Jump to content

dani5

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam sličan problem.Dug za mirovinsko i zdravstveno ostao mi je od obrta za period 1997-2001.godina.Nedavno je donešeno rješenje o ovrsi. Pošto nemam nekretnina i pokretnina, sjeli su mi na plaću. Sada sam pred otkazom i ne znam što će biti dalje.Ako sam nezaposlen, da li vrijedi član 135. Opće poreznog zakona i kakva je daljna procedura.
  2. Imam obrt od 1996 godine.Posao je slabo išao u periodu od 1999 do 2002 godine, te je nastao porezni dug u sa kamatama u većem iznosu. Od 2002 god, stanje se malo popravilo, te sam uspijevao sa zaradom podmirivati sve troškove obrta, a s onim što bi ostalo prehranjivao sam suprugu i dijete.Zadnje dvije godine radim u privatnoj firmi za plaću od 6500,00kn. Danas sam dobio rješenje o ovrsi na plaću gdje sjedaju na dio plaće veći od najniže prosječne plaće u RH. Napominjem da imam kredit koji je visine od 2200,00kn,pa na kraju ispada da mi od plaće ne ostane ništa.Što mogu učiniti?
  3. da li se mogu pozvati na član 135 opz-a
  4. iznos se popeo na skoro 300.000kn sa kamatama.nemam nekretnina,nemam ušteđevine,radim u privatnoj firmi za smiješnu plaću s kojom prehranjujem nezaposlenu suprugu i malo dijete,te plaćam podstanarstvo
  5. nisam imao radnike, nego sam sam bio zaposlen u maloj ručnoj autopraonici
  6. Dug se odnosi na neplaćene doprinose(mirovinsko i zdravstveno,te porez na reklame)
  7. Imam obrt od 1997.godine.S obzirom da je posao slabo išao,nisam bio u mogućnosti plaćati sva davanja.Prije nekoliko dana dobio sam rješenje o ovrsi koja se odnosi za razdoblje od 1997 do 2002 godine. Da li je nastupila zastara?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija