Jump to content

jadraos

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. drzavni polazu oni koji rade u upravi nakon 6mj rada, i mislim da je puno laksi, pravosudni se polaze nakon vjezbenickog staza, (u upravi i radnog staza), i puno je tezi... ako radis npr kod odvjetnika neces ni polagati drzavni, vec pravosudni samo.
  2. može li mi netko poslati popis propisa koji je potreban za testiranje u poreznoj upravi? jesu li to baš svi propisi sa web stranica porezne uprave ili samo glavni zakoni? ne znam jel da skidam sve....
  3. mogu li se ja zaposliti 3 mj kao tajnik, pa onda u drz upravi itd., tj pitanje je da li se radni staz vjezbenika zbraja tako da mogu na vise mjesta odraditi ili moram npr 12 mj odraditi u upravi bez prestanka, molim upucene da mi pojasne..
  4. meni je drzavni odvjetnik u djakovu rekao da nece biti nista prije nove godine.
  5. odo đakovo, lijepo, ugodno, lagani formalni razgovor sa simpa drzavnim odvjetnikom, o zivotopisu, faxu, ocjenama, nista posebno, cisto da se odrzi.
  6. i ja u 8:25, kada si ti pozvana? što će biti na tom razgovoru?
  7. je li tko dobio poziv za općinsko državno odvjetništvo u đakovu? ja za 3.12. kakav će biti razgovor?
  8. sto bih ja dala za jednu takvu sobicu...
  9. dobila sam 5 odbijenica iz zupanije.
  10. pa da, meni se nije dalo trosit kn na preporuceno, a cula sam od jedne cure sto je radila preko stuca u javnobiljeznickom uredu da se nepreporuceno ni ne gleda. zakljucila sam da je to taj isti natjecaj, pa nisam slala. mozda sam pogrijesila... vidjet cemo. ako ista cura bude primljena, to je to.
  11. e ovako, ja sam na kucnu adresu dobila rjesenje od 31. srpnja 2008. da nisam primljena. ok. na natjecaju nigdje nije bilo imena javnog biljeznika koji je trazio vjezbenika, ali su u rjesenju napisali za koji ured je odbijenica. i nekidan citam na stranici www.hzz.hr radna mjesta i naidem na natjecaj za javnobiljeznickog vjezbenika sa rokom do sutradan. a tek je taj dan objavljeno, znam jer gledam svaki dan. mislim da je to bilo 5.9. a natjecaj traje do 6.9., s imenom javnog biljeznika. i ja se vec pocnem spremati slati novu molbu doticnom javnom biljezniku dok ime ne procitam jos jednom i shvatim da sam za tog istog javnog biljeznika vec dobila odbijenicu.i naravo, nisam nista poslala. i sad meni nije jasno kog vraga oni to objavljuju kad je to zavrseno davnih dana, i ljudi trose kn,ako slucajno nisu upuceni, i cekaju odgovor bezveze i gube zivce i sve... i sad si ja mislim, jedino sto bi tome blo razlog je to sto taj javni biljeznik zeli jos pokupiti poticaj sa zavoda za kolegicu koja je primljena. e sad, jesam u pravu ili ne, illi sto vec, ali to me u tom trenutku jako uzrujalo. jel nije dovoljno to sto nema posla, moraju li jos provocirati s tim laznim, zakasnjelim oglasima.. ili sam ja pukla vec...
  12. kontam si da je to ovo... http://www.legalis.hr/modules/news/article.php?storyid=2459 Zakonodavstvo : Sabor o zakonu o lokalnim službenicima i namještenicima Objavio Mrljavac dana 29.5.2008. 22:52 Vijesti istog autora Zakonodavstvo ZAGREB,29. svibnja 2008.(Hina) - Zastupnici u Hrvatskom saboru raspravljaju danas o prijedlogu zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi kojim se uređuje radno-pravni status približno 11 tisuća lokalnih službenika u 429 općina, 126 gradova, 20 županija i Gradu Zagrebu, prvi put od 1993. i uspostave lokalne samouprave. itd.... Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi donesen je na zasjedanju Hrvatskog sabora 15. srpnja 2008. (Nar. nov., br. 86/08), a stupio je na snagu 31. srpnja 2008. Do tada se na status, prava i obveze službenika i namještenika u upravnim tijelima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u neovisnoj Republici Hrvatskoj, od osnivanja općina, gradova i županija i prvih lokalnih izbora 1993., pa sve do donošenja toga Zakona, na odgovarajući način primjenjivalo službeničko zakonodavstvo koje je vrijedilo za državne službenike i namještenike. To je često bilo razlog brojnih dvojbi i raznolike prakse u stvaranju kadrovske strukture upravnih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija