Jump to content

bovu

Korisnik
 • Broj objava

  10810
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  53

bovu je zadnji put osvojio dan svibanj 16

bovu objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O bovu

 • Rang
  Veteran
 1. RTV pretplata - ima li smisla slati prigovore?

  ako si platila račun priznaješ da posjeduješ radio ili tv uređaj na koji se plaća rtv pristojba.
 2. ovrha vip

  APP. na dopis odvjetnika nisi obvezan reagirati. traži da ti pošalju pravomoćnu odluku (pismeno sa povratnicom a ne e-mailom). zbog upita e-mailom nisu ti odgovorili.
 3. Uplate novca i zahtijev za povrat novca

  da. može tražit smanjenje cijene za neobavljeni posao ili povrat novca ako je platio dugom da dovrši posao. treba dokazati da ti je platio. iznose koje su drugi uplaćivali su možda dar?
 4. Uplate novca i zahtijev za povrat novca

  obavio si posao i za njega si primio ugovoren iznos. ako je bio nedostataka trebao je tražiti otklanjanje tih nedostataka . ako se nebi odazvao na poziv te nedostatke je mogao popraviti. naći drugog izvođača. platit radove popravka nedostataka i tražit povrat nastalog troška ali nemože tražit povrat uplate a radovi su izvršeni. dopis odvjetnika je APP. sud će odlučiti (ako podnesu tužbu). na tužbu obvezno odgovori i angažiraj odvjetnika. on kao tužitelj mora dokazati da preuzeo predmet radova sa nedostacima kao da te pozivao da otkloniš te nedostatke. mora dokazati da je platio otklanjanje nedostataka.
 5. podjela imovine, vanbračna zajednica

  o kakvom razvodu pričaš. u vanbračnoj vezi ste. dovoljno je da neko napusti vezu (preseli se i da ne živite zajedno). na koga glasi kuća? ako svi popiri i zemljište glasi na njeno ime ona nemora prepisivat ništa. ti moraš podnijeti prijedlog za utvrđivanje i podjelu zajedničke stečevine. odvjetnik bi bio poželjan.
 6. Rastava i očev porodiljni

  pošalji pismeni upit HZZO u Zagred (drugostupanjsko tijelo). obrazloži kako se napisala. dostavi odluku suda.
 7. Presuda suda o očinstvu iz 1978. god.

  ako presudu nije primila jeda od strana presuda nije pravomoćna. Ako stranci nije dostavljen prijepis presude, onda nije počeo teći rok za žalbu, pa treba zaključiti da stoga ne može nastupiti niti njezina pravomoćnost i rješenja VSRH Broj: Rev 1458/1997-2 zašto u rodnom listu nije upisan otac ako je presuda pravomćna?
 8. Presuda suda o očinstvu iz 1978. god.

  na ostavinskoj navest da je imovina koja glasi na pokojnika bračna stečevina (vlasništvo 1/2 i 1/2 iako možda drugačije piše u vlasničkom listu). tražit izuzeće bračne stečevine iz nasljedne mase.
 9. ako je slučaj dosta kompliciran bilo bi poželjnije da angažirate stručnu osobu čiji rad bi pratili i sa kojom bi se dogovarali. ako dobijete spor imate pravo na nužni trošak (ako ga tražite prije završetka rasprave). zastupanje odvjetnika je nužni trošak.
 10. RTV pretplata - ima li smisla slati prigovore?

  sa kontrolorom nisi trebala razgovarati. možeš ga pozdraviti ali nisi obvezna. osobnu i druge podatke daješ samo policiji. oni prijete bez nekog osnova pa APP. na obavjest ne šalješ nikakav prigovor. račune baci ( osim ako si ih primila preporučenom poštom) nemože dokazat da si ih primila. ako potpišeš prijavu za neki uređaj (radio ili tv) dužna si plačat pristojbu. niko te nesmije natjerati da potpišeš ono što ti ne odgovara.
 11. Korištenje tuđe nekretnine - Hrvatski telekom

  zatečeno stazanje. ali nožeš im poslati prijedlog za sklapanje uigovora o najmu (pismeno preporučeno sa povratnicom). ako prihvate od sklapanja ugovora teče najam. ako se pozovu na zatečeno stanje piši kući propalo. ako ćeš sanirati krov a kabeli ti smetaju pismeno traži da izmaknu kabele. mogu samu upisati pravo služnosti.
 12. Darovanje kuće pod kreditom

  nemože kuća biti pod kreditom. može biti hipoteka na kući ili fiducija koji se brišu otplatom kredita. hipoteka- moguća promjena vlasnik(hipoteka prati nekretninu a ne vlasnika). ali za promjenu dužnika potrebna je suglasnist hipotekarnig vjerovnika. fiducija- nema primjene vlasnika (do otplate duga i brisanje fiducije).
 13. Obiteljska mirovina

  samo nužni nasljednici mogu osporavat taj brak (ako se vjenčaju). nema djece pa nema ni nužnih nasljednika.
 14. Priznao sam dijete a nisam biološki otac

  jednom upisan otac je otac do smrti ili do zahtjeva biološkog oca za utvrđivanje očinstva. ili dijete kad navrši 18 godina. nemože majka mijenjat djetetu očeve kao što mijenja ljubavnike. dijete si priznao i zakonski si njegov otac. imaš obvezu plačat alimentaciju (ako majka to zatraži) ili djete kad postane punoljetno. dijete si priznao i ono je tvoj nasljednik dok se ne utvrdi drugačije.
 15. Postava odašiljača na zgradu

  za najam preko godinu dana potrebna je suglanost svih suvlasnika (100%). ZV Izvanredni poslovi Članak 41. (1) Za poduzimanje poslova koji premašuju okvir redovitoga upravljanja (naročito promjena namjene stvari, veći popravci, dogradnja, nadogradnja, preuređenje, otuđenje cijele stvari, davanje cijele stvari u zakup ili najam na dulje od jedne godine, osnivanje hipoteke na cijeloj stvari, odnosno davanje pokretne stvari u zalog, osnivanje stvarnih i osobnih služnosti, stvarnoga tereta ili prava građenja na cijeloj stvari) potrebna je suglasnost svih suvlasnika. (2) U sumnji se smatra da posao premašuje okvir redovitoga upravljanja.
×