Jump to content

max8008

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje! I mene zanima sličan problem. naime, nas je dvoje u društvu, drugi član je ujedno i suvlasnik, ali počeo je raditi na štetu firme, a sad još i traži ogromne pare da bi istupio iz društva. znači, ima ovlasti raditi na štetu firme, a ja bih mu još trebao i velikodušno isplatiti lovu pa nek ja plaćam dalje dugove koje on pravi?!a još je i na bolovanju! molim odgovor!
  2. pozdrav svima.malo sam čitala o ovim temama, no nisam sigurna jesam li na pravom mjestu sa svojim pitanjem. ako nisam, molim vas, uputite me na pravo mjesto. pitanje: koja je razlika izmađu bolovanja radi čuvanja trudnoće i bolovanja radi komplikacija? jel se to osjeti na plaći? zahvaljujem!
  3. Hvala na odgovoru. Samo da potvrdim; dakle sve mi ide preko brokera, kojeg nemem, a ne preko odvjetnika ili Hanfe? Hvala!
  4. a ako radim u skoli, imam li pravo na godisnji? naime, prosle godine sam trebala na porodiljni početkom prosinca, no zbog komplikacija otisla sam vec krajem rujna. dijete mi navrsava 1. rodjendan polovinom siječnja 2009. odnosno postoji li mogućnost da prekinem porodiljni tri tjedna prije, pa da mi ovo razdoblje od Bozica do početka drugog polugodišta ide kao godišnji? (jer više je novaca) zahvaljujem
  5. Molim pomoć. Radi nepromišljenog pristajanja da prijatelju budem jamac za kredit sad mi prijeti ovrha na moju imovinu. Sobzirom da imam samo nešto dionica htio bi ih darovati sestri ili majci. Na koji to način mogu učiniti i dali moram ja ili one platiti kavav porez? Dali moram obavjestiti Hanfu? Unaprijed hvala!
  6. Evo danas bio na saslusanju, zena promijenila iskaz u sljedece: da ju ja to nisam namjerno gurnuo nego slučajno pa se ona ogrebla (!!) na policiju donijela samo Povijest bolesti, no kasnije pokusala unajmiti odvjetnika koji ju je odbio, ali mu je prije toga pokazala Crveni karton, pa je meni to taj odvjetnik prenio(jer je bas nabasala na poznanika), ona zasad nista nije poduzela s tim i traži novog odvjetnika. Moj odvjetnik kaze da sad mozemo cekati njezin sljedeći potez. Takodjer je spomenuo med. vjestacenje ozljeda, al ona danas, a i svi u policiji, to stavili u drugi plan i to je sve ispalo samo kao jos jedan nacin da se mene prinudi da joj pokazem dijete. A za uzasne sokove i nategnute zivce nikog nije briga u policiji. Molim Vas, moze li se još ista drugo uciniti? Sto ako ona ode i podnese tužbu, a mene zadrže u pritvoru, sto se onda dogadja s mojim djetetom?? Kako da budem korak ispred nje, jer mi se stalno cini da me ona uvijek necim iznenadi... Zahvaljujem.
  7. Večer! Evo opat ja, nakon poduzeg vremena. Canis, ako ste tu, hitno Vas trebam( ili ako mi netko drugi tko je upućen u moju situaciju može pomoći, zahvaljujem) Naime, znate, da mi je zena iz Poljske trebala doci i prijetila se time od kraja srpnja. Da skratim jer bi bilo predugo: pojavila se sinoc, dogovori neuspjesni, histericna napada mene i sve moje po redu, procijenih da nije dobro da ju dijete takvu vidi pa kcer nije vidjela;u medjuvremenu zvala policiju , bila na sudu, CZZS, itd. pa bili danas zajedno kod mog odvjetnika, a ja na rastanku učinih ogromnu, katastrofalnu grešku i nakon odvjetnika još s njom ostanem nekoliko minuta-bez svjedoka- rastanemo se ne bas najbolje, al jos uvijek civilizirano, da bi mene u u 19.00 nazvala policija da moram doci u policijsku postaju jer da sam fizički zlostavljao zenu (!!! nisam!!!) Nakon svih savjeta, i uputa, kao i što, nitko mi nije rekao da ne ostajem s njom nasamo... i sad sam se vratio iz policije, i to me je policajac pustio na svoju odgovornost, kaze da vidi da sam normalan, al sutra ujutro imam se pojaviti na rocistu u 9.30 gdje ce na hitnom sudskom postupku biti ustanovljeno ne znam ja sto, i odvjetnik mi kaze da ako je teska ozljeda da ja mogu direktno u zatvor a dijete mi ide u CZZS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i uz sve moj odvjetnik sutra ima zakazana 4 rocista od kojih 2 u drugom gradu i ne moze biti uz mene. sta da radim?? kako se boriti protiv NAVODNOG, LAŽNOG zlostavljanja??? Molim vas pomozite...
  8. Evo, prije par dana sam angazirao odvjetnika, i on kaze da je situacija izrazito slozena, e-mailao sam mu i ovu nasu raspravu. Inace, zena ipak nece dolazit, bar jos mjesec dana, ili tako bar kaze... Canis, i svi ostali, hvala puno!!! Javljat cu kako se sve bude odvijalo...
  9. Ljudi, tko ste vi? Radite i nocu i vikendom!! Kako da Vam se zahvalim?! Da, uzet cu odvjetnika, i javljat cu kako se stvar razvija! PUNO HVALA!!
  10. Ma kakvi prestrogi, molim Vas, samo Vi mene upucujte. Jesam ja to sve procitao i poduzeo, u vrtić je bila upisana do 5. mjeseca, al se bio renovirao, a sad je ljetna stanka, a upisana je za 1.9. Razlog sto sam Vas to pitao je da mi je majka pricala sa sutkinjom koja radi na brakorazvodnim parnicama, pa je ona(sutkinja) predlozila da ja zatrazim skrbnistvo...jer mi zena pise da ce ona dici tuzbu za razvod ovih dana(u Poljskoj) i da mi dolazi uzeti dijete, a buduci da su njeni gore "velike glave", vjerojatno se i ona dobro propitala kod odvjetnika, dok samouvjereno kreće na put od 2000km da mi uzme dijete... ne zamjerite mi na strahu, a ja Vama zahvaljujem na iskrenosti!
  11. Dakle, peh. Bas je POLJSKA protiv. jos jedno pitanjce: ako kao muz zasad ne mogu podici tuzbu za razvod, mogu li sudski tražiti privremeno skrbništvo nad djetetom, dakle da dijete zivi sa mnom?
  12. velika hvala!!! e sad ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati...do sljedećih nejasnoća, srdačan pozdrav
  13. ma jesam već probao mailom preko poljskog veleposlanstva, al nitko se ne javlja. baš ću morati zvati telefonom. vi ste stvarno ažurni pa ste mi dali nade...jel canis tu?on je bio upućen u situaciju...
  14. i još nešto zaboravih: ako ona pokrene u poljskoj tužbu, može li dobiti kakav papir za privremeno skrbništvo, a da se mene uopće nije obavijestilo o tom? jer mi je sumnjivo kako ona sad samouvjereno kreće na put od 2000km(ostavlja malu bebu gore) Kao da ima neki papir kojim mi može odvesti dijete u Poljsku...
  15. znači, ona može podignti tužbu...joj. i šta ako ona to pokrene u Poljskoj(Gdansku)? inače, kako ova posredništva mogu funkcionirati ako smo mi udaljeni jedno od drugog 2000km? a zajednički jezik nam je engl.?(slabo ja govorim poljski, i slabo ona hrvatski) i npr. recimo ona dobije da djeca žive s njom, a ja plaćam alimentaciju? kako se u takvom slučaju odredjuje alimentacija? ima li slučajeva da se djeca razdvajaju, tj. da ja dobijem stariju kćer? što se tiče besplatne pravne pomoći, vidim da se to donosi na socijalno ugrožene, tako da ništa od toga... unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija