Jump to content

Lowrider

Korisnik
 • Broj objava

  182
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozz! Ovako, poslodavac je dobio poticaje za doprinose. U slučaju odlaska na bolovanje, da li se ima pravo na doprinose, naknadu i tko to plaća, tj. tko snosi troškove i može li poslodavac zaposliti drugu osobu na to radno mjesto? Hvala unaprijed!
 2. 49 lipa po danu rata?

  Lp! Ukupno imam sudjelovanja u ratu nekih godinu i pol, umirovljen 2008. direktno iz OSRH po 6a (znači NE po zakonu o braniteljima), i mirovina mi je sada dosegla oko 2700 kn. Upravo zbog činjenice da se inače novi zakon o braniteljima ne dotiče nas koji smo umirovljeni iz HV po 6a (iako smo također branitelji ) sam i postavio ovo pitanje u nadi, da ne kažem "slamki" za pomoć da se možda može nešto napraviti u vezi sa tim nekakvim dodatkom od 49lp po danu sudjelovanja u DR. Uglavnom, Prof mi je gore dao odgovor kakav sam zapravo i očekivao - očito nema pomoći za nas "preveslane" u 6a mirovinama...thx još jednom na brzom odgovoru!
 3. Lp svima! Dugo nisam bio ovdje na forumu, no danas sam u slučajnom razgovoru saznao za "navodnu" mogućnost povećanja mirovine za 0,49 lipa po danu sudjelovanja u DR. To je navodno po novom zakonu o braniteljima. E sad mene zanima, pošto sam ja u prokl... 6a mirovini - da li postoji mogućnost da ostvarim to pravo? Znam da 6a mirovina uglavnom ne podliježe novom zakonu o braniteljima ali ipak sam branitelj sa statusom dragovoljca, pa ono, mogu li se pozvati na taj podatak? Doista bih bio zahvalan na stručnom odgovoru - hvala!
 4. Kućna radinost

  Nitko?
 5. Kućna radinost

  Lp svima! Molio bih nekoga sa iskustvom ili strucnu osobu da mi pojasni neke detalje oko donace ( kucne) radinosti - da li se ziro racun mora otvoriti na ime "domace radinosti" ili na osobu na koju ista glasi, tj., ako osoba na koju domaca radinost glasi vec ima svoj ziro racun kojeg je prijavila na poreznoj i taj isti ziro racun je naveden u dokumentaciji prilikom otvaranja dom. radinosti moze uplacivati dobit (utrzak) na taj, svoj, ziro rn ili mora biti bas ziro rn otvoren na dom. radinost? Drugo pitanje, da li se kod uplacivanja utrska na racun mora bas u banci uplacivati putem opce uplatnice ili se moze uplatiti jednostavno putem uplatnog bankomata? Trece pitanje, da li uopce treba uplacivati utrzak i da li dom. radinost moze naplacivati prodaju transakcijskim putem i pritome koristiti transakcijske racune kupljene u knjizari?
×