Jump to content

jasmina5

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jedini problem u cijeloj priči je u tome što suprug želi biti siguran da ako slučajno umre prije mene, naša zajednička djeca i ja nećemo imati problema s njegovim djetetom iz prvog braka na kući koju smo nas dvoje zajednički stekli. Samo to....dakle, htio je mene i djecu zaštiti od takvih stvari jer smatra da u tom dijelu njegovo dijete nema pravo nasljeđivanja njegovog dijela zajedničke stečevine.
  2. Ne bi ostavila supruga bez nasljedstva. Suprug se odrekao bračnim ugovorom zajednički stečene kuće zato što ima dijete iz prvog braka i ne želi da ga u tom dijelu dijete naslijedi već da naslijede samo zajednička djeca. Kako se suprug odrekao dijela zajednički stečene imovine, dakle kuća pripada meni, htjela sam s djecom napraviti ugovor o doživotnom uzdržavanju i mene i supruga ali ni to ne mogu (bar za sada) jer su djeca maloljetna. kad djeca postanu punoljetna, sklopila bih s njima ugovor o doživotnom uzdržavanju i mene i supruga. Jedini problem je što ne znam da li bračni ugovor ima dovoljnu težinu da taj ugovor sklopim sama s djecom. Nekretnina je upisana u zemljišnim knjigama na moje ime, imam bračni ugovor u kojem se suprug odriče te imovine i samo me zanima da li je to dovoljno da nam se njegovo dijete iz prvog braka ne upliće u nasljedstvo.
  3. Sa suprugom imam dvoje zajedničke djece tako da 1/4 ne dolazi u obzir....Osim toga, nije mi jasno kako se ne možeš odreći imovine???kakvu svrhu onda ima bračni ugovor?
  4. Ne, imam i supruga koji se odrekao zajedničke imovine bračnim ugovorom u moje ime.
  5. Zar mi nitko ne može odgovoriti na pitanje?
  6. Na zemlji koju sam naslijedila od oca i koje sam 1/1 vlasnik suprug i ja napravili smo kuću koja je također upisana u zemljišne knjige u mojem vlasništvu 1/1. Suprug se je bračnim ugovorom odrekao prava bračne stečevine u moju korist i taj dokument imam u pismenom obliku ovjeren kod javnog bilježnika. U slučaju smrti supruga, zanima me da li njegovo dijete iz prvog braka ima bilo kakvo pravo na tu imovinu? Hvala.
  7. Imam dvoje djece i htjela bih sastaviti oporuku te im ostaviti svu svoju imovinu na jednake dijelove. Da li oporuku mogu sastaviti sama te jke pohraniti na sudu ili kod javnog bilježnika? da li mogu sastaviti ugovor o doživotnom uzdržavanju sa obje kćeri i da li to mogu ako su maloljetne?
  8. Zanima me da li odgovorna osoba u trgovačkom društvu s ograničenom odgovornošću koja društvo zastupa samostalno i neograničeno može biti netko tko nije uposlen u tom društvu ili mora po zakonu biti uposlen u društvu koje zastupa? Naime, čini mi se da ako takva osoba nije i na platnom spisku iste firme, kako onda može raditi u njenom interesu kad joj o tome ne ovisi egzistencija?????
  9. Zahvaljujem Vam na odgovoru. Molim Vas, gdje mogu prijaviti naknadno pronađenu imovinu i koji su mi dokumenti potrebni za prijavu?
  10. Zanima me da li u ostavinsku raspravu ulaze samo nekretnine koje su u zemljišnim knjigama bile vlasništvo ostavitelja ili ulaze i nekretnine na kojima je ostavitelj bio posjednik samo u katastru, a u zemljišnim knjigama nije. Hvala
  11. Recite mi,molim vas,koji je dokumenat najrelevantniji da nakon moje smrti bude kako ja želim???Želim ostaviti svojoj drugoj supruzi (ili se odreći za života) svoj dio zajednički stečene imovine.Kako?Da li bračnim ugovorom gdje se iste imovine odričem?Da li ugovorom o uzdržavanju?Čime,a da nitko nema pravo na nužni dio?Ako jednostavno to ne želim,ako jednostavno to HOĆU dati ženi,pa što da radim da tako i bude???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija