Jump to content

Tweety_20

Korisnik
  • Broj objava

    29
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Poštovani, u slučaju naknadno pronađene imovine, kada se sudu uputi zahtjev za pokretanje postupka, je li potrebno da nasljednici daju nasljedničke izjave? Također, ako nasljednici predlažu da se u rješenje o nasljeđivanju unese njihov sporazum o diobi, je li potrebno da njihove izjave o načinu diobe budu ovjerene kod javnog bilježnika? Zahvaljujem
  2. Malo podižem temu iz pepela. Službeni odgovor je ne može se. Međutim moja frendica je potpisala ugovor o radu i ostala na faksu redoviti student. Nigdje u praksi stvar nije zapela.
  3. Hvala na odgovoru. Naravno da znam da policija postupa i po službenoj dužnosti (iako je to rijetko u ovakvim slučajevima dvorišta), samo sam navela da je zvao susjed jer mi je tako rečeno u strojarskoj ("na poziv građana"). Što se tiče prekršajnog naloga ne razumijem zašto bi mi na licu mjesta lijepo rekli da me neće kazniti za prekršaj, a onda ga slali poštom...
  4. Parkirala sam auto na nogostupu koji omeđuje susjednu zgradu (moja i susjedna zgrada dijele dvorište). Netko od susjeda pozvao je pauk. Na stranu činjenica da se zbog nedostatka slobodnog parkinga svaki dan na taj nogostup parkira po nekoliko auta, kao i to da je ovo po meni moglo biti riješeno na bolji način jednostavnom molbom i upozorenjem... Policija me nije prekršajno kaznila, samo sam platila troškove pauka. Čitala sam prethodne teme, ali nisam sigurna da je zaključeno - može li pauk dizati aute iz privatnog dvorišta, tj. primjenjuje li se ZSPC tj. u ovom slučaju čl. 84, 85, 86 na ovu situaciju? I jedno općenitije pitanje - smatra li se da su u našem dvorištu sva auta nepropisno parkirana s obzirom da nisu iscrtana mjesta, tj. ne postoji nikakva vertikalna ni horizontalna signalizacija?
  5. http://www.pravst.hr/kolegiji.php?p=174 Evo pogledaj na njihovoj stranici.
  6. U zagrebu izvanredni bolonjci mogu neograničeno dugo studirati. Postoji odredba da moraju unutar dvije godine sakupiti 35 ECTS bodova, ali se ona ne primjenjuje u praksi.
  7. U Zagrebu: pošto je prošlo više od dvije godine otkad si dala zadnji ispit, moraš upisati po bolonji. Ranije položeni ispit se priznaju.
  8. Zahvaljujem na odgovoru. S obzirom da sam dnevne karte vec platila, pretpostavljam da se vise ne moze napisati prigovor?
  9. Ujutro sam dobila dnevnu kartu u prvoj zoni i djelatnik je rekao da mogu do iduceg dana ujutro parkirati na svim mjestima pod naplatom. Popodne sam parkirala u drugoj zoni, i ponovo dobila dnevnu kartu, ovaj put za drugu zonu. Pitanje je vrijedi li dnevna karta za prvu zonu samo u prvoj zoni ili i u drugoj zoni?
  10. Moze li moj tata dobiti povrat poreza na moj aparatic za zube koji radim kod privatnika. Punoljetna sam, ali redovni student. Ako moze, mora li racun biti na njegovo ime?
  11. Zato moja mama nije ni prilagala u poreznu prijavu za moje lece. Lece se smatraju svojevrsnim luksuzom u odnosu na naocale te ne mogu biti priznate kao odbitak. Isto tako zdravstveno mi nije nista doplatilo na lece dok za naocale je.
  12. Mislim da se radi o tome da ne bi smjeli objavljivati nove natjecaje.
  13. Sve ovisi o kojem se studiju radi, ali kako je pitanje postavljeno na Legalisu, pretpostavit cu da se radi o Pravnom fakultetu. Izvanredni student se zdravstveno osigurava preko Zavoda za zaposljavanje, na koji se obavezno mora prijaviti upravo kako bi ostvario pravo na zdravstveno osiguranje. Pokaz takoder dobiva kao nezaposlena osoba. U slucaju Pravnog fakulteta, od akademske godine 2008/2009 cijena skolarina je ista za izvanredne i redovne studente, te iznosi 100 kn po upisanom ECTS bodu, plus 300 kn upisnine. Skolarina se placa semestralno, ako se upisuje 30 bodova po semestru, u zimskom semestru iznosi 3300 kn, a u ljetnom 3000. (nesto drugacije na prvoj godini zbog lineralnog placanja) Moguce je prebaciti se sa izvanrednog na redovni studij uz placanje sa prosjekom ocjena iznad 3,5 uz uvjet da niste nijednom pali godinu. Sto se tice studijskih obveza, izvanredni ih imaju nesto manje nego redovni (ali posto na pravu vecina predavanja ionako nije obvezna, prava razlika je mala).
  14. To je jos najmanji problem, ja sam isla u cetverogodisnju skolu (upravna) pa nisam ucila latinski jer je bio izborni. Na pravu u prvom semestru moras poloziti tecaj latinskog u organizaciji fakulteta, koji kosta 1200kn, svi poloze sa odlicnom ocjenom nakon nekoliko dana ucenja. Predavanja su dvaput tjedno na gornjem gradu, nisu obvezna.
  15. Studentica druge godine prava u Zagrebu, sa zavrsenom Upravnom i birotehnickom skolom trazi administrativni posao u ljetnim mjesecima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija