Jump to content

Ivac

Korisnik
  • Broj objava

    53
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Poštovanje, podižem ovu temu, jer imam problem sa davanjem otkaza na mjesto direktora. Naime, direktor sam u tvrtci u kojoj je osnivač i vlasnik moj bivši partner. Već od 2012 nemam uvid u poslovanje tvrtke, a 2015 sam predala otkaz na mjesto direktora u tvrtku (njemu) i u sudski registar, međutim koliko sam upoznata to mi ništa ne znači dok me on osobno ne ispiše. Čak, sam dogovorila sa javnim bilježnikom da ću ja sve platiti, nakon što moj bivši dođe i potpiše moj ispis. Poslala sam mu u pismu zahtjev da ode kod tog i tog javnog bilježnika i samo potpiše ono što bilježnik pripremi, a ja ću sve platiti, znači ne košta ga ništa, i svejedno nije to napravio. Zanima me da li postoji još koji način da se sama ispišem, jer na kraju godine porezna će mi poslati razliku za doprinose koju moram platiti, jer po novome direktori tvrtke imaju veću osnovicu, a ja kod sadašnjeg poslodavca imam manju... Hvala unapijred!
  2. Poštovanje, trebam savjet. Šef i njegova supruga putovali su Lufthansom, letovi su kasnili i u jednom i u drugom smjeru. Imamo pravo na žalbu i odštetu, međutim karte su plaćene službenom karticom. Zanima me da li zahtejv za odštetu šalje tvrtka ili njih dvoje pojedinačno? Pozvat ćemo se na prava iz ovog http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/PDF/?uri=CELEX:32004R0261&from=hr Hvala unaprijed!
  3. Nisam pravnik niti imam iskustva, ali čisto da prokomentiram... Mislim da ste u pravu i da bi trebali ili sudski ili preko centra tražiti da se taj dio napismeno nekako uredi i da vi dobivate alimentaciju tih mjesec i pol... Ono što mene smeta u ovome je činjenica da se samo materijalno gleda. Mislim da je najlakše gurnuti ruku u džep i glumiti roditelja, a gdje su sve druge obaveze. Po ovome članku ispada da je roditelj koji samo plaća alimentaciju ravnopravan s roditeljem s kojim djete živi, a po meni je to apsurd!
  4. Primanja postoje, ali su već opterečena kreditom koji je nastao prije ovrhe, a nekretnine nemam niti pokretnine.
  5. Poštovanje, nisam nigdje uspjela naći ovu infromaciju, isprika ako ponavljam temu... Zanima me što se događa ukoliko ovrhovoditelj odluči promjeniti predmet ovrhe sa novčanog odnosno sa plaće na nekretninu? I ukoliko ovršenik nema nekretninu niti pokretninu da li ovrhovoditelj ponovno može pokrenuti novu ovrhu i predmet ovrhe na novčani i da li je to onda nova ovrha ili ostaje stara? (valjda nisam puno zapetljala)... Hvala!
  6. Poštovani, hvala na komentaru. Da svjesna sam činjenice da će CZSS raditi samo i isključivo u interesu moga djeteta niti ne očekujem da ispunjava moje želje. Čula sam svakakva negativna iskustva s centrima, međutim svejedno vjerujem da tamo ipak ima ljudi koji rade savjesno svoj posao. Također nije mi namjera odvajati djete od oca, međutim u mojem slučaju ne radi se o brižnom čovjeku s moralnim načielima tako da ukoliko ikada i dođe do kontakta nje i oca voljela bih da taj odnos bude pod nadzorom stručne osobe. Hvala!
  7. Vjerujem da jesu lihvari i da se koriste svime i svačime da izvuku novac, međutim ja stvarno nemam namjeru bježati ili ne platiti ono što sam potrošila, ne zbog njih ili zakona već same sebe (da vjerojatno nekome zvučim glupo ) Još jedan problem što se ne mogu pozvati na zastaru je to što sam već Eosu na ime toga duga počela plaćati rate, međutim nisam platila u 7mj i onda su me zivkali, nisam se javljala i poslali su taj dopis (koji spominjem u prvom postu) u firmu. Mislim da sam samim time što sam platila nekoliko rata i priznala svoj dug te se tako obvezala prema njima. Jedino što ne želim je da mi maltretiraju poslodavca i da zbog njih imam problema na poslu, jer radim kod stvarno poštenog čovjeka, samohrana sam majka i nije mi pametno izgubiti takav posao. Hvala vam puno na vašim opširnim odgovorima i savjetima!
  8. Što se zastare tiće, prijedlog ovrhe odnosno rješenje o ovrsi je iz 2013g tako da, koliko ja znam ne mogu se pozvati na zastaru. Hvala vam puno na odgovorima...
  9. Moj će im šef ispuniti njihov obrazac gdje će napisati kako ste rekli da već postupa prema zakonu i usteže mi s plaće određeni iznos i to ćemo im poslati. Međutim upravo sam primjetila da prijedlog za ovrhu od strane odvj. društva Leko koje je tada zastupalo Diners i na koji je Javni bilježnik lupio žig rješenja o ovrsi nigdje ne spominje Eos matrix. To je očita kopija dokumenta na kojoj je printano da je vjerodostojna kao i original. Iskreno meni se ne da s njima natezati niti imam namjeru bježati od svoga duga, jedino što me smeta je to što bez obzira uplaćivala ja ili ne oni zovu svaki mjesec. Tako da ću danas ići vidjeti da li mogu napraviti nekavu rekonstrukciju svoga kredita da sve to zatvorim i da me ne gnjave više, mada mi se to čini vrlo nemoguće... Drž'te mi fige!
  10. Hvala puno na trudu i opširnom odgovoru! Ovo mi puno znaci!!!
  11. Hvala, to ste mi bas vi jednom prilikom već stavili link, ali kako se mijenjao ovršni zakon mislila sam da se nešto promjenilo i po tom pitanju.
  12. Poštovanje, imam administrativnu zabranu za kredit koji iznos mi se uredno oduzima s plaće, ta admin. zabrana pokrenuta je prije svih ostalih kredita koje sam digla. Imam blokiran račun od Croatia osiguranja i imam dug prema dinersu koji je preuzeo eos matrix. Eos matrix mi je upravo poslao u firmu rješenje o ovrsi i upozorenje da rješenje o ovrsi ima prednost i veću snagu od administrativne zabrane. Zanima me da li je to točno i gdje mogu dobiti službeno mišljenje? Hvala!
  13. G-man hvala na razumnim i nepristranim savjetima! Gospodine Strawinsky koliko vidim vi ste jedan od onih koji itekako ima velikih problema i frustracija sa svojom bivšom ženom, jer inače ne bi pisali ovakve komentare. Niste uopće pročitali moj prvi post već ste odmah skočili na sve četiri. Sada je 2017g i moje djete ima 5,5g, sudski postupak pokrenut je 2013g. Računajte i shvatiti ćete koliko je moje djete tada imalo godina, računajući da otac nije niti tada imao nikakav kontakt sa djetetom. Predati ju njemu utorkom/četvrtkom i nedjeljom bez postepenog upoznavanja bilo bi jedanko predati ju nekom strancu - to je razlog moga nadzora! Ne ja nisam zabrinuta zbog njegovog ne viđanja, već jedino što ja želim je učiniti sve što kao zakonski zastupnik svoga djeteta moram učitniti. Što se tiće oduzimanja roditeljske skrbi mislim da je to odlično rješenje za očeve poput njega pa i one koji svoju djecu vide samo onda kada njima paše, zato što kada mu se oduzme roditeljska skrb ja mogu normalno brinuti o djetetu kao i do sada bez prepreka kao npr vađenje dokumenata uz njegovu dozvolu. (dozvolu nekoga tko pojma nema apsolutno ništa o svojem djetetu) Također danas sutra ako ipak poželi biti otac, za što ima vremena i vremena premišljati se i razmišljati za razliku od mene koja nisam imala uopće priliku razmišljati želim ili ne želim, opet može od suda zatražiti vraćanje rod. skrbi, međutim onda će morati dokazati koliko je stvarno ozbiljan. On svoja prava ima i itekako ih može iskoritstiti niti mu itko tu ne stoji na putu, a zašto ih ne koristi??? Zato što se boji moga "nadzora"??? U CZSS kod psihologa pitala sam ga gdje hoće da bude prvi susret s malom, gdje god da je rekao pristala bih. Moglo je biti i u parku, ja nisam trebala slušati što njih dvoje govore itd kao što vi kažete, ali pošto ga djete ne zna nema šanse da bi sama išla s njime niti bi je ja na to tjerala. Nije prihvatio niti jedan prijedlog niti je predložio bilo što. Također sam mu naglasila da kada mala stekne povjerenje u njega njih dvoje će moći sami provoditi vrijeme. Ovdje nije rječ o dobrom čovjeku koji se trudi oko svoga djeteta, a zločesta žena mu to brani i želi mu oduzeti to pravo, ovdje se radi o vrlo opasnoj osobi koja ne razmišlja o drugima već isključivo samo o sebi i svojoj koristi. To bi bilo sve od mene! Što se mene tiće ova tema je zaključana i nemam namjeru više odgovarati na ovakve komentare. Hvala!
  14. Hvala na savjetu! Da li možda znate što u tom slučaju čini CZSS? Razmišljala sam rađe otići tamo i popričati u živo s osobom koja vodi slučaj, obzirom da moj bivši baš i ne razumije propise i zakon te će ovako nešto shvatiti da ja radim nešto protiv njega i ne bih htjela imati problema zbog toga. Možda zvučim kao kukavica, sama sebi tako zvučim, ali strah je baš velika blokada. Kada sam na sudu pokrenula postupak za dodjelu roditeljske skrbi on je to protumačio kako sam ja njega tužila i kako on jadan sada mora raditi za mene i svaki mjesec plaćati alimentaciju, jer kao to meni plaća. Uopće ne razumije da je to minimalan iznos kojim mjesečno sudjeluje za svoje djete. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija