Jump to content

zeljanznanja

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Danas sam podigao preporučenu pošiljku čudnog/kafkijanskog sadržaja. Prekršajni sud me poziva na pripremno ročište u svojstvu okrivljenika zbog prekršaja iz Čl. 57. st. 1. toč. 1. Odluke o javnom linijskom gradskom prijevozu putnika (citat dolje) Odluka o javnom linijskom gradskom prijevozu putnika Članak 57. Novčanom kaznom od 150,00 do 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj fizička osoba: 1. ako na zahtjev ovlaštene osobe prijevoznika ne predoči kartu radi kontrole (članak 31. stavak 1. Odluke); Iz gore navedenog slijedi da sam se švercao u tramvaju/busu. Kako se barem 15 godina nije dogodilo da me uhvatio kakav kontrolor ZET-a, zbleznut sam načisto. Na sudu se, pod prijetnjom privođenja o vlastitom trošku, moram pojaviti za 3 tjedna. Kako da se branim? Ulovljen bio nisam, no uzalud mi ta činjenica ako se izmišljotina kontrolora ZET-a smatra, poput policajčeve riječi, valjanim i dostatnim dokazom. Ne bi li bilo bolje da nisam podigao tu pošiljku ?!?
  2. Imao sam sličan slučaj, samo što meni posljedice nisu ostale. Pomiri se s tim da će to još neko vrijeme trajati, da će se poslije osiguravajuća kuća žaliti da im je to puno i to će još neko vrijeme potrajati. A na kraju ćeš dobiti više od 200 - 250 000.
  3. Po kojem to zakonu se treba platit ugovor koji se krši? Daj razmisli malo šta pričaš! U ugovoru ne piše da se treba platit sve do isteka ugovora ako sam vip krši ugovor.
  4. Istina, ne znam baš puno. Zato sam tu da naučim nešto više. Ali kako čitam i gluposti u svakakvim topicima ne vjerujem da ću baš puno naučiti :tuzan:
  5. Pravnici se sprdaju sa Ustavom Zanimljivo nadasve. Marije nažalost nema da vam kaže pokoju pametnu jerbo vidim da pravnicima, a i onima koji to žele postati, treba. U ovoj državi zbog sudaca (naših dragih) i pravnika kao što ste vi (ili to samo želite biti) uvažava se svjedočenje policajca (individue) više nego dokazi i svjedočenje većine "običnih" građana. I zbog istih se tu ništa ne može :tuzan: Poruka moderatorima: Vidite da je Flokijev post offtopic?!? Je li postavljač topic-a marijin alter-ego u obliku paralelnog računa ili je ovo insinuacija koja vrijeđa ?!?
  6. Da, ali vožnja kroz crveno je drugo, to se vidi iz aviona. Ali ako vozač prođe kraj policajca vozeči brzinom od 50 km/h, gotovo je nemoguće vidjeti je li taj vozač vezan (još pogotovo ako je vozač odjeven u tamnije boje). Nikako platit kaznu!
  7. Nije li to malo čudno, tako bi svaki policajac kojemu je dosadno i koji se zainati mogao svima koji su prošli napisat kaznu za nevezani pojas? Ili ako mu treba do nekakve "dnevne norme" onda može nasumično izabrat par auta koji su prošli
  8. Nisam bio prijavljen. Prijavio sam i to inspekciji rada, ali od svega toga ništa nije bilo.
  9. Ali to košta. Jel ima kakva druga mogućnost?
  10. Bilo je na inspektoratu rada ali tu ništa nije napravljeno. Imam jedan nalaz da sam dobio udarac i to je to. Kakvi su mi izgledi ako ga tužim?
  11. Radnik je zvao policiju odmah nakon toga, ali policija tu "nije mogla ništa". Svjedoka nažalost nije bilo
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija