Jump to content

Mayales

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala, tako sam i ja shvatila, ali nisam bila sigurna... ima li možda još netko iskustva da nam potvrdi?
  2. sličan problem, ali s novim "datumima" radim na neodređeno duži niz godina 15.07.2008. komplikacije (do tada radim plus GO) 01/2009 rodila roditeljski (1 god.) mi istječe krajem 01/2010 vratila bih se na posao početkom 12/2009 pa me zanima da li imam pravo na godišnji za 2009 obzirom da sam cijelu godinu na rodiljnom/roditeljskom te da u 2008. jesam radila 6 mjeseci (iako i tu ima nešto "godišnjeg odmora") unaprijed hvala!
  3. podižem temu, viidm da je naknadno otišla u nekom drugom smjeru, sad je ponovno vraćam na moj trak dakle, zanima me sljedeće... ako se naknada nakon 180 dana BO dobiva za BO "dulje od 180 dana (prema kol.ug.)", a meni BO traje TOČNO 180 DANA prije otvaranja porodiljnog, imam li pravo na naknadu? dakle, BO nije formalno "dulje od" nego je "točno" 180 dana... da li svejedno imam pravo na naknadu?
  4. Što je s objektima na polj. površinama većim od 10.000 m2? ima li takva gradnja drukčiji tretman? naime, na nekim sajtovima (urbanizam.hr i sl.) nailazim na podatak da obično lokalni planovi i vlastodršci dozvoljavaju, ne znam koliko je tada "strog uvjet" NAMJENE dotične površine (u kojoj je zoni, tj. je li moguća prenamjena). Mene konkretno zanima gradnja ruralne kuće za odmor za potrebe iznajmljivanja na površini cca 1.5 ha.
  5. da sama sebi odgovorim... "Prostorni planovi dozvoljavaju gradnju gospodarskih građevina, čak i ugostiteljsko-turističkih građevina (seoski turizam) na poljoprivrednim zemljištima, ali u većini slučajeva samo ako je površina zemljišta veća od 1 Ha. Veličine objekta su određene prostornim planom te su proporcionalne veličini zemljišta. Ove odredbe su regulirane prostornim planom općine ili grada, a ne zakonom." ako koga zanima... dakle, pravac Općina/Grad...
  6. Iz više izvora čujem kako je na neurbaniziranim zemljištima veličine iznad 10.000 m2 dozvoljena gradnja, pretpostavljam gospodarskog objekta (do 2% uk.pov.). Zanima me gdje je propisano što sve spada u gosp. objekt i kakvi su uvjeti za građenje na takvom području (što sve treba ishoditi)?
  7. nažalost, predosjećala sam da je ton odgovora upravo zbog te rečenice... inače, na to su me upozorili (tih 180 dana) u firmi jer stvarno gledaju interes trudnica i žao im je da me ranije nisu savjetovali pa su me uputili da se sama informiram o mogućnostima... stoga i moje pitanje... ne želim nikoga (liječnika) dovesti u neugodnu situaciju da mora razjašnjavati razloge takvog postupanja u slučaju da to napravi (iako sumnjam jer se ipak nadam da ću nekako navući tih 180 dana), ali su me zanimale eventualne sankcije i temelj istih... uostalom, ne razumijem taj osuđivački ton kada ljudi žele ostvariti svoja prava (primijetila sam i u drugim postovima...) ali, u svakom slučaju, hvala!
  8. upravo zato i pitam jer ne želim muljaže, a opet ne želim biti zakinuta za par dana razlike... ZNAM da se ne mora 45 dana prije otvarati rodiljni, ali isto tako znam iz iskustva da se gotovo uvijek tako računa "onima koji su nakomplikacijama". Ne znam hoće li liječničko povj. na preporuku moje liječnice ili moju zamolbu taj datum htjeti odgoditi na, primjerice, 10ak dana kasnije (pa da bude 35 dana prije termina), u tome je problem. Zato sam htjela razmotriti moguće alternative. Rubens, a zbog čega je to protupravno postupanje (osnove)? Ukoliko postoje indikacije, naravno (a ja ih i inače imam, ne moram muljati, nažalost)?
  9. Poštovani, zbog naknade koju isplaćuje moja firma zainteresirana sam da budem više od 180 dana na BO. Budući sam čula da se VEĆINOM porodljni nastavno na kompl. u trudnoći otvaraju 45 dana prije termina tj. komisija produžuje do tog datuma komplikacije (iako, kao što ste mi potvrdili, nema zakonske ili podzakonske odredbe koja bi to izričito tražila), meni bi zanimalo smijem li (ako se moja liječnica opće prakse s tim složi) nakon kompl. za tih nekoliko dana koja mi nedostaju za ostvarivanje naknade produžiti "obično" bolovanje, a zatim otvoriti porodiljni dopust? (Riječ je stvarno nekoliko dana.)
  10. upravo to... na više mjesta "moraš", ali mislim da nije tako hvala...
  11. to znam... zanimalo me je li negdje propisano da se nakon kompl. MORA 45 dana prije otvoriti rodiljni... mislim da ne, ali znam da obzirom je to povoljnija praksa, da je to najčešći slučaj... hvala!
  12. Molim dežurne (pravnike, op.a.) da mi potvrde ili opovrgnu informaciju da, ako je osoba na komplikacijama u trudnoći do otvaranja rodiljnog dopusta, tada se rodiljni AUTOMATSKI otvara 45 dana prije termina. Naime, mislila sam da je diskrecijsko pravo liječnika/pacijenta da "odabere" datum otvaranja rodiljnog... Dakle, da li se MORA otvoriti 45 dana prije ili je to samo nepisano pravilo, uobičajena praksa? Naime, meni bi više odgovaralo suprotno, stoga upit... Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija