Jump to content

njusko

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo jedno komplicirano" pitanje za porezne stručnjake. Dakle, d.. registriran u Hrv obavlja (uglavnom intelektualne) usluge u Hrvatskoj , te za navedene usluge ispostavlja račune nekolicini tvrtki u inozemstvu. Računi su bez pdv-a.Nakon dugih godina poslovanja pojavi se porezna koja utvrdi da se stranim tvrtkama mora naplaćivati pdv, te izda rješenje u kojem traži plaćanje pdv-a retrogradno za 5 god. Tko je u pravu?
  2. Poštovani, nakon što mi je isplaćen povrat za 2008.g. nakon nekoliko mjeseci stiže novo porezno rješenje gdje kaže da je u obnovljenom postupku utvrđeno da mi se ne može priznati račun za zdravstvene usluge, budući da je ta poliklinika registrirana kao trgovačko društvo a ne zdravstvena ustanova.(po čl.36.st.15 zakona o por na doh.)I sad bih valjda trebala vratiti nazad tu svotu koja nije baš mala, doduše, nisu priložili uplatnicu pa pretpostavljam da mi to mogu odbiti od povrata za 2009. E sad, ja bih se žalila na to rješenje. Ima li žalba smisla i što bih trebala napisati u obrazloženju. Na kraju krajeva PU je uredno zaprimila dokumente, obradila,isplatila mi povrat i sad su, gle čuda, ustvrdili da ne može. Nisam ja ništa pogriješila nego oni. Prazan je proračun vidim Ako mi netko može pomoći oko žalbe bila bih zahvalna!
  3. Poštovani, vlasnik sam stana u zgradi sa tri stana, te ujedno i vlasnik idealnog dijela tavanskog prostora. Vlasnici stana na zadnjem katu žele da im ustupimo taj dio tavana u vlasništvo, što su se dogovorili i s drugim vlasnikom, s tim da oni preuzmu obvezu održavanja i popravka krova. Pristala bih na takav dogovor međutim ne znam da li je to zakonski moguće.Što ako za koju godinu oni prodaju stan i budući vlasnici ne budu htjeli preuzesti tu obvezu, dok praktički besplatno dobivaju 15-ak kvadrata tavanskog prostora? Zanima me postoji li način da se to riješi ugovorom, i priznaje li zakon takve ugovore, dakle da obveza održavanja krovišta prijeđe na samo jednog vlasnika i sve buduće vlasnike tog stana i to trajno? Nadam se da nisam previše zakomplicirala i molim savjet. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija