Jump to content

jedrilica

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim pomoć vezano na ovu temu. Što više kopam, mislim da su me još više zeznuli. Je li točna informacija da se na bolovanju za komplikacije u trudnoći treba dobiti 100% plaće? Meni je iznos varirao od mjeseca do mjeseca ( od 3.200-4.200kn, neto plaća bi trebala biti 5.000kn ).
  2. Imam još jednu nedoumicu, pa molim savjet... Imam otvoren slobodan obrt registriran za marketing. Zapravo sam htjela otvoriti turističku agenciju za poslovanje preko interneta ali su mi službenici u Uredu za gospodarstvo dali pogrešnu informaciju o minimalnim uvjetima za prostor u obiteljskoj kući koji nije bilo moguće promijeniti ( ulaz u razini poslovnog prostora ), pa su mi da se iskupe ukazali na "rupu u zakonu" i savjetovali da proširim djelatnost na marketing i tako radim godinu dana dok ne dođe rješenje o gašenju djelatnosti turističke agencije.... I tako je prošla godina dana, u životu se dogodilo još noviteta ( beba ), obrt je radio nešto jadno ( usput, zaposlena sam na stalno u jednoj firmi tako da nisam morala plaćati doprinose ) i sada mislim da je došlo vrijeme odlučiti raditi dalje ili ne. Nije toliki problem što dobit nije osobita ( ipak sam u plusu ) ali se ne osjećam ugodno jer praktički radim protuzakonito. Osim toga nije mi baš ni poznato kakvi su mi nameti u drugoj godini poslovanja... Sada nemam uvjete za osposobiti novi poslovni prostor i krenuti sve iznova kako spada... Što dobijam ako stavim obrt u mirovanje, koji su mi troškovi i koliko dugo obrt može mirovati? Koliko je komplicirano zatvoriti obrt ( nemam dugovanja )? Hvala na strpljenju...
  3. Bog svima! Nedavno sam po drugi put postala mama i ostala neugodno iznenađena kada sam dobila prvu ratu porodiljne naknade ( nadala sam se delimitiranoj naknadi u prvih šest mjeseci). Poslodavac mi je dao objašnjenje da sam prošlu godinu radila samo 4 mjeseca ( ostatak sam provela na porodiljnom za prvo dijete i komplikacijama pri drugoj trudnoći ). Kažu da se po novom zakonu uzima prosjek plaće za 6 mjeseci, a meni su podijelili prihode ostvarene u ta 4 mjeseca sa 6 mjeseci za prosjek. Jesu li u pravu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija