Jump to content

zabrinuti_tata

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. Ovo što ste napisali i meni izgleda logično. Napravio sam sve kako ste napisali, podnio tužbu radi prestanka obveze uzdržavanja uz dokaz - priloženu potvrdu škole o završetku školovanja. Bivša supruga mi je javila da je podnijela žalbu na moju tužbu, traži nastavak uzdržavanja jer po njenom usavršavanje za web dizajnera je redovno školovanje i traži od suda nastavak uzdržavanja do jeseni kada će sin upisati doškolovanje u 4. razred neke srednje škole pa će tada opet ''imati status redovnog školovanja''. Čudno je to da je supruga dobila neku obavijest ili informaciju iz suda a ja nisam dobio niti rješenje – presudu niti poziv na eventualnu raspravu. Brine me to što se radi o sudu u manjem mjestu koje sam napustio a gdje bivša supruga živi i poznaje neke osobe u sudu (administrativno osoblje i suce) i čini mi se da po privatnoj liniji meni nastoje ''krojiti pravdu''. Može li ona dobiti nešto od suda a da i ja kao tužitelj to ne dobijem i kome se obratiti sa sumnjom da se u ovom sudu neke stvari rade mimo službenih i zakonom utvrđenih pravila?
  2. Nitko mi ne odgovora? Možda će pomoći neke dodatne informacije. Sin je jedva završio trogodišnji zanat uz ponavljanje jednog razreda i malo je nedostajalo za isključenje iz škole zbog neopravdanih izostanaka. Već godinu dana ne radi ništa korisno (kafići, spavanje do podne, koketiranje s drogom, povremeno alkohol…). odbio je par poslova koje sam mu mogao pronaći. Sada već ima dva SSS zanimanja, pa bi nastavio ''školovanje'' i za treće, četvrto… Njemu odgovara ovaj stil života a majci odgovara da što duže prima alimentaciju. A ja smatram da je za njegovo dobro da što prije krene raditi i da stekne radne navike jer on na žalost nije ''vunerkind''.
  3. Do kada moram plaćati alimentaciju za sina? Ima 19,5 godina, prošle je godine završio trogodišnju srednju školu (ponavljao je razred). Budući da je prošlo godinu dana od završetka redovnog školovanja tražio sam prestanak plaćanja alimentacije, uputio sam sudu tužbu za prekid alimentacije prije dva mjeseca, još nisam dobio odgovor…. Zatim je početkom ove godine sin završio usavršavanje za web dizajnera u Pučkom otvorenom učilištu a sada je odlučio da bi u istom učilištu išao na doškolovanje u 4. razred neke srednje škole. Da li se usavršavanje i doškolovanje u Pučkom učilištu (nastava se izvodi instruktivno-konzultativno) smatra redovnim školovanjem?
  4. Ja inace placam 30% od primanja za alimentaciju. Ne radi se o prkosu djeteta vec o tome da majka trosi novac znatno preko svojih mogucnosti pa tako i alimentacija odlazi na pokrivanje tako nastalih dugova (ovo se moze i dokazati ali ne bih zelio nikakve sudske sporove s bivsom suprugom). Radi se o djetetu koje ide u cetvrti razred gimnazije, odlicnom uceniku i koje ce vjerojatno nastaviti studirati). Znam da dijete, ako dobije alimentaciju, mora pomoci majci oko placanja rezija ili kako se dogovore. Medjutim, majka s jedne strane alimentaciju trosi nenamjenski, a sdruge strane ucjenjuje dijete da ako bude trazilo svoj dio alimentacije, mora iseliti iz kuce (kuca je 50% moja i ja sam iselio i ostavio je na koristenje majci i djeci). Nisam siguran da li CZSR ovdje ima nadleznost jer je dijete punoljetno (inace je i Centar dobro upoznat s cijelom situacijom i dao bi podrsku da se dio alimentacije direktno isplacuje djetetu). Dakle, zanima me da li je CZSR institucija preko koje treba pokrenuti promjenu placanja alimentacije, i mora li dijete dati neku svoju suglasnost za to?
  5. Placam alimentaciju bivsoj supruzi za dvoje djece. Starije dijete je punoljetno, srednjoskolac i zeli primati dio alimentacije na poseban racun (opravdano, jer mu majka ne daje ni minimum potreban za skolu, cak ni za javni prijevoz). Inace djeca zive s majkom i tako zele i ubuduce. Sto je potrebno uraditi da bi se alimentacija prebacila na punoljetno dijete?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija