Jump to content

299

Korisnik
  • Broj objava

    160
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Pozdrav Da prvo odgovorim, ja sam zadovoljavao zakonskim uvjetima, jer mi u suprotnom ne bi ni palo napamet da se žalim ali... Dakle, na žalost od moje žalbe ništa, jer se javio čovjek sa zvanjem profesora, ali da nije imao titulu profesora imao bih sve osnove za žalbu, sa druge strane u odbijenici za posao je trebalo pisati tko je primljen po zakonu, što nije. Informacija gdje sam to sve saznao je Inspekcija u Ministarstvu prosvjete, gdje su bili stvarno jako ljubazni pa ako netko ima sličnih problema u školi mislim da treba tamo zvati.
  2. e to mi je trebalo:) znači i državni inspektorat sutra zovem:) pa ćemo vidjet...zahvaljujem još jednom
  3. Poštovani Zahvajujem na odgovoru, to je valjda onaj dio koji piše da se mogu sudu žaliti (što i hoću), stvar je u tome da sam kao primjere žalbe uglavnom našao da se prvo žali školi (što jesam) nakon njihove odbijenice a nakon što mi oni odgovore na žalbu ide dalje žalba toj određenoj inspekciji (koju nisam nigdje našao), to ću sutra ponazivat ministarstva da vidim kako što dalje, dakako ako mi se uopće netko tamo javi na telefon.
  4. Pozdrav Ovo pišem više zato jer nigdje nisam našao konkretne informacije kako i kome se žaliti. Moj slučaj je da sam se javio na natječaj za radno mjesto učitelja u školi, pozvao sam se na prednost pri zapošljavanju kao dijete poginulog branitelja, i ovim putem molim sve da se suzdrže od komentara kako uzimam drugima posao koji nemam jer ovaj post pišem ionako više da bi ljudi znali sami proceduru kako se žaliti, jer meni je već dosta 3 godine šutnje i ono hrvatski šuti i nemoj se zamjeriti. Uvjeti za natječaj su bili: Fakultet, nije potrebno iskustvo i dokumenti. 1. Dobio samo samo papir (nakon otprilike 3 mjeseca, sa tim da sam i zvao školu kad će poslati jer bez njihove odbijenice se ne možete žaliti) na kojem piše da nisam primljen a po ZAKONU na tom papiru treba pisati tko je primljen i koje stručne spreme. 2. Na temelju toga i po prednosti djeteta poginulog branitelja, pisao sam prvu žalbu koja ide na školu. Nakon dva tjedna dobio sam odgovor tipa da je ravnatelj odlučio da je trenutni zaposleni zadovoljava sve uvjete natječaja dok ja ne i ne mogu se pozvati na svoje pravo? što je moguće ako u natječaju objavljenom na stranicama HZZ-a bilo nešto krivo napisano, ali to nije moj problem, dok se u odgovoru u žalbi napominje da se mogu žaliti sudu?. 3. Moj veliki problem je bio što svi forumi i slično kažu da drugu žalbu treba pisati inspekciji ali nitko i baš nitko ne kaže kojoj., tako da sutra zovem Ministarstvo uprave i Ministarstvo prosvjete, kao i Sud pa ćemo vidjeti što dalje i bićete obaviješteni da i sami znate.
  5. pozdrav Soe,mnizacija za kredit od 10000 Eura je cca 1150 kn pa računajte maksimalno tolko ili manje.
  6. pozdrav Eto da se i ja ubacim isto, majka predala zahtjev prije tri godine, zvao zadnji put u cc 8mjesecu, rekli znate zakon će se mijenjati pa nazovite u 11??? Zanimljivo čekaš 4 godine da ih dobiješ i onda ih još 3 nesmiješ prodat (valjda se država nada da ćeš krepat u tih 7 godina) Eventualno ako su promijenili zakon pa ih možeš prije prodati, netko zna što su to mijenjali u zakonu??
  7. Pozdrav Dakle bio bih zahvalan na odgovoru ako netko zna da li se sa tehničkim fakultetom može predavati u školi, tj da li tehnički fakultet odgovara uvjetima da se bude primljen z stalno? Unaprijed zahvaljujem
  8. pozdrav Eto dok sam otvarao ovaj post dosla mi je ideja da čujem jel postoji itko tko se zaposlio na temelju ove povlastice? U svakom slučaju zanima me gdje je određeno kako će se vršiti ta prednost?
  9. pozdrav Znam za slučaj gdje se dokazivala bračna zajednica nakon umrlog bračnog druga Pokrenuti sudski postupak Potrebne tri izjave svjedoka da se živjelo 3 godine skupa ovjerene kod bilježnika i odlazak tih svjedoka na jedno svjedočenje I to je to.
  10. pozdrava U svakom slučaju to je sigurna zastara jer komunalne usluge zastarijevaju nakon 3 godine. Nezna točno koji članak ali sigurno ima na forumu.
  11. Pozdrav U jednom ministarstvu su mi rekli da ta prednost vrijedi samo ako nakon svih pismenih (valjda) testova imam isti broj bodova kao prvoplasirani onda mi ta prednost vrijedi. Ako netko može postavit nekog svog dat će mu riješne testove i ja se mogu slikat) Iskreno ne vidim tu neku prednost ali dobro. U svakom slučaju odmah se žali, a možda nešto uspiješ kad je i kosorica rekla nedavno da se to pravo ne korsiti kako bi trebalo. Ja čekam neki odgovor pa onda žalba:) U svakom slučaju javi tijek događaja nakon žalbe:)
  12. pozdrav Eto ja pišem 2 žalbe pa ako prođu definitivno ih stavljam ovdje. Da se osvrnem na komentare, nitko me ne može uvijeriti da, budući da je 2 godine bilo skroz nezakonito naplačivati parkiranje (prije odluke ustavnog suda bilo se dovoljno samo pozvati na taj zakon) i niste morali platit, je ijedan odvjetnik platio parkiranje. Isto tako sigurno postoji zakon po kojem se ni ovo ne mora plačati i sigurno ni sada ni jedan odvjetnik ne plača parkiranje. Ispravite me ako griješim. Žalosno je što mi se čini (kao laiku) da naši suci stvarno ne rade svoj posao (ili im ni to ni nije posao). Najbolji primjer je zastara. Ako se vi pred sucem ne pozovete na zastaru on će odobriti naplatu. Drugim riječima sudac (kojem je glavni cilj štiti zakon) koji zna da je nešto protuzakonito dopušta tu protuzakonitost dok ne izogovorite zakon koji to sprečava. Pa nije li posao suca da keže odvjetnicima da je predmet u zastari protuzakonito naplatiti? Baš kao što je i svaki sudac znao da su kazne nezakonite pa ih je dopuštao. Eto molim da me se ispravi ako griješim jer stvarno bih rado volio da me ispravite u tom uvjerenju. U svakom slučaju držim fige svima koji se žale na naplatu. Osobno nemam ništa protiv naplate ali ono više nego u Londonu? (nek bude kunu po satu). Druga stvar koja mi nekako logično izgleda da je gradki prstor javni prostor (i da sam ja kao građnin na neki način suvlasnik tog prostora jer između ostalog i uređenje tog prostora je plačeno mojim novcem kroz razne poreze. pa samim tim nije podložan naplati. To je kao da sjednete u šumi i dođe vam npalata od šuma jer ste tamo sjeli. Žao mi je ako je offtopic ali slažem se da bit ljudima svako trebalo pomoći znanjem. I da se mene pita imali bi svih 12 razreda škole pravo!
  13. pozdrav Našao na ovom forumu "Ako u međuvremenu, prije zaprimanja ove opomene pred ovrhu niste dobili nikakve druge opomene, jednogodišnji rok zastare je za sve troškove održavanja čistoće. Jednogodišnji rok zastare Članak 232. Zakona o obveznim odnosima Zastarijevaju za jednu godinu: 1) tražbina naknade za isporučenu električnu i toplinsku energiju, plin, vodu, za dimnjačarske usluge i za održavanje čistoće, kad je isporuka, odnosno usluga obavljena za potrebe kućanstva, 2) tražbina radiopostaje i radiotelevizijske postaje za uporabu radioprijamnika i televizijskog prijamnika, 3) tražbina pošte, telegrafa i telefona za uporabu telefona i poštanskih pretinaca te druge njihove tražbine koje se naplaćuju u tromjesečnim ili kraćim rokovima, 4) tražbina pretplate na povremene tiskovine, računajući od isteka vremena za koje je tiskovina naručena. (2) Zastara teče iako su isporuke ili usluge produljene. Svakako uložite prigovor zastare jer je u vašem slučaju zastara za tražbine održavanja čistoče iznosi godinu dana, a u vašem slučaju prošlo je i više. Na zastaru niti sud niti vjerovnici ne paze pa ukoliko se sami na nju ne pozovete na zastaru se neće nitko obazirati. Slobodno i nazovite komunalno poduzeće i recite im da ćete uložiti prigovor zastare poivajući se na Zakon o obveznim odnosima čl.232. i pismeno ga uputite istima."
  14. pozdrav Stvar je po meni vrlo jednostavna,u našoj državi možete se slikati ako nešto nije u novinama ili televiziji, tako da im zaprijetite novinama i televizijom, a mogli bi i spomenuti koja je to auto kuća jer ja namjeravam kupiti auto u skoro vrijeme, i hyundai mi je jedan od izbora, tako da ne odem tamo:) Neznam kakve gluposti da oprostite na izrazu prića chew... Nek si on kupi auto i da 20-30 tisuća eura pa ga opere i neka mu farba otpadne. Ja bih mu stvarno rado rekao da se ne nervira da nije to ništa strašno.Još bih mu i pivo platio ako se ne iznervira:)
  15. he he gdje to živiš da ti se doselim:)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija