Jump to content

hheellpp

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na Vašem odgovoru, Istražujući našao sam u Ovr.zakonu slijedeće: Članak 180. točka(5) Ako banka u roku od trideset dana od dana kada joj je dostavljeno nepravomoćno rješenje o ovrsi ne primi rješenje o odgodi ovrhe ili rješenje o ukidanju rješenja o ovrsi ili o obustavi ovrhe, isplatit će ovrhovoditelju zaplijenjeni iznos. Ali kakvo je to nepravomoćno rješenje kad je ovršno rješenje doneseno na osnovu pravomoćnih presuda i rješenja o ovrsi potpisanog i poslanog sa suda. Jedino me ljuti da nakon svih ovih godina, sada banka barata s novcem čitavih mjesec dana.Sramota. Naravno čekaju zadnji dan.
  2. Nije mi jasan slijedći otkaz, i što podrazumijeva : Izvanredni otkaz ugovora o radu uzrokovan ponašanjem poslodavca Da li se tu ubraja konstantno kašnjenje plaća iz mjeseca u mjesec, nekad i po dvije plaće, te neuplata doprinosa više mjeseci.
  3. Hvala na reakciji, nisam išao u detalje jer sam o našem slučaju napisao cijelu sagu u naslovu u Sudskoj praksi : Da li je moguće!!! Ovrha je sprovedena na osnovu presude na Žup.sudu. koja je donesena u 7.mj i ovršenik nije svojevoljno isplatio dosuđeno. A sada čekamo duggiihh 30 dana banku za isplatu.
  4. Da li je obavezno da banka zadržava novce koji se trebaju isplatiti po rješenju ovrhe poslan po sudu. Novci su odmah maknuti sa računa ovršenika, a banka ga ne isplaćuje. Prošli su svi datumi:rokovi za žalbu, prihvaćanje ili neprihvaćanje žalbe, a ipak se treba čekati. Da li je to volja banke da čeka zadnji dan za isplatu? Hvala na odgovoru!
  5. Gospodine dragi, ja ne kukam , ja samo govorim o našoj stvarnosti. A radim svaki dan na svom radnom mjestu. Naravno, imate pravo možda se treba malo više grebati i dosađivati, ali to je mač sa dvije oštrice. Čekamo da prođe potrebno vrijeme za žalbu. A MOJE PISANJE JE SAMO MOJ ISPUŠNI VENTIL. Ionako znam da mi nitko neće i ne može pomoći konktetno, već mi je lakše kad se izjadam. Ipak hvala Vam na komentaru, imate potpuno pravo! Pozdrav
  6. Dragi moji, već mi je mučno kada se sjetim suda i pravde. Požurnica smo poslali "mali milijon" i prije na Općinskom, a sad su nam prije mjesec dana na Županijskom upozorili advokata da više ne šaljemo požurnice, !?!? kako nikakvog ni odgovora ,ni poziva, naravno poslali smo ponovo prije desetak dana. Pa što ćemo opet prolaziti sve godišnje, bladane, i ljetnu stanku i na Županijskom, kao i do sad na Općinskom!!! Pa kamo ide to sudstvo , kad će svi naši spisi prestati gnjiliti po nekakvim uredima, ako neznaju raditi neka puste druge. Možda kad bi bili plaćni po učinjenom, možda bi im se i dalo raditi.
  7. Evo dragi moji, da Vam se javim kako ni do dana današnjeg a ušli smo u 2009. ni traga ni glasa od bilo kakvog pomaka na Županijskom sudu. Odvjetnik je poslao požurnicu prije mjesec dana. Pa ovo je za poludit. Da li smijem kao obični građanin poslati mail na Županijski sud, jer je naveden i mail u kontakt podacima Županijskog suda, da li to netko čita i proslijeđuje li se to kamo. Načula sam da ovakve slučajeve kao naš, Ž. sud redovito vraće na Općinski. Pa koliko će to onda trajati ????
  8. Hvala na savjetu. Nisam sigurna da li tu žalbu Vrhovnom sudu šaljemo mimo našeg odvjetnika, i da li ga moramo obavijestiti o tome, ili možemo i na svoju ruku?! Da li nam to može zakomplicirati situaciju ako Vrhovni sud odluči da su postupci u procesu u granicama dozvoljenog, jer svjedoci smo da je ljudsko razumjevanje pravde jedno, a sudsko provođenje pravde sasvim nešto drugo.Tu se dozvoljavaju svakakve manipulacije, a sve na trošak nas običnih ljudi koji se ne svojom krivicom nađu u situacijama koje nismo tražili. Pozdrav Dodatak naknadno: pronašla sam teme oko sudjenja u razumnom roku i žalbe, ali kako nismo dosegli 5 god bojim se da moramo još čekat. HVALA! Odoh čitat!
  9. Imam još jedno pitanje, jer ovo stvarno zbunjuje. Kako se radi u ovom slučaju o dvije osig.kuće koje se međusobno prepucavaju ko je od njihovih stranaka (vozača) kriv za smrt našeg člana obitelji, koji se slučajno našao kao nedužni pješak u toj situaciji i najgore prošao, Sud jednostavno to dozvoljava,oteže i zanemaruje da postoji i neki krivični postupak u kojem se točno vidi tko je kriv, i dozvoljava se da taj bolni trenutak obitelj svaki puta proživljava, i kao da nisu ubili nedužnog čovjeka, već da se radi o vreći krompira. Pa zar će nesposobnost Opć. suda Županijski nagraditi tako da da nadu ovim osig.kućama za ponovno otezanje mjesto da priznaju odgovornost???!!! Pa zašto se onda plaćaju police osigurnja, i u njima postoji faktor rizika kao i kod nas, običnih ljudi, kad idemo tratoarom rizikujemo da će se neko zaletiti u nas i to sleđa, pa da nam neće biti spasa. Sramota!!!
  10. Da li je moguće da nakon više mučnih godina sudskog postupka na Općinskom sudu radi dobivanja odštete od osiguranja zbog smrti bliske osobe, nakon zakazivanja ročišta svakih par mjeseci, raznih vještaka, odgoda radi bolesti inih, god.odmora,... i konačnog dogovora oko svega i čekajući objavu , sudac pismenim putem šalje presudu, a u njoj krive cifre za odštetu, uvećane i naravno osig. šalje žalbu. Pa zar sve ispočetka i dalje na Županijski, radi greške suca, pa valda u zapisnicima piše što je dogovoreno?! Grozno! Pa što život nesretnog poginulog čovjeka ništa ne znači,njegovo dostojanstvo i dostojanstvo porodice!! Imamo odvjetnika, ali valda je danas takvo otezanje svima normalno jer ovdje se radi i o neprofesionalnom odnosu prema poslu samog suda!? Molim Nekog za par riječi utjehe, i da li se možemo nekom obratiti!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija