Jump to content

bovu

Korisnik
 • Broj objava

  10833
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  53

bovu je zadnji put osvojio dan svibanj 16

bovu objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O bovu

 • Rang
  Veteran
 1. Kupovina stana u vanbracnoj zajednica

  samo uplata na karticu može se smatrati darom. ili povratom duga. u opis plaćanja obvezno navesti da plaćate 1/2 rate kredita.
 2. traži od servisa koji je izvršio popravku račun. ako si kod njih u evidenciji trebao bi dobiti račun. bez računa se ne računa (u Hrvatskoj nema povjerenja kao u Njemačkoj). ako nemaš račun kako ćeš dokazati da si popravio auti i koliko je košto popravak.
 3. dali si tražio preseljenje usluge ili pismeno obavjestio B-nat o promjeni adrese? dali si tražio raskid ugovora zbog promijenjenih okolnosti? ako je donešeno rješenje o ovrsi ono nije pravomoćno. nije dostavljeno stranci. dali u policiji imaš prijavljeno prebivalište ili boravak na sadašnjoj adresi?
 4. ako imaš račun za popravak vozila dostavi ga osiguravajućem društvu (kopiju) i traži isplati cjelokupne štete po računu za popravak auta. pismeno sa povratnicom. ako nebudu postupili po zahtjevu ostaje tužba pred nadležnim sudom. zašto se nisi obratio svom osiguranju u Njemačkoj? popravak je izvršio ovlašteni servis? (prijavljen obrt ili firma).
 5. Međuvlasnički ugovor o parkiranju

  za najam dijelova nekretnine potrebna je suglasnost svih suvlasnika. ako predhodni vlasnici tvog stana nisu potpisali ugovor taj ugovor o korištenju čestice (parkirališta) ne obvezuje tebe kao suvlasnika. ugovor je protivan zakonu. podjela "parkirališta" je trebala biti obavljena pri etažiranju. traži primjerak ugovora (koji je nezakonit). nemogu ti uskratiti korištenje tvog suvlasništva. staneš na slobodno parkirno mjesto. neka zovu policiju.
 6. Vlasništvo

  imaš građevinsku dozvolu za zgradu u kojoj su apartmani? na čije ime glasi. dali si dokumentirao šta je bio izgrađeno prije apartmana? ili postoje svjedoci pokušaj tražiti vlasništvo dosjelošču i ulaganjem. (radi se o 50 godina izvršavanja vlasništva) mogu tražiti samo naknadu za zemlkjište (svoj dio) na kom je zgrada. javljaju se nasljednici ili vlasnici ? na koga glasi vlasnički list? puno pitanja. uputi ih na svog odvjetnika. možda je sve app.
 7. (predstavnik stanara je nekad imao zaduženje) mjenjajte predstavnika suvlasnika. otkažite ugovor upravitelju zbog nevršenja dužnosti. izaberite drugog upravitelja.
 8. ovrha osijek

  nejasan si. ali rješenje je postalo pravomoćno i ovršno 10.10.2007. ? zastara potraživanja duga po tom rješenju je 11.10.2017. ako u međuvremenu dug nije naplačivan ili izvršena promjena sredstva obvrhe. obratit se nadležnom sudu sa prijedlogom za obustavu ovrhe (ako nije vršena naplata barem nekoliko mjeseci). pismeno preporučeno i sa povratnicom (ili na kopiju pismena sud žigom potvrdi prijem pismena). http://www.hazud.hr/obustava-ovrhe-temeljem-odredbi-cl-337-ovrsnog-zakona-13910-cl-369-oz-a-1122012/
 9. ovrha osijek

  ako je rješenje o ovrsi postalo pravomoćno 2007. a do sada se nije naplaćivao dug sudu podnijeti prijedlog za obustravu ovrhe. zastara za pravomoćnu odluku suda, javnog bilježnika ili nadležnog tijela je 10 godina od pravomoćnosti. moglo bi biti da je nastupila zastara (ak dug nije plaćan). zastara se prekida pokretanjem postupka pred nadležnim tijelom ( zap to nije).
 10. pogrešno. VPS čini samo glavnica. kamate su sporedna potraživanja
 11. Tele 2 internet - pravo na prijevremeni raskid?

  možeš tražiti raskid ugovora zbog neispunjavanja obveze (pismeno). operateru se obračaj pismeni (preporučeno sa povratnicom). traži da otklone kvar u roku? ili raskidaš ugovor zbog neispunjavanja obveze,zablude, prevare ili ? (pročitaj Zakon o obveznim odnosima dio o ugovorima). pristao si na brzinu od 35-40 Mbrs a ne na 7-8 Mbps i manje.
 12. Suprug ne zeli iseliti

  nađi stan i iseli a on neka nastavi plaćati najam i ostane u stanu.
 13. podjela imovine

  na čie ime glasi vlasnički list kuće? 1/2 i 1/2 ili 1.ako ste suvlasnici kuće (1/2 i 1/2) popdnijeti tužbu za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine. i kredit je bračna stečevina i djeli se (kao i imovina) preostali iznos nakon prestanka zajedničkog života. 2. ovisi o vlasničkom listu i vašem dogovoru. 3. stan je dar od oca i njegova osobna imovina (ako je samo on naveden kao vlasnik).
 14. nasljedstvo i porezni dug

  sestra se treba odreči nasljedstva (samo odreči. ne navodit da se odriče u korist sestre). porezna može osporavati dužnikovu radnju (odricanje od nasljedstva).
 15. Dugovi nakon moje smrti

  obiteljska mirovina je zakonsko pravo a ne nasljedstvo. primatelj obiteljske mirovine nema obvezu vračati dug osobe po kojoj je ostvarila pravo. ali ako na bilo koji način priznaju dug dužni su ga vračati. i razgovor o dugu može se smatrati priznanjem duga.
×