahtijevala detaljne i precizne odgovore, ali pokoji kiks nije zamjerila, već je objasnila u čemu smo pogriješili. Senka Klarić Baranović je zakon žena, toliko spontana, temperamentna, uživa kada ispitanici znaju, pomaže do krajnjih granica i ne forsira štreberski uštogljene odgovore, već ubaci tu i tamo koje pitanje iz posebnog koje odražava povezanost s gradivom općeg, ali ništa komplicirano. Miletić malo jaše na naknadi štete, inače pita dosta i sveobuhvatno, zna čak malo zakačiti na pitanju dok sam ne skužiš odgovor, ali je jako poželjan na ispitu, slušala sam ga više puta. Milas jadan se ponekad doima kao da je iz neke druge priče, traži po svojim papirima i kao da ne sluša odgovore pa stoga ni ne cjepidlači. Palarić pita dosta i one sitnice iz Izvorišnih, ali je opušten i da se uvući u razgovor. Katarina Buljan je jako simpatična i doima se kao da joj je neugodno što ispituje, svako pitanje poprati sa smješkom i nejde u detalje. Galić je ok s rezervom jer se zna zakačiti na svoja pitanja oko ustavne odluke i na tome inzistirati cijelo vrijeme da bi na kraju završio s par pitanjca iz organizacije.
  6. Po ZP-u od 2002. godine nije ostavljena takva mogućnost dostave poziva, preko oglasne pošte se dostavljaju sve odluke protiv kojih postoji pravo žalbe osim rješenja o prekršajuAko se okrivlejnik ne odaziva, izdaje se dovedbeni nalog ili se u slučaju uredne dostave donosi rješenje bez njegovog saslušanja, temeljem čl. 189. st. 4. Zp-a. Prošireno tumačenje ZKP- a glede pravila o dostavi i inače nije preporučeno od strane VPS-a.
  7. Slažem se s prethodnim postom, većini prekršajaca je nepotrebni zamor slušati o propustima policijskih službenika, ali policijski načelnici ozbiljno razmatraju pritužbe građana, barem u mom gradu, u prigovoru na prekršajni nalog i ne morate ništa posebno navoditi, dovoljno je da zatražite provođenje postupka, u kojem će biti prilike za davanje komentara i daljnjih dokaznih prijedloga
  8. Zvat će vas na izvršenje novčane kazne, odnosno na potpis zapisnika o radu za opće dobro, odnosno kaznu više od 500 kuna će poslati poreznoj na prisilnu naplatu ako ne bude plaćena
  9. Je, I. Crnić, Parnični postupak u praksi, Pravo 16, Organizator 1998.
  10. Pogledat ću sutra na poslu koja izdavačka ju je izdala pa ti javim, imam djelomične kopije pa mi ostavi adresu na mail ako hoćeš da ti pošaljem poštom.
  11. Da se i ja priključim s biserom, ja sam svojoj nadređenoj složila presudu u vrijeme vježbeništva koja je s 2. st., nakoon izvjesnog vremena, došla potvrđena i pohvaljena za osobito kvalitetno obrazloženje. Nakon što je ista pretrčala sve hodnike s potcrtanom pohvalom, njena kolegoca i bliska frendica ju je taktički upozorila da to nije ona pisala. Najbolje u svemu je da je, čitajući iznova pohvaljenu presudu ushićeno ponavljala kako je nadmašila sebe samu i sigurno bila posebno motivirana kada je to pisala jer joj se čini, s odmakom, kao da je to pisao netko drugi. Inače, žena je prvi put dobila pohvalu u puuuno godina prakse, a ja sam pred strankama često i glupa i neiskusna i nesposobna i premlada i naivna i tako to...
  12. Kalla

    Natječaji

    Najbolje je da pošalješ dokumente poštom, preporučeno, s povratnicom, ministarstva baš ne vole osobne dostave, a poštom je nekako ugodnije.
  13. slažem se, onako ovlaš se gleda prvenstveno forma, a bitno je obratiti pažnju na uračunavanje, terminologiju (što se izriče, primjenjuje, određuje), pravila o stjecaju ako ima više djela i takve cake, pisati propise s naznakom NN, ne zaboraviti na troškove i tako. Za građansko preporučam Crnićevu knjigu.
  14. Ja zanm jedino da bi ispit trebao biti više praktične naravi, ne toliko ne teorijskoj razini, a da bi se nakon pravosudnog moglo ostati kao savjetnik i na sudovima višeg ranga, a ne kao do sada.
  15. Ljudi, potpuno vas razumijem i drago mi je da nisam u vašoj koži. To će reći, ja sam svoje prošla pa sam jako vjerodostojna kada vam kažem da će uskoro sve biti super, mormalno je da vas žmiče u želucu na samu pomisao na ispit, normalno je da vam se čini da ne znate sve odgovere, ali je isto tako normalno da ćete ispitivanje od par sati kada dođete ddo famoznih fotelja doživjeti kao treptaj do konačnog smiraja uz onaj papirić s napisom "Uvjerenje o položenom pravosudnom ispitu", a onda fešte... Držite se, ne klonite duhom, jednom ćete se ovog stanja sjećati s osmijehom na licu(grr, hvala Bogu da je iza mene...). Šalim se, razumijem vas i bodrim vas, ne dajte se sada kada je najvažnije zapeti!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija