Jump to content

Arlyin

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U kojem vremenskom roku je osoba koja potražuje bračnu stečevinu (npr u vidu vlasništva kuće) potrebna pokrenuti sudski postupak? Naime, od procesa razvoda je prošlo više od 10 godina - ukoliko osoba sad uloži zahtjev, je li moguće da joj se to omogući bez obzira na taj dugi vremenski period? Hvala
  2. Kupnja ovršene nekretnine putem aukcije

    Tako je, aukciju organizira banka da se naplate od nenamjenskog kredita koji godinama nije vraćan. To je donesena odluka prije novog zakona. Brine me to oko 2 godine što je spominjao, pa pitam jel netko nešto ovdje zna u vezi toga. Puno hvala na prijedlogu!
  3. Znam, zvuči bezosjećajno, ali znam osobu čija je bila i njemu bi bilo izrazito drago da ju kupim ja, a ne netko drugi. Nažalost, iako je situacija čista, omanji ogranak obitelji vlasnika želi sudskim putem rješavati da se nekretnina ipak ne proda na aukciji (nije bio hipotekarni nego nenamjenski kredit bez jamaca, a ovo je oduzimanje jedine nekretnine). Mene zanima, ako ju ja kupim, koliko traje procedura ukoliko se netko punoljetan još nalazi u nekretnini, da ga se isprati van (u nekretnini trenutno ne boravi nitko, ali pitam zbog mogućih scenarija). Zapravo je moje pitanje - što može poći po zlu? Jer čujem od bankarskog službenika da procedure za 'dobivanje' kuće na aukciji traju i do 2 godine, pa mi nije jasno zašto... Puno hvala!
×