Jump to content

mishek

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mishek objavio

  1. pa pretpostavljam da su joj produživali ugovor svaka tri ili svakih šest mjeseci, tak da je moguće da će joj sad isteći ugovor, a oni ga više neće ni produžiti. Meni to uopće nema smisla. Pa nemaju nikakve veze s njom dok je na porodiljnom, sve joj plaća hzzo. Kakva im je to korist sad dati otkaz? Da pokažu koliko čovjek može biti đubre?
  2. Ovako, kolegica je trudna 37 tjedana. Kada je ostala trudna u firmi su joj rekli da će joj produživati ugovor sve dok je na porodiljnom, a kad joj porodiljni istekne, nek se snađe. Danas, dva tjedna prije termina poroda, šefica joj pošalje mail gdje joj navodi kako joj ipak više neće produživati ugovor te će joj isti raskinuti sa 31.12.2009. E sad - smiju li oni to učiniti? Žena teče porodiljni već gotovo mjesec dana, i sad bi ona pred porod trebala ići sređivati papire što za hzzo, pa hzz. Ono, taman da se porodi na šalteru. Maknimo na stranu koliko je to neljudski od poslodavca da ženu praktički pred porodom sile na takve postupke , a osim toga, oni kao privatnici nemaju nikakve veze s tim kad joj ionak sve plaća hzzo, tak da je to njima nit u džep nit iz džepa, ali smiju li oni to stvarno njoj učiniti? Dva tjedna prije termina poroda? Molim vas za pomoć jer je stvarno hitno, još će se žena porodit i prije od stresa.
  3. odmah na sud! Traži ili kontakte uz nadzor ili zabranu kontakata. Priloži rodni list djeteta, uvjerenje o prebivalištu, nalaze doktora te navedi nereagiranje CZSS-a.
  4. mishek

    upit

    preko suda je cijena od 8.000,00 do 10.000,00 kn.
  5. samo da se na kratko ubacim. Plaćam III mirovinski stup, dobila sam potvrdu koliko sam uplatila i sad ju trebam unijeti u prijavu, samo ne znam gdje. Također, dečko ima dobrovoljno privatno zdravstveno osiguranje, pa gdje da to stavimo. Hvala.
  6. Traži smanjenje kontakata. Podneseš prijedlog nadležnom općinskom sudu (uz rodne listove djece te uvjerenja o prebivalištu) i specificiraš kontakte - npr. jednom tjedno, srijedom od 17,00 do 19,00 sati. Bez vikenda, bez praznika. Možda ga to trgne. Uvijek možeš prijedlog povući, a bar ćeš vidjeti koliko je on odgovorna osoba i hoće li se buniti protiv toga.
  7. Ako si žena, onda bi morala znati da niti jedna kontracepcija nije 100% sigurna, pa čak niti oralna, te postoji mogućnost začeća i kod pilula.
  8. to je nepotrebno. Alimentacija ili uzdržavanje nemaju veze s time što će on kupiti djetetu. Jedan otac je priložio račune za sladoled, majicu itd. Smješno. Ivice, majka te može tražiti retroaktivno alimentaciju. Ako zatraži plaćanje uzdržavanja od dana podnošenja tužbe, a ne od zaključenja glavne rasprave, morati ćeš platiti i te razlike. Inače, minimum za predškolsko dijete sada iznosi 822,00 kn tako da je iznos od 500,00 kn nedostatan za djetetovo uzdržavanje od strane roditelja s kojim ne živi. Sve što kupiš izvan okvira uzdržavanja (igračku, hranu) smatraj darom, jer se ne može tretirati kao uzdržavanje (higijena, odjeća, obuća, grijanje, režija). Znači, ne možeš si jednom majicom od 100,00 kn umanjiti iznos uzdržavanja. Što se tiče susreta, mislim da su ti formulacije tih rečenica malo nejasne, a radi se o slijedećem. Preko praznika roditelj s kojim dijete ne živi ima recimo npr. 15 dana godišnjeg odmora ljeti. To znači da je dijete s njime neprekidno tih 15 dana. Isto tako, roditelj s kojim dijete živi ima pravo koristiti godišnji odmor s djetetom, znači ako majka želi dijete odvesti na more 10 dana, tada se misli da se neće odvijati susreti tijekom tjedna i vikenda s roditeljem s kojim dijete ne živi. Što je i logično, ako si ti s djetetom dva tjedna na moru i ono ne vidi majku, tada i majka ima jednako pravo također biti dva tjedna na moru s njime bez da tebe vidi. A kod određivanja susreta, da ne bi bilo komplikacija, možeš sve navesti apsolutno detaljno. Npr. - svaki utorak i četvrtak od 16,00 do 19,00 sati - svaki drugi vikend od petka u 17,00 do nedjelje u 18,00 sati - 15 dana tijekom ljeta s time da je 2008. godine od 15.07.2008.g. do 30.07.2008.g., a 2009. godine od 01.08.2009.g. do 15.08.2009.g. i tako naizmjenično - svaki drugi državni praznik i vjerski blagdan koji je neradni dan, s time da je prvi 15.08.2008.g. (Velika Gospa) kod oca, a slijedeći (08.10.2008.g.) kod majke, i tako naizmjenično. možeš apsolutno sve staviti na papir, i tako ćeš najlakše izbjeći prepucavanja i zabune. Sretno
  9. da, to možete naglasiti u svom zahtjevu (zaboravih reći, morate ga oboje potpisati), te morate priložiti Potvrde o imovnom stanju izdane od strane Porezne uprave.
  10. jedino pozitivno što ti mogu reći da se u zadnje vrijeme odluke sa Županijskog suda vraćaju brže, te mislim da u slučaju žalbe nećeš morati čekati četiri mjeseca. Sretno! ps. i da, tvoji roditelji mogu pokrenuti postupak za viđenje unuka. Optimalno je oko dva puta mjesečno.
  11. Napišite svoja imena, adrese, napišite da se želite sporazumno razvesti i priložite vjenčani list. Pošto su vam djeca punoljetna, razvod se može dovršiti na prvoj raspravi ukoliko se oboje pojavite tamo i suglasite s istim. Sporazumni zahtjev(i tužba također) za razvod braka košta 200,00 kn + 200,00 kn za presudu.
  12. Bok! Imam jednog prijatelja (nazovimo ga Štef) koji ima veliki problem, naježio je stvarno ni kriv ni dužan. Trebamo Vašu pomoć jer jednostavno ne znamo što učiniti. Ovako: Prije šest-sedam godina osoba X (bivša žena njegovog prijatelja) diglaje kredit u određenom iznosu. Za to su joj bila potrebna dva jamca. Žena je bila toliko luda da je falsificirala potpise mog frenda i jedne bakice, te je čak nabavila i isplate liste poduzeća u kojemu Štef uopće nije radio. Ne znam na koju foru, stvarno. Povodom toga su bili pozivani na policiju, i policajac je rekao Štefu da će se sve srediti. Naravno, on je na to zaboravio, nije niti očekivao što će mu se dogoditi do prije mjesec dana. Išao je na bankomat i on ga je izvijestio da mu je račun blokiran. Otišao je u poslovnicu svoje banke te su mu tamo rekli da mu je račun blokiran temeljem nekakve ovrhe o čemu nije niti pojma imao. E sad, poanta je u tome što je i ta bakica navodno bila u svemu tome, dakle, te dvije su ga prevarile, iako on nije nikad ništa potpisao. Osoba X ima nekoliko kaznenih prijava radi prijevare,jedino je stvar u tome što je - nestala. Dakle, ne mogu doći do nje. Otišao je na Općinski sud i tamo mu je ženska rekla da će mu poslati nekakvo rješenje o ovrsi, no još uvijek nije dobio, a račun mu je i dalje blokiran. Da ima to Rješenje već bi mogao staviti i prigovor i slično, no ništa mu ne dolazi. Kako je uopće moguće da netko falsificiranim dokumentima ostvari kredit? Naravno, nikad nije uplatila niti jednu ratu kredita, kamate su već narasle. Ovi u banci su mu rekli da bi bilo bolje da isplati kredit pa onda da preko parnice se naplati od nje, što je smješno jer ako X niti policija ne može naći, kako će ju on??? Dakle, plaćanje tog kredita ne dolazi u obzir, a osim toga, dokumenti na temelju kojih je uopće ostvaren kredit su falsificirani. Napominjem da mu je CIJELI tekući račun blokiran, ne samo trećina. Molim Vas za pomoć. Hvala
  13. DNK nalazi se radi na osnovu kromosoma i ako je dokazano da je otac,obično ti piše da je sigurnost 99,99999%, tako da ne znam baš na koji način bi se to moglo osporavati. Sud na temelju toga donosi presudu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija