Jump to content

bovu

Korisnik
  • Broj objava

    10871
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    53

bovu je na 16. svibnja 2018 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što bovu objavi!

1 pratitelj

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. tko će kupiti nekretninu opterećenu plodouživanjem? vlasnik nekretnine opterećene plodouživanjem ima obvezu plaćati sve račune (pričuva, komunalna naknada, struja, voda, smeće itd) i održavati stan u funkcionalnom stanju (plaćati sve nužne popravke) vlasnik nekretnine opterećene plodouživanjem istu nekretninu može koristiti ako mu dozvoli plodouživatelj. nije bitno koliko nekretnina posjeduje. riješi se te nekretnine ili dogovori sa polodouživateljem brosanje tetrta ne možeš useliti u stan(iako si vlasnik) ako ti to ne odobri plodouživatelj.
  2. kako odeš na stranicu prekršajnig suda. nađem amo stanicu Visokog prekršajnog suda ali na njima nema odluka o kaznoj prijavi HRT-a
  3. uz novi zahtjev za brisanje zabilježbe dostavi potvrdu iz trgovačkog suda (nadležnog) da škz više ne postoji, da je brisana iz sudske evidencije. po novom zakonu ne možeš sam tražiti brisanje zabilježbe. obrati se javnom bilježniku (jeftinije je od usluga odvjetnika)
  4. od HRT-a ne možeš dobiti kaznu. možeš dobiti uplatnicu. ako platiš iznos na uplatnici priznaš obvezu i nadalje moraš plaćat pristojbu. ja bi zanemario uplatnicu. ako pišeš žalbu priznaješ obvezu. zanemari sve od HRT-a ako nisi potpisao prijavu. oni bi morali dokazati da posjeduješ prijemnik (da si ga kupio).
  5. ako je drugostupanjska odluka donesena dok je stranka u postupku (tvoj otac) bila živa nema mjesta prekidu postupka.
  6. HRT inkasatora ne moraš ni pozdraviti (ako neće) a ni razgovarati sa njim. mogu izgubiti spor i platit troškove (ako te zastupa odvjetnik). bez prijave ili plaćanja (kojim priznaješ da si obveznik plaćanja pristojbe) ne mogu pokrenuti spor.
  7. kuća je kupljena u braku i na kredit. Kuća je zajednička imovina i dijeli se kao i ostatak kredita. ulaganja u kuću (alimentacija) treba dokazati.
  8. Jadranka Kosor je uzela 2x po 10% i to se ne vraća (niti se prestalo uzimati). Milanović je uzo 10% i to se prestalo uzimati. (ali nije vraćeno) Račan je invalidninu vezao 2001. za proračunsku osnovicu koja je ista od 2001. nema izgleda da se poveća.
  9. ja nebi poduzimao ništa. Ne postoji zakonska obveza. umrla osoba ne može bit obveznik. ako stigne ovrha na očevo ime ne preuzeti pošiljku i dostavljača obavijesti da je ovršenik umro. postupak se ne može voditi protiv osobe koja nije živa
  10. HRT pristojbu ne može otkazati. ako je uređaj (prijemnik) na koji plaća pristojbu stariji od 7 godina obavijesti HRT da je uređaj u kvaru i ne isplati ga se popravljati. Pozove ih da preuzmu prijemnik u rolo od 30 dana ili će isti predati u e-otpad. Pismena šalje preporučeno i sa povratnicom (pismeno -kopiju i povratnicu čuva) i čeka razvoj situacije. Ako pokrenu ovrhu angažira odvjetnika kojem poreda kopiju pismena i povratnice. sa odvjetnikom se dogovori o plaćanju troškova nakon završetka spora.
  11. stan je zajednička imovina (50% - 50%). ali i kredit. ali moguć je dogovor (onaj ko preuzme stana preuzima i kredita ).
  12. smatram da je invalidska mirovina povoljnija od privremene.
  13. da. imovina je stečena ugovorom.
  14. preporučeno sa povratnicom obavijesti HRT da je uređaj na koji plaćaš pristojbu pokvaren. da ga se ne isplati popravljati i da dođu po njega, u roku od 30 dana, ili ćeš predati u e -otpad. pismeno i povratnicu čuvaj. kad pošalju ovrhu javi se odvjetniku i predaj mu kopiju povratnice i pismena.
  15. ha ha ha ha. nemaju oni niš. sa njima ne moraš pričati ako nećeš. u stan /kuću ne mogu ući ako ih ne pustiš.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija